![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2012
|
Yeni fidanlar
Bugün A.O.Ç fidan satış yerine gittim açık köklü fidanlara bakmaya. Çok az fidan kalmış durumda. Hemen dikemeyeceğim için tüplü bir kaç fidan aldım. 1 adet erkek Ihlamur 20TL 1 adet dişi ıhlamur 6TL 1 adet ters dut 25TL 2 adet çınar 8TL 1 adet sarmaşık gül 7,5 TL 4 adet hanımeli 12 TL Toplamda 78 TL verdim. Oradaki arkadaş çok yardımcı oluyor. Artık hafta sonu dikerim bunları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Gelsin meyve fidanları
Cumartesi Terkrar A.O.Ç'ye gidip 1x Amasya elması 1x Z900 kiraz 1x Napolyon Kiraz 33TL aldım. Daha sonra hemen yakındaki tigemin fidanlığına gittim 2x Ayva (eşme,ekmek) 2x Şefali (Hale) 1x Nektarin 2x Kayısı(şekerpare ve roxana) 1x Kütahya vişne 1x Ahudu 3x ceviz( 2 şebin, 1 bilecik) 140 TL fidanlarını aldım. Doğru bahçeye gidip hafta içi aldıklarımla beraber 27 ağacın hepsini toprakla buluşturdum. Kovalarla su vermek gayet zor oldu. Eniştem gene yardımcı oldu. Artık 33 adet bağ 27 adet benim diktiğim meyve agacları 20+ adette önceden var olan meyve ağaçları yaklaşık 80'den fazla ağacım oldu sulanacak ve bahçede devamlı bir su kaynağım yok. 5 tonluk depoyu doldur sula tekrar doldur yapacağız artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Unuttuklarım
Birde internet üzerinden sanalbahcem den aldığım 4 elma 3 şeftali vardı hafta içi elime ulaşan. Onları diktim. Bu sayede tek yerden alışveriş yapmamış olup riski dağıtmış oldum. Amasya Elma Fidanı (M9 Anaçlı) Tam Bodur Pink Lady Elma Fidanı (M9 Anaçlı) Tam Bodur Granny Smith Elma Fidanı (M9 Anaçlı) Tam Bodur Cresthaven Şeftali Fidanı (GF677) Bodur Spring Bella Şeftali Fidanı (GF677) Bodur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Son durum
Ankara merkezde daha alçak yerlerde çiçekler açmaya ağaçlar uyanmaya başlasa da Bağlum'da hala ağaçlar uyanmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
çiçeklendi
Sonunda Ankara'da ağaçlar biraz canlandı. Büyük ağalar çiçeklendi. Soğanlar azcık boylandı. yeni diktiğim ağaçlar patlamalar gözlemlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|