![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2013
|
Bu yıl çeşitleri mecburen azaltacağım iki yıldır deneme yanılma yöntemiyle çam ağaçları altında pek fazla bitkinin gelişemediğini öğrenmiş oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerim kıştan etkilendi ama çok şükür kedilerim sağlıklı ve mutlular |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Leylakların hemen ardından açan filbahrinin kokusu özellikle geceleri bahçenin en uzak noktasına ulaşıyor. Kadrolu kedilerim Pinokyo ve Cazibe bahçenin orman tarafında kış günlerinin acısını çıkarıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ormanla içiçe geçmiş arka bahçeye kadim bitkiler dışında yeni birşey ilave etmeme kararım devam ediyor.Benden önce bahçeye bakan yaşlı adamcağızdan öğrendiğime göre Sedef çiçekleri buranın en eski sakinleriymiş.Biz de onlara hiç dokunmayıp etrafındaki yabani otları temizleyerek,kuruyan tohum keselerini eşe dosta dağıtarak ve tabi tohumlarını da ormana saçarak bu güzellikleri bize verene şükrümüzü eda ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Ben bu yıl cevizin dibine aubrieta diktim, şimdilik fena gitmiyor, bir kaç ay sonra hala güzelleşmeye devam ederse siz de deneyebilirsiniz. Güneşi çok sevmiyor, cevizin altında olursa çamın altına daha güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili TCM aubrieta yı deneyeceğim olumlu sonuç alırsam paylaşırım. Mayıs ayının güzelleri sahneden çekilirken Haziran güzelleri bahçeyi şenlendiriyor artık.Filbahri ve leylaklar döküldü şimdilerde hanımeli, limon ve turunç ağaçlarının çiçek kokularıyla burunlarımız bayram ediyor.Laleler yerini çan çiçeklerine bıraktı. Alt bahçeye inen merdiveni ihmal etmemek lazımdı,sakız sardunyalar imdada yetişti. Tüm Ada'yı kedi ve köpekler için su kaplarıyla donatmıştık,martı ve kargalar da istifade ediyordu ama minik kuşlar yere inip kedilere av olmasın diye bahçeye yüksekçe bir suluk koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Güneş görmeyen duvar dibine ekilmiş gün güzelleri tek tük zayıf çiçekler veriyordu.Sonbaharda hepsini topraktan çıkarıp seyrelttim ve gübreledim karşılığını verdiler Maşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yüksükotu şimdilik iki kök ama gelişmekte olan fidelerim var onları da bahçenin muhtelif yerlerine gruplar halinde dağıtacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Pasifloram geçen yıldan, peru zambağını takipteydim nihayet Ada'daki çiçekçimiz getirdi.Üç ayrı rengin ikisi saksıda birini toprağa ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|