![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Mor salkımlı pergolanın altına amcam yan bahçede yığılı duran tuğla taşları döşemiş. ![]() ![]() Balkondan gelen koltuklara bir tekli daha eklemek lazım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Sayın Gilan, Bahçenizde hazır bulduğunuz bu pergola, bir mesele hakkında düşünmeme sebep oldu. Verandamız güneye bakıyor ve tüm gün güneş alıyor. Geçen sonbahar sonunda buraya birkaç clematis dikmiştim ama... clematis'ler sanırım tüm gün güneşe tahammüllü değiller. 7a iklim zonunda olduğumuzdan clematis'lerin güneye bakan cephede olması gerektiğini düşünmüştüm. Acaba bu günlerde clematisleri oradan taşısam ve... morsalkım dikerek mi verandayı sevindirsem? Ne önerirsiniz? Clematis yarı güneş mi sever, tüm gün güneşe tahammül edebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer clematisi denemeye devam etmek isterseniz özellikle kök bölgesini kısa boylu bitkilerle kapatmanızı öneririm çünkü en çok kök tarafının serin kalmasına ihtiyaç duyuyor. Mor salkım olabilir. Peki sarmaşık gül düşünmez misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Tez cevap için teşekkür ederim ![]() Birkaç yıldır ara ara siteye girip yazdıklarını takip ettiğim kişilerden biri de sizsiniz. Düzenli notlar tutmaya çalışmıştım hep bu süre zarfınca. Ama iş başa düşünce her şey başka oluyormuş. İnsanın tasarladığı ile yapılabilecekler bire bir eşleşmiyor, kafa karman çorman hale geliveriyor. Sarmaşık güller güneşi çok seviyorlar, başta bunu düşünmüştüm. Lakin hemen veranda direklerine sardırmak uygun olur mu? Böcek, ilaç vs. açısından? Çok sordum farkındayım ![]() Köyde bir yer edindikten hemen sonra ağaçlar.net'e başladım ve aceleyle meyve ağaçları dikildi mesela. Ayak altında olmayacak yerlere çiçek denemeleri de yapmıştım ama ustalar çıkıncaya kadar beklemek daha iyiymiş, çiçekler açısından. Bir sayfa açıp, yerlerini de gösterip danışmak istiyorum aslında. Şu fotoğraf yüklemeyi vs. öğrendiğimde ilk yapacağım bu olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. ![]() Güller sorun olmaz gibi geldi bana, ama isterseniz bir de sevgili Güler'e danışın. Onun meşhur güllü kameriyesi var ve bildiğim kadarıyla keyifle oturuyorlar. Olmazsa da sanırım mor salkım en iyi seçenek olacak. Buraya sardıracağınız sarmaşık büyüyene kadar da sabah sefası, kara gözlü suzan ya da tatlı bezelye sarmaşığı gibi tek yıllık sarmaşıklarla görüntüyü doldurabilirsiniz. Bahçe başlığınızı bekliyoruz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|