![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bana da biraz öyle geldi ama denemekten bir şey olmaz.Tutarsa da sizin için farklı bir yeri olur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgihocam umarım tutar. Sizde denemek isterseniz elimde çelik var. Sdurul ablamdan gelen kasımpatı, renkleri çok güzel, bayıldım buna. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün çok sevdiğim (hepsini seviyorumda), menekşemi kaybettim. Hatalı saksı seçimi. Altlığı içinde olan, güzel görünüyor diye aldığım saksı, suyu altında biriktirdiği için, kök çürümesi yaptı. 4 Tane almıştım o saksıdan dün diğerlerinide değiştirdim. Bu yıl anaç olarak kaybettiğim 3 .üncü menekşem. Hepsi de kök çürümesinden. Saksı seçerken dikkatli olmak lazım. Geçen sene kullandığım gübrem bitti. Gidip alamadım. Ne kalanchoelerim açtı, ne menekşeler geçen yıl ki kadar keyifli.En kısa sürede gidip almam lazım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Süpriz kargom geldi. Sevinme sırası bende . Sevgili Nomad gibi kargonun eve ilerleyişini çekemedim . Paketi heyecanla açtım . Şimdi merakla ne oldukları öğrenmek istiyorum.. Çok Çok ÇoK teşekkürler....![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Gözün aydın, yaşasın! Kocaman bir hazine gelmiş, çok sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Kargocu meşhur olduğunun farkında mı acaba![]() Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler ... Bunlar ne acaba. Bir tanesi gala galiba. Diğerleri hakkında fikri olan var mı. Mutlu ve merak içindeyim . |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekleriniz hayırlı olsun.Çiçeklerinizin ne olduğunu bilemedim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Özel türler bende ne olduklarını bilmiyorum. Merak ve heyecanla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Telato gönderdiyse, kesin özel türlerdir.İsimlerini de akılda tutmak zor oluyor.Kendi bir açıklama yapar sanırım.Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Artık saksıdalar.. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yeni gelen kargon hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle büyüt yeni bebişleini. Doğrusu isimlerini ben de çok merak ettim. Ne kadar çok meraklıyız değil mi ![]() ama ne yapalım söz konusu bitki olunca... huyumuz kurusun dermişimmm ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn Telato çok acele Aleydi bahçeden bekleniyorsunuz .Ben günlerdir meraktayım ablacım teşekkür ederim. Ser verip sır vermediler . Şuan merakın son haddindeyim . Bir gala olabileceğini biliyorum. Uyuyamam valla![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepimiz meraktayız, değil mi ama ya hadi ölen kalan olursa ismlerini bilmeden ne olacak bence de acil vaka, tutmayan olursa vah tüh neyim tutmadı maalesef diyeceğiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Aynen ya, meraktan çat diye çatlamak üzereyim şahsen ![]() (Ne olabilecekleriyle ilgili en ufak fikir yürütemiyor olmak da elimi-kolumu bağlıyor) |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Bilin bakalım bölümüne mi koysak![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
bence de acil vaka, tutmayan olursa vah tüh neyim tutmadı maalesef diyeceğiz Olmaz ki demi. Zaten aylardır konuşuyoruz.. Bir kere sordum baktım cevap yok. Huyunu da biliyorum telat beyin . Söylemiycek .Deminden beri Telato bahçeyi dolaşıyorum . Şu mudur bu mudur. Hepsine benzetiyorum . Gözüm açık gider benim valla . Ablacım sen hepimizin büyüğüsün biraz baskı yap. Özel mesaj filan .Tüm ümidim sende . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Koşa koşa bahçe kapısına kadar gittim, kapıdan kimse yok mu diye seslendim ama duyan falan yok, ya duyuramadım ya da bütüngün bahçede soğanlıları hangisin nereye dikeyim, laleler bu tarafa, trigidalar buraya, nergisler, düğün çiçekleri, Afrika zambağı, ööf çok oldu kafam karıştı derken bitkin düştü erkenden uyudu sanırım, bahçede de göremedim, eh bu iş sabah ola hayrola artık ![]() Umarım Sn. Telato bana kızmaz |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kesin çok meşgul. Yoksa o kadar konuştuk kulakları çınlamıştır . |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Telato nerde acaba?Açıklamalarını bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Hep beraber baskı yapabiliriz bu konuda . Birlikten kuvvet doğar sevgihocam . Kesin öğreniceğiz ama sabaha kaldı galiba . |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Açmaya hazırlanan. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ballıca soğuk hava seviyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili aleydi son fotoğravta olan sedum sieboldii ve sedum spurium'u bence iki ayrı saksıya alırsan biribirilerine zarar vermezler. Ya da sedum spurim dan yedekle her ihtimale karşı. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Ayırıp tek olarak yedeklerim teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Benim niye kulağım çınlıyor hayırdır inşallah![]() ![]() Arkadaşlar merakınızı giderim, Sayın aleydi (soğanlı-yumrulu) çiçekleri topraktan çıkarmaktan yakındığı için topraktan çıkartılmayan soğuk hava şartlarında bozulmayan yumrulardan oluşan bir paket hazırladım. Kargo paketinde bunlar var. 1- Gala 2- Gün Güzeli 3- Afrika Zambağı 4- Tesbih Çiçeği Umarım bunlardan bahçenizde yoktur. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım bunlardan bahçenizde yoktur. Güle güle büyütün.[/QUOTE] Çok mutlu oldum. Hepsi çok güzel teşekkür ederim. Durmadan soğuktan yakınıyorum farkındayım . Biraz bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz. Sulama vs. Geçen yıl gönderdikleriniz bahçeye ekmiştim, çok yağmur yağıp çürütmüştü. Bu yıl o riske girmemek için saksılara ektim. Soğuk bir bölüme yerleştirdim. Afrika zambağı özellikle çok istediğim bir türdü. Geçen yıl tohumdan ektim, sonuç alamadım. Gala kalmamıştı alamamıştım. Gün güzeli ve tesbih çiçeği de çok güzeller. Biraz geliştiklerinde bahçeye alırsam bir sıkıntı olmaz herhalde. Renklerini de merak ettim ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Tesbih Çiçeği: İlkbaharda bahçeye dikime uygundur, Güneşli yerlere ekilir, Yazın sık sık sulanmalıdır. Soğuk iklimlerde 15-20 cm derine dikilerek dondan zarar görmesi engellenir. Gala Çiçeği: Gün boyu güneş almayan yarı gölgeye dikime uygundur. Renkli çiçekli olanı kışa dayanıksız, beyaz çiçekli olanı kışa dayanıklıdır ama çok aşırı donlarda genede rizomlar zarar görebilir, rizomların zarar görmemesi için derin dikim ve malçlama yapılmalıdır. Gün Güzeli: 15 cm derine dikilen yumrular dondan zarar görmez, İyi gelişim gösterip bol çiçek vermesi isteniyorsa yarı gölge bir yere dikilmeli ve sık dikildiği yer değiştirilmemelidir. Afrika Zambağı: Güneşli ve Yarı gölge bir yere dikime uygundur, muhakkak derin dikim ve malçlama ile rizomlar soğuktan korunmalıdır. NOT: Ben çok soğuk hava şartlarında yani karasal iklimde hiç (soğanlı-yumrulu-rizomlu) çiçek yetiştirmedim... Bu bilgilerde benim okuyup öğrendiğim bilgilerdir. Gerçek bilgilere soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler sayfasında sizinle aynı iklim şartlarında bu çiçekleri yetiştiren arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrenebilirsiniz. Şuan için bana kalırsa yapılması gereken; çok soğuk olmayan bir yerde kışı atlatmalı, nisan-mayıs ayı gibi bahçedeki gerçek yerlerine ekilmelidir. |
|
|
|
![]() |
|
|