agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni198Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2014, 15:34   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2012
devam

Eklenen Resimler

zharugba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2014, 15:50   #2
Ağaçsever

Yapmaya çalıştıklarım

Sadece hafta sonları gidebiliyorum. Tam 1 sene oldu.Bazı işleri yapamaya çalıştım.Aşağıda listeleyeceğim. Ama bahçe işi kurulum ve düzenleme aşamasında çok fazla zaman,emek ve para istiyor.
İlk önce baharda ağaçlar çiçek açmadan budama yapmaya çalıştım. Çalıştım diyorum Ağaçların şekilleri hala içime sinmiyor.Sonuç resimlerde göründüğü gibi bir odun yığını oldu. Hata yaptığım kısım dikenli kuşnurnu parçalarını diğer budanmış dallara karıştırmam oldu. Daha sonra bu dalları toplaması çok zor oldu.

Sonra Yağmur suları ile ıslanmış resimdeki toprak kısmı belledim. Alışkın olmayan biri için ve ilk defa bel gören bir toprak için baya yorucu oluyor.
Ağaçların diplerini bellemeye çalıştım su çukurları oluşturmaya çalıştım.
Bağlarımın budadım ama yanlış budamışım bu sene meyve alamadık
Su depsounu yüksekçe bir yere monte ettim su bağlantılarını yaptım.40 lık hortumu toprak altında bahçenin altına kadar götürdüm.Ama damla sulama sistemini kurmadım. Çünkü sabit suyum yok.

Bahçeye baharda 37 domates fidesi ektim ama bu seneki dolu ve geç soğuklardan sadece 1 tanesi tuttu fidelerin.Ektiğimiz Nokut, kabak, kavun, karpuz, tohumlarından yanlız nohut ve 2 tane domates elde edebildik.

YeniBON ve Milla beğendi.
Eski 26-08-2014, 15:53   #3
Ağaçsever

Gene geç soğuklardan kaynaklı iki adet ceviz ağaçlarımın uç kısımları dondu ve karardı, uç kısımları budamak zorunda kaldım. Ağaçların çoğunda meyveler oluşmadı. Sadece 8-10 adet armuttan 2 adet kışlık armutta ve vişnede ve üvezler de meyveler oluştu.

Milla beğendi.
Eski 26-08-2014, 15:54   #4
Ağaçsever

Bahçe büyüklüğüne göre çok fazla efor ve zaman ve işlerin iyi zamanlanmasını istiyor.

Eski 26-08-2014, 15:56   #5
Ağaçsever

Bahçede şebeke suyu veya kuyu olmaması bu sene elimizi, ayağımızı çok bağladı. Her şeyin başı su, su, su..

Eski 26-08-2014, 16:17   #6
Ağaçsever

Toprağımın kalitesi kötü sanıyorum.Yağmur yağdığında bahçede gezdiğimde ayakkabılarıma çamur bulaşmıyor,kuruduktan sonra taş gibi sertleşiyor toprak.Aynı gün arkadaşın bahçesine gittiğimde ayakkabı kadar da çamur toplanıyordu ayakkabının üstünde. Çamurlaşmaması imiydir kötümüdür onuda bilmiyorum ama. Gübreleme yapsam yetermi yoksa toprak mı getirtmeliyim bilemiyorum. Sitemizin deneyimli ustalarında tavsiyelerini bekliyorum.
Aklımda Çardak türü bir küçük çeşitli üzümlerden oluşan bir bağ kurmak gibi hayalim var ama işte toprağın kalitesi ve taşıma su olayı ne kadar zorlar beni bilemiyorum. Siz değerli ustaların tavsiyelerini bekliyorum.

YeniBON beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025