![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Teşekkürler, Bu yıl tadilat nedeniyle çok ilgilenemedik, zaten ancak hafta sonları uğraşmam mümkün oluyor ama yine de idare eder. Damlama sulama işine katılıyorum. Masrafından değil de annemi bugüne kadar ikna edemedim bu yıl dinlemeyeceğim. Zaten o da yaş itibariyle artık sularken zorlanıyor. Rahmetli babam bu tür el becerisi isteyen işlerde gerçekten sabırlı ve zevkliydi. Birde bunun üst kat terasında halı desenlisi var. Bu hafta bir aksilik olmazsa gideceğim daha detaylı resimler eklerim. Daha önce bahsettiğim gibi bu siteyi geç keşfettim. Okudum ancak bir çok şey için geç kalmıştım. Bu yıl Ekim ayının ilk haftası danaburnu tuzaklarını kurmayı planlıyorum mesela. Ayrıca toprak verimliliği arttırmaya çalışıyorum. Bolca leonardit, gübre, solucan gübresi aldım fırsat buldukça toprağa döküp belliyorum. Önümüzdeki yıl kardeş bitkileri de deneyeceğim işallah. Bu arada bilgilendirme açısından bu siteye emeği geçen herkese de tekrar teşekkür eder ve saygılarımı sunarım. Gerçekten çok şey öğrendim fırsat buldukça bahçemde deneyeceğim. Aslında nihai hedefim İstanbul' dan bunalmış biri olarak doğayla daha içice olabileceğim bir yer alıp eşim ve kızımla birlikte buralardan ayrılmak istiyoruz. Şu an bu bahçeyi daha çok kendimi geliştirmek için kullanmaya çalışıyorum. 5-6 yıldan önce sonuçlanmayacak gibi duruyor ama belli olmaz bu işler. Bakalım ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Rahmetli Babamın Mozaikleri
Bu hafta sonu gitmek kısmet oldu. Söz verdiğim üzere yeni resimler. ![]() Birinci resim rahmetli babamın ilk yaptığı mozaiklerden, sehpa. Sadeliğine rağmen çok hoşuma gider. İkinci resim yine bir kış boyunca kesip birleştirdiği son büyük eseri, terasımızın halı desenli mozaikleri. Hiç unutmam her sabah 2-3 saat boyunca seramik kesmişti. Üçüncü resimde yine o dönem yaptığı metal bir masa üzeri mozaik kaplama. Bu da çok hoşuma gider. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta ön bahçeden daha yakın fotoğraflar istenmişti. Gauraları temmuz ayı gibi diktik dolayısıyla pek açmadılar ama yine de güzeller. Daha önce bahsettiğim gibi tadilat nedeniyle bahçeyle geç ilgilenebildik dolayısıyla diktiğim bir çok şey çıkmadı ya da kurudu. Ondan ötürü boşluklar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arka Bahçe
Arka bahçedeki babamın çalışma odası. Ve diğeri de asmaaltı çardağımız. Yaz günlerinin en büyük kurtarıcısı. 2-3 gün hariç altı hep serin oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sebzeler
Bahçede bu yılın yıldızı biberler oldu. Habire döktüler. Bunlarda iyi durumdaki domatesler ama pek kaliteli değiller maalesef. Seneye bu işe sağlam bir şekilde el atmayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu son resimde kış için hazırladığım alan. Karnıbahar, brokoli, havuç, turp, salata ve soğan diktim. Bir hafta oldu. En iri yapraklılar turplar. Bu hafta onları seyrelttim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe mahvolmuş
Tatile gittiğim için bir ay bahçeyle uğraşamdım. Atalarımız boşuna dememiş bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye. Yağan aşırı yağmurlar nedeniyle bir kısım sırıklar devrilmiş domatesler kırılmış, biberler yan yatmış etrafı ot bağlamış. Kış bahçemin hali bu bakalım altından ne çıkacak diye ilk iş otlara dalıverdim. ![]() Yağan yağmurun etkisiyle rokalar harika olmuş haftaya balık almak farz oldu. ![]() Deneme amaçlı bir adet turp söktüm normalde boyutunun 2-3 misli olması gerekiyor. Yanına da biraz domates ve salatalık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|