![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2013
|
Çok renkli,cıvıltılı,kalabalık ve gürültülü,sıcak yaz günlerinde "ah bir sonbahar gelse" deriz her yıl.Muradımıza erdik sonunda; yazlıkçılar şehre göçtü,günübirlikçiler azaldı.Atlar,kediler,köpekler,martılar,kargalarla yani Ada'nın gerçek sakinleri ile baş başayız artık. Yaz bitince işler bitmiyor tabi.Yavaştan yavaştan kış hazırlıklarına başladık.Soba ile ısındığımız için henüz odun almadık ama ormandan kozalak toplamak, yağmurlar başlamadan evin içindeki sarnıçta biriken suyu bahçedeki sarnıçlara aktarmak, köpekler için yaptırdığımız yemlikleri ormana yerleştirmek gibi daha pek vakit alıcı iş için yıllık iznimden ayırdığım beş gün yetmedi bile. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön ve arka bahçe sonbahara has renk tonlarıyla bir başka güzel.... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kendi haline bıraktığım arka bahçe işte beni böyle mahcup ediyor, Son fotoğraf ise, ormanda dolaşırken keşfettiğim yaşlı bir adama ait "saklı bahçe"; Rüzgarın savurduğu tohumlarla kendiliğinden yeşeren,zengin evlerinin beğenmeyip çöpe attığı, kırık küpler,yağ tenekeleri içindeki bitkileri, yırtık balıkçı ağları ile yoksul ama büyüleyici bu bahçeyi pek sevdim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Köpeğimiz büyüdükçe verdiği zarar da büyüyünce, ekili alanları metal çitle korumaya almak zorunda kaldım .Arka bahçede oynayacak fazlasıyla yer var zaten. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüylü telgraf,çilli begonya ve kasımpatım Burgazada'ya karşı. Muhtemelen yoldan geçen bir çocuğun düşündürdüğü oyuncak rakunu çam ağacına yapıştırdım,herkes sahici sanıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıları korumaya almak için daha vakit var diye düşünüyordum ama soğuk hava uyarılarını duyunca bir kısmını mutfak penceresi içine transfer ederek böyle bir mini kış bahçesi oluşturdum. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçem kış uykusuna yatmamak için direniyor |
|