![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ballıcalar yayılıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzellerin toplu fotoğrafı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Cannaların turuncusu, kaplan desenlisi de yolda. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Boylarina bakmadan açmislar güzeller..Emeklerinize saglik canim ❤ |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
Bu resimdeki yalınkat kırmızı bende de açtı en iyi performansı zaten sadece o ve katlı somon krem gibi olan gösterdi bir tanecikte sanırım yalınkat sarı var ama açınca emin olacağız. Benim aklım o güzel beyazda, ona benziyen yalınkat dev çiçekli açık pembede ve sarı kırmızı cimbomluda kaldı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bendekilerin açmalarını bekleyelim bakalım ne renkler var elimizde. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Görüntü erkek uzun kabak çiçekleri. Dişi çiçekler de açınca tam olarak emin olursunuz. Bir tane sanki minik bir şey gözüküyor. Alttaki resimde aynı dişi çiçeğin daha büyük fotoğrafı bulunmakta. Meyve tutumu olduğu zaman kısa zamanda büyüyecektir. Sulamayı ihmal etmeyin. Askı sisteminde çok daha güzel gelişiyorlar. Düzenleyen Muda : 30-06-2016 saat 18:59 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Dört buçuk ay sonra kaldığımız yerden devam ![]() Temmuz ayından kareler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Acur, kabak, biber, kornişon bu sene bol ürün verdi ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Patlıcan ve domatesleri çok çeşitli ekmişiz, çeşit çeşit ürün aldık. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl ektiklerimizin bol ürün vermesi komşulara yaradı. İsteyen istediği zaman geldi, gönlünce topladı ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah sevgili Milla, sebzeler gerçekten çok güzel ürün vermişler; daim olsun, emeklerinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine. Emeğin karşılığını görmek güzel oluyor gerçekten ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Pek güzeller, ellerinize sağlık, bahçe hala böyle mi yoksa topladınız mı tamamını. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağ olun sayın TMC. Artık yoklar bunlar. Yerlerini kışlık sebzeler, bakla, barbunya ve yeşillikler aldı ![]() Yine de bir kaç kök biberimi sökmeye kıyamadım hala çiçek verip meyve tutuyorlar. Bir kök süs biberi diğerleri tatlı kıl biber var. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çuvalda patates çalışmamın sonucunu paylaşacağıma söz vermiştim. Dörtte birini doldurabildiğim çuvalı bozdum ve çıkanlar çok hoşuma gitti Sonuçta 1-2 yeşillenmiş patates ve patates kabuklarından elde edilen bir ürünün bu kadar bereketli olması çok memnuniyet verici. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() Seneye bende mutlaka denemeliyim bu çuvalda patatesi .. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sayın Resulgur. Herkese tavsiye ediyorum, sulamaya bile gerek yok açık havada bir köşede kendi kendine çoğalıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazdan görüntülerle devam... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Çuval da patates denemenizin detaylarını içeren bir paylaşımınız oldu ise paylaşabilirmisiniz? Gerçekten çok ilgileniyorum. Ben bu sene denedim, hatta yurt dışından gelen bir arkadaşa rica ettim mor patates getirmişti sağolsun ama sonuç hüsran oldu da... Nerde hata yaptım anlamaya çalışıyorum. Toprağım biraz fazla yoğun ve killi idi muhtemelen ondan sebep ama emin olamıyorum. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın hobiciakvarist; benimde 2 defa hüsranla sonuçlanan çuvalda patates denemem oldu ilk toprağı ayarlayamadım diye düşündüm ancak sonra tekrar kompost toprağına ekim yapıp takviye besin yaptım hiçte denildiği gibi bir sonuca ulaşamadım... İrili ufaklı 3 4 tane patates yumrusu çıktı... |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın hobiciakvarist ve sayın dongyul, 4. sayfa 541 nolu mesajda çok kolayca yetiştirdiğim patateslerin resmi var. Başarı için neler yaptığıma gelince sırrı hiç bir şey yapmamak ![]() Çuvalın dibine üç dört parmak toprak, kurumuş diğer çiçeklerin dal ve yapraklarını, hatta bazen kağıt parçaları vs. attım. Bunu bilinçli yapmadım, o sırada terasta başka toprağım kalmamıştı ![]() Çimlenmiş patates kabuklarını ve bir iki patatesi gelişigüzel koydum ve üstüne yine biraz toprak ve çer çöp attım ![]() Güneşin altında terasta hemen hemen hiç sulamadan (en fazla 2-3 kez) bıraktım. Arada mutfaktan çıkan patates kabuklarını götürüp üstüne attım. Yeşillendiklerinden itibaren üzerlerine toprak takviyesi yaptım. Sanırım işin püf noktası burada. Beş on santim yeşillenince toprak takviyesi yapmak. Aklıma düşürdünüz, evde de bir sürü çimlenmiş patates var. Kesin yine deneyeceğim. Hadi siz de yeniden deneyin ve başarılarımızı paylaşalım Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah Maşallah, hepsi birbirinden güzeller sevgili Milla; emeklerine sağlık... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili YeniGine. Kış için de bir kaç şey ekmiştim bir ara onları da ekleyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Milla, inanılmaz güzel bir bahçeniz var, domateslerinize bayıldım, çok iyi cins, bizde bu cinse yerli diyorlar. Patatesler müthiş, epeyce de olmuş, aslında sebzelerinizin tümü çok sağlıklı, çok iyi bakıldıkları belli. Peki o pembe çiçekli hoya nasıl bir şey, nasıl baktınız neler uyguladınız da böylesine güzelleştirdiniz? Hoya fotoğraflarınızı alıp, agaclar net'in bir uzantısı olan facebook'taki 15 Mart Dünya Bitki Delileri grubunda paylaşmak istiyorum izin verirseniz. Facebook kullanıyorsanız siz de gelin grubumuza, isterseniz kendiniz paylaşın bu güzelliklerinizi. Sanırım dört tane Stapelia'nız var, çok da güzel çiçeklenmişler, buradaki üye arkadaşlarımızdan sayın Ankstel Türkiye çapında bir yarışma düzenledi, en az beş çeşit Stapelia ile yarışmaya katılabiliyorsunuz, kaçırmayın derim. Yarışma 2017 Haziran ortalarında. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Yağcı güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Elbette istediğiniz resmi kullanabilirsiniz. Ben de mutluluk duyarım. Bu hoyanın sırrı bulunduğu yeri çok sevmesi sanırım. Bir de genellikle yağmur suyu alıyor bolca. Her sene iki defa dibine biraz yeni toprak karışımı ekliyoruz. Hepsi bu O da bize cömertçe yılda 2-3 defa güzelliklerini sunuyor.Stapelia ile ilgili verdiğiniz bilgiler çok ilgimi çekti. Hemen araştıracağım. Maşallah ne güzel şeylerden haberdarsınız. Arada beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Buralarda bahar devam ediyor adeta. |