![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
çilek bahçesi ve gülibrişim
biz dışarıdan çilek almıyoruz artık ama bu sene verim çok düşüktü. taşınmadan önce eski bahçemde çileklerimin saksılara kol atmasını sağlayarak çoğaltmaya çalıştım. üst bahçenin ön tarafında onlara bir alan ayarladım ve toprağı yumuşatıp biraz da gübre takviyesi ile 1m2lik bir alanı 2 cins, tamamı Trabzon'dan gelme bu çileklere ayırdık. niyetim burayı kaplamasını sağlamak. altlarına çam kozalağı atacağız seneye, böylece toprağa değmemesi sağlanacak. gülibrişim ağacı da ha taşındık ha taşınacağız derken 2 senesini saksıda geçirdi ve böyle küçük kaldı malesef. artık zaman onun zamanı, serpilip büyüsün bakalım orda. kendisi siteden bir arkadaşımızın hediyesi ![]() toplam maliyet= 0 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
veranda önü çalışmaları
evden bahçeye iniş düzayak. fakat , ben iki kısım arasında bir sınır çizmenin şık duracağını düşünmüştüm. bunun için veranda diplerine 20 kök taflan diktim (yine yine siteden hediye)çok gençler ve henüz yeteri kadar dallanmamışlardı. e daha güzel, büyüdüklerini serpildiklerini gözlerimizle göreceğiz ![]() taflanlardan arka plan düzeni yarattıktan sonra da ön tarafına afrika zambakları diktim. 2 kökü kamil bey'in, 1 kökü de komşumun hediyesi olan 3 kök afrika zambağım var. afrika zambağını çok çok çok severim fakat malesef çok pahalı bir bitki, niyetim o sırayı olduğu gibi kaplamaktı ama bütçem yetişmedi. uygulama mekanizması = düzenli budama ile taflanlardan bir arka plan yaratıp önlerine afrika zambakları ile mavi beyaz bir şerit oluşturmak, bahçe ve ev arasındaki sınırı şık bir şekilde netleştirmek toplam maliyet= 0 TL |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
küçük bahçeye küçük ağaçlar
üst bahçemin m2si nedenli oraya fazla boylanmayan veya hızlı boylanmayan, görsel vurgusu sağlam ağaçlar dikmeyi tercih ettim. resimlerde sikasım, tek ve çok sağlam bir kök. ve çin yelpaze palmiyesi iki kök verandanın sağına soluna simetrik şekilde dikildi. çok şık bitkiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
narenciye
elimde 6 saksı narenciye fidesi vardı. mayer limonu bu yıl üst bahçeme diktim. sarılıp sarmalanarak bu kışı geçirtmeye çalışacağım. 3 yaşındaki bu bitkimde iki ileri bir geri gittim, saksıda çok da iyi bakamadım ona. inşallah bahçede kendini bulur. diğeri ise beni meyvesiz bırakmayan kumkatım (veya kalamodin, ben ayırt edemiyorum). o saksıda hayatına devam edecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|