![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2012
|
Biz boyut olarak 4mx8m =32m2 kare bir konteyner seçtik ve tabanın tamamının suya ve küflenmeye dayanıklı olan betopan olmasını ve camlarda korkuluk olması extra olarak isteyip 9.800 TL ye yakın olduğu için yerine teslim olarak satıcı ile anlaştık. Yapımı zaman aldığı için 20 gün kadar bekleme süresi verdiler. Tabi ki gecikme oldu. Teslimat günü arabamla gittim 4x8 kontyenerlar geniş olduğu için özel götürülmesi gerektiğinden vinç kamyon be arkada bahçeye kadar getirdik. Bahçe kapısı 4 m, konteyner genişliği 4 m olduğu için hemen öncesinde bahçe kapsının sol tarafındaki direği kepçe ile yıktırıp genişlettim ve hazır gelmişken kepçeye bir logar kuyusu kazdırdım. Yol üstünde kalan 2 agacı kestim. Birinin dallarının yol üzerinde kalan kısmını kestim.Ama genede bir vinç uykarı çıkarken dönüş yaparken bir ağacın daha tamamen kırılmasına yol açtı.Kazasız belası konteyner yerine yerleşti. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Konteyner öncesi gelişmeler
Daha öncesinde su ihtiyacını karşılamak için araştırma yaptık.Her halükarda su depsu ihtiyaçtır deyip bir su deposu aldım. Ben 5 tonluk dikey aldım. İhtiyaca göre çeşitler bulunmakta ben aldığımda 5 tonluk dikeye 700TL verdim. 1 tonluk kutular 200TL idi 3 tonluk yataylar 500TL idi. Sadece depo yetmiyor. Vana boru gibi su malzemeleri lazım. Onlarıda aldı. Depoyu gene Hurdacılar sitesinden.Su malzemelerini Ulus Rüzgarlı'dan aldım.
Toplamda depo ve damla sulama sistemi hazırlıkları 1000 TL ye mal oldu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Konteyner tabanı için döşediğimiz kilit taşı için Bağlum, Pursaklar arasındaki ardiyelerden fiyat aldık. Birinden m2 si 7,5 TL den 50m2 taş ve bordür taşları, kumu, dolgu malzemesi, üst kumu ve işçilik 1100 TL ye anlaştık ve yaptırdık.Güzel bir iş olması isteniyorsa işçilerin kesinlikle başında durulmalı bence. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Ve sonuç
Bu da son hali |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Geçen bir sene zarfında istememe rağmen bahçe ile alakalı çok fazla işlem yapamadım. Mart ayında ağaçları uzun zaman sonra ilk kez budamaya çalıştım.Ama budama işinden çok anlamadığım için 70-80 yaşlarındaki komşumun tavsiyeleri ile belli bir miktar budama yapabildim. Ama istediğim gibi olmadı. Ağaçlar uzun zamandır bakım görmediğinden çok uzamışlar ve çok fazla dal atmışlardı. Aşağıdaki halinden |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
resimler |
|