![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
İlk haseki küpesi açtı diğerleri yolda. ![]() ![]() Balık yanına yeşillikler olmazsa olmaz. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bombus arısı. Çiçekten çiçeğe konuyor. ![]() ![]() ![]() Ereğli yarı açık cezaevi. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
23 Nisan Resimleri
16 Nisan haftası gittiğimde hafif halsizlik, kusma ve yataktan çıkmayacak kadar bitkinliğe dönünce bütün işler kaldı. Geçtiğimiz hafta sonu sarkan işleri tamamlama adına bayağı bir yorucu geçti. İlk olarak senelerdir kurumadığım damlama sulama sistemini tam olarak istediğim gibi olmasa da kurdurmayı başardım. Bu işleri ileride oldukça kolaylaştıracak. ![]() ![]() Toprağa azot bağlaması için diktiğim baklalar görevlerini başarmışlar. Bu resimde azot dolu kökler rahatlıkla gözüküyor. ![]() Baklalara saldıran bitlerle mücadele eden kolluk kuvvetleri. Bu yıl o kadar çoklar ki. Bu çok sevindirici. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
23 Nisan Resimleri 2
Havalarında sıcak gitmesiyle bu yıl dikime bir ay kadar erken başladım. 21 çeşitten 72 kök domates dikildi. ![]() Biberlerde ciddi bir hesap hatası yapmışım. Dikmem gereken 20 çeşitten 130 kök ancak planladığım alan sadece 83 kök alıyor. Bir kısmını diktim kalanlar için önümüzdeki hafta sonu için yeni bir planlama yapacağım. Sanırım bütün her yer biber dolacak. ![]() ![]() Deneme amaçlı mikaruza mantarı aldım. Solucan gübresiyle birlikte kullanacağım. ![]() Alta solucan gübresi üstüne bir çay kaşığı mantar ektim. Deneme amaçlı bir kısmı aynı türlerden oluşan iki göbekten birine mantar ekledim diğerinde mantar olmayacak. Farkı zaman içinde izlemeyi planlıyorum. ![]() Domatesler fena köklenmemişler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
23 Nisan Resimleri 3
Danaburunlarına karşı ilk kaybı verdim. Bir miktar kepekli zehir yapacaktım ama yaklaşan yağmur nedeniyle vaz geçtim. Bakalım bir hafta sonra geriye ne kalacak. ![]() ![]() Yazlığın delisi pozisyonunun yanında mahallenin delisi olma yolunda hızla ilerliyorum. Mahallemizde enginar satan adamdan kabukları atmayıp biriktirmesini istedim. Onları alıp çürümemesi için yazlıkta kurutup çuvallara doldurdum. Enginar sezonu bitene kadar biriktirmeyi planlıyorum . Kabukları malçlamada kullanacağım. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
23 Nisan Resimleri 4
Bu da haftanın hasılatı. Kalan son pırasalar söküldü ve köklenen bakla bitkilerinden toplanan baklalar. Bu hafta pişirmek kısmet oldu lezzetine doyamadım. ![]() ![]() Komşunun bahçesindeki çılgın kartopu ağacının resmiyle kapatalım şimdilik. Kısmetse haftaya kaldığımız yerden devam. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|