![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-12-2016
|
Karpuz fideleri yetiştirmek için portatif sera kuruldu. Bir yandan da karpuz ve diğer sebzelerin ekileceği yerin hazırlıklarına başlandı. Toprak ağır olduğu için işlem ötelendi. Tava geldiğine kanaat getirdiğimiz zaman toprak hazırlığına başlanacak. Geç kalınmasına rağmen nohut, taze ve kuru tüketim için fasülye, mısır, yer fıstığı, kavun, karpuz ve sebze ekimleri gerçekleştirilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Selam site sakinleri. Daha önce hazırlığını yapmış olduğum yere pneumatik mibzer ile yaklaşık 250 metrekare beher ürün için ekim yaptık akşam saatlerinde. Nohut, fasülye (kuru), mısır kilen ürünler. Kavun karpuz ve sebze yerlerine ikinci kez rotavatör uygulandı. Şansa bakın ki Allah'ın sevgili kuluymuşuz demek ki sabah 05:30 dan beri aralıklı olarak sakin bir şekilde yağmur yağmakta. Hadi hayırlısı diyerek devam ediyoruz. Karpuz kavun ve salatalık çekirdekleri de viyollerde torfların içine 2 ün önce alındı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Selamlar site sakinleri, Daha önce sebze dikim hazırlığını yaptığım alana 15 adet topan patlıcan, 15 adet kemer patlıcan, 30 adet üç burun köy biberi, 20 adet kapya biberi, 40 adet kıl biber, 40 adet sarı çorbacı biber, 10 adet çeri domates, 50 adet pembe ve 50 adet kırmızı yuvarlak domates diktim. Sırada yaklaşık 400 karpuz ve 100 kavun azıcık ta çengelköy hıyar fidesi var elimde hıyarları belki bu hafta sonu yerlerine şaşırtırım ama karpuz ve kavunlar için ayın 20-25'ini beklerim gibi. Geçen yıl 14 mayısta dikmiştim, gece sıcaklık düşmesinden dolayı halk tabiri ile kırağı zararı gördü. bu sene bu yüzden geç bıraktım onları. Hadi bana bereketli olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
dün sulama havuzumuzu doldurduk. Bir haftadır yağmur yüzünden toprakla ilgili işlem yapamadık. Domatesler sert ve şiddetli yağmurdan hasar gördüler bir miktar. biber ve patlıcanlarda sıfır kayıp. Toprak nemini çekince damlama sulama sistemi kurulacak. Hasarlı domatesler için 1 hafta nekahat süresi vereceğim toplamazlarsa yerlerine yeni fideler gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Selam site sakinleri, Yağmur fırtına geçtikten sonra bahçede yaptığım kontrollerde patlıcanlardan 3 tane, biberlerden 10 tane ve domateslerden ise 22 tane kayıp yaşadığımı tespit ettim. Bu hafta sonu telef olanların yerine yenilerini şaşırıp dikim işini tamamlayacağız. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |