agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni198Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2015, 13:04   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2012
Yavaş yavaş oluyor

Sonunda bahçenin tel çitlerini imar planına göre düzelttirmiş oldum. Ustalar eski tellerin beton direklerle bağlantılarını kestiler ve olduğu yere yatırıp rulo haline getirdiler ve topladılar. Daha sonra yeni kuyuları kazmadan bozma bir aletle 30 cm çapında 40-50 cm derinliğinde kazdılar. Ustalardan birisi dikili olan beton direkleri yerinden söküp dibindeki eski betonu kırdı. Diğer ustalar bu direkleri sırtlanıp yeni kazılmış çukurlara taşıdı ve diğer iki usta is hazırladıkları beton harcı ile çukurları doldurdular. Betonlar kuruduktan sonra gergi teli denen 3 sıra düz teli çektiler ve rulo haline getirmiş oldukları tel çitleri tekrar açarak gergi tellerine kerpeten ve tel yardımı ile bağladılar. İşte sonuç aşağıda

Eklenen Resimler

zharugba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 13:29   #2
Ağaçsever

Dikleşen bahçem

İmar planına göre bahçe daha da dikleşen bahçeyi kullanabilmek için biraz işlem gerekiyordu. Zaten tel çitleri yerine aldırmak için eski malzemeleri kullanarak bile olsa ustaya 2000 TL vermek zorunda kaldım. Bir de bahçeyi şekle sokmak için bir kepçe çağırdım. Kepçeler 10 dk'lık bir işiniz olsa bile 150 TL almadan duraklarından çıkmayan arkadaşlar tarafında kullanılıyor bilginize. Gittim duraklarına birisi ile saati 85 TL den anlaştık ve bahçeye getirip teraslama yaptırdım. iş toplam 3- 3,5 saat sürdü ve 250 TL verdim bu işleme de. Fiyatları özellikle birileri planlama yaparken lazım olursa diye veriyorum. Sonuçta aşağıdaki hale geldi bahçem.

Eklenen Resimler

Eski 10-03-2015, 13:33   #3
Ağaçsever

devamı

resimlerin devamı

Eklenen Resimler

Eski 10-03-2015, 13:57   #4
Ağaçsever

Gelsin Asmalar

Daha önce yukarıdaki yazdığım gibi açık köklü asma fidanları sipariş etmiştim. Siparişler 27 şubatta geldi fakat hava çok soğuk olduğundan hemen dikmek yerine bahçedeki kum yığınının ortasına diktim ve üzerine şeffaf naylon ile örttüm. Çünkü Ankara hala soğuktu. Cumartesi günü gittim bahçeye ve bel ve kürek yardımı ile teraslama yaptığım en üst sıraya iki sıra toplam 33 adet
40 cm çapında 60 cm derinliğinde çukurlar açtım 3-4 saat sürdü.

Toprak tahlini yaptırdığım Biyotar'ın Sirkeli'deki deposundan 4 torba 25 kg'lik Leonarditi 80 TL ye almış bahçeye götürmüştüm. Daha sonrada Ankamall'e çok yakın olan İskitler'deki zahirecilerden birinden aldığım 50 kg'lik 70 TL'ye TSP gübre almıştım.Eylül ayında yine Bağlum radar yolunda bulunan koyun besicilerinden birinden 1 traktör romörkü koyun gübresini 170 TL'ye getirtmiştim.

Sitelerde gürgenden kestirdiğim 2 metre boyundaki herekleri de kuyuları kazıktan sonra aldım geldim. Saat 14:00 de kuyuların diplerine önce 1-2 avuç TSP daha sonra 3-4 kg Leonardit ve 3-4 kg koyun gübresi koyduk eniştemle beraber ve üstene 10 cm toprak attık. Daha sonra herekleri dikipi fidanları bağladık ve çukurları toprakla doldurup hepsi tam bir boya kovası can suyu verdik. İşimiz bittiğinde saat 18:00'i gösteriyordu ama ben alışkın olmadığım için perişan olmuştum. Ama değmiş mi siz değerlendirin.Resimler aşağıda.

Eklenen Resimler

Eski 11-03-2015, 19:52   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Sayın zharugba; Hayırlısı olsun güzel bahçenizin.
Asmalar tek sıra olsa, daha iyi olacaktı.. Bakımı zor olacak!
Bağ omcaları aşılı ise; aşı noktaları çok çok aşağıda kaldılar.
Kolaylıklar gelsin.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 08:38   #6
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın zharugba; Hayırlısı olsun güzel bahçenizin.
Asmalar tek sıra olsa, daha iyi olacaktı.. Bakımı zor olacak!
Bağ omcaları aşılı ise; aşı noktaları çok çok aşağıda kaldılar.
Kolaylıklar gelsin.
Teşekkürler Syn Ligustrum. Çardak usulü yetiştirmeyi planladığımdan iki sıra ektim. Fidanlar boylanınca profillerden çardak yapacağım. Bağ omcaları aşılı ve sertifikalı olarak aldım. Aşı noktaları topraktan 5-10 cm dışarıdalar. Resimlerdekilerin aşı noktaları dallanmanın olduğu yerdeydi hatırladığım kadarıyla.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025