![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Rüzgarımız bol evet. Dışarı da çiçekler çok perişan oluyor. Sebzeleri bile kırıp atıyor. Dolayısıyla hava da aşırı kuruyunca bitki ne yapsın. İki tane Akçaağaç almıştım dikebileceğim korunaklı bir yer bulamadım kocaman bağda. Çünki öyle bir rüzgar ki iğne deliğinden sızıyor. Ama işte cebelleşerek birşeyler oluşturmaya çalışıyoruz. Siz bana göre gençsinizdir daha iyi başarırsınız. Görüşürüz...iyi geceler. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Asmalıtepe; merhaba, hoşgelmişsiniz. Çok şükür çiçeklerinizle birlikte herşey yolunda imiş sevindim, merak ettik sizi. Maşallah, bitkileriniz ne kadar güzel olmuşlar, sonbahar yaramış hepsine. Ve sanırım hepsini içeri almışsınız. Emeklerinize, gönlünüze sağlık... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi evet çiçekler. Ama yine kış geliyor yine ne olacak kaygısı. Taşımak artık zor. çünki sayı çok..ne yerim var ne de taşıyacak gücüm ne olacak bilmiyorum. Büyük ihtimal yerlerinde bırakıp sera ortamı ile haftada veya onbeşte bir sulamaya çıkarım diyorum. Sizce de doğru olur mu? Ve ya bazılarını hiç sulamamalımıyım acaba.. Gönül onlardan ayrı kalmak istemese de çaresizim.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
Bağınızı/bahçenizi 2. gezişim. Bolluğunuz bereketli olsun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolunuz, teveccühünüz sevgili Ayazkızı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Begonyalar saksılarını büyüttükçe daha güzelleşiyorlar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili asmalıtepe, tekrar bir arada olmak çok güzel. maşallah çiçekler coşmuş.hepsi harika ellerine sağlık. benim beyaz mavişim de şimdilerde tekrar çiçeklenmeye başladı. konuştuğumuz gibi çok fırsatım olmadı.bir takım kış hazırlıkları (boya izolasyon) saksı değişimi iş bitmiyor. fırsat buldukça buralardayım. sevgi ve selamlar![]() . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ablacım ben biraz araştırdım sardunya konusunu. Şubat ayında da budama yapılıyormuş. Martta yeni çelikler ekilip süper sonuçlar alınıyormuş. Şimdi çiçekli , çok güzeller. Budamayı Şubata mı bıraksak .Çiçek açarken kıyamadım . Yaprak güzelleri harika maşallah emeğine sağlık sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak güzellerini mecburen budamıştım taşıyabilmek için. Birsürü çelik var elimde onları bile dikince nerede tutacağımı düşünüyorum. Yakınlarımda olsanız da alıp büyütseydiniz keşke. Pazar günü Asmalı'da komşularım ve birkaç arkadaşım gelmişti. Onlara da verdim birer ikişer. Çoğalsınlar da kimlerin eliyle çoğalır sa çoğalsın, yaşasınlar. Felsefe bu bende. Canım sardunyalar konusunda yardım çabalarına çok teşekkür ederim. Sevgiyle kal. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Sevgili Asmalıtepe,çiçeklerinizin hepsini dağıtmayın,bana da bırakın.Şu an İstanbul'dayım,gelince görüşürüz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2015
|
Sevgili asmalı tepe bahçenizi üye olmadan öncede gezmiştim.Boş buldugum zamanlarda sayfanızı bol bol gezdim.Maşallah çok yol aldınız çiçekler senin kadar benide yüzümü güldürdü.Sardunyaları bende çok seviyorum beni hiç üzmüyorlar.Çok vefalılar.Emeginize yüreginize saglık saygılar.Hocam. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlgine teşekkür ederim. selamlar.. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Seni arıyorum Begony,mesaj yazdım ulaşamıyorum.Cevap bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
sevgili asmalıtepe bahçeni baştan sona gezdim.çok beğendim ,Allah kolaylık versin.bende çiçeklere fazlasıyla düşkünüm.50 saksı kadar var.kuruyan olursa sanki evden biri ölmüş gibi üzülüyorum. şeker tabağı çiçeğinin tohumunu nerden temin etiniz,ben hazır paket aldım 2 yıl gözüm gibi baktım .ama çiçek açınca ne göreyim,beyaz papatya.çok üzüldüm.size tekrardan kolay gelsin.sevgiler |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tabii maarifet olan onları kurutmamaksa da; Kuruyanlar da olabiliyor. Şeker Tabağı'nı tohumdan üretmedim,çiçekçiden almıştım bizim rüzgarımıza dayanamadı. İçeriye veya korunaklı yere almaya fırsat kalmadan gidiverdi.. Selam.. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevoş,şeker tabağı dediğiniz çiçek hangisi acaba?Adı da çok hoşmuş.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgihocam 15.sayfa, 447. mesaj'ın son üç karesi Şeker Tabağı görüntüleridir. Seradan almıştım maalesef yaşatamadım. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Asmalıtepe,öğrenmiş oldum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2015
|
Sevgili asmalıtepe bahçeniz çok güzel olmuş.darısı bizlere. Goji Beri ekecektiniz sanırım onlar ne durumda merak ettim.Saygılar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Sn asmalıtepe bitkileriniz çok güzel emekleriniz daha da güzel.Verdiğiniz emeklerin karşılığını kat be kat görürsünüz inşallah.Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Sayın asmalıtepe bahçeniz çok güzel. Bende bugün acer palmatum garnet aldım yaklaşık 70 80 cm boylarında. Bende uzun zamandır arayıştaydım birazda fiyatının pahalılığından dolayı adım atamıyordum. Sizlerinde 2015 yılında resimlerini gördüğüm acerleriniz var. Şuan ki durumları nasıl. Toprağa dikip büyütme imkanınız oldu mu? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Alıntı:
Selam Sayın asmalıtepe; Evinizi konum olarak çok güzel bir yere yapmışınız önü açık manzaralı çok beğendim güle, güle huzur içinde otunun inşallah. Benim hayalimde şöyle küçük doğal taşlardan **** ahşaptan yapılmış minik bir ev ama şimdilik bu pek mümkün gözükmüyor, siz hayalenizi anlatırken birden sanki benim hislerime tercüman oluyorsunuz sandım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çokca şükredip,verdiğinin kıymetini bilirseniz açıldıkça açılıyor kapılar. temenni ve iyi dleklerinize teşekkür ederim.Rabbim size çok daha iyilerini nasibetsin inşaAllah. Doğayı,ağaçları,bitkileri,hayvanları sevmek fıtri ve insani özelliklerdir. Daha önemlisi bizleri tefekküre yöneltirler... |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Alıntı:
Asma aşıların çok hoşuma gitti ne güzelde gelişmişler bende bu yıl 1 tana ince kabuk badem, 1 tande yaz armudu aşısı yaptırdım şimdilik tutmuş gözüküyorlar inaşşalh meyve verdikleri günüde görrüz. Ayrıca yeni dünyaya gelmiş olan torununuzuda güle, güle sağlık, huzur ve mutluluk içinde büyütün. Allah anasına, babasına bağışlasın bahtı açık olsun. Müsadeniz olursa buda benden dünya tatlısı torununuza dünya hoş geldin hediyesi. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim herşey için. Demek bahçemi gezdiniz. adını bilmediğim sadece yaprak olan çiçeklerimin ne olduğunu biliyor musunuz acaba? Asma aşılarını çok iyi yapmışsınız. Yaban tiyekleriniz var sa değerlendirmek gerek. Yabanların yaprağını bile kullanamıyorsunuz. Neden potansiyel, üzüm veren hale getirmeyelim. Çabuk gelişiyorlar. O dallarından sarkan salkımları asmanın dibine oturup yersiniz birgün inşaAllah. İnce kabuk badem, yaz armudu.. onları da yiyin inşaAllah. Torun bebelerden video geldi biraz önce. 4 yaşındaki ağabey dün gelene biberon emziriyordu. Beni bugünlerde böyle sevindiren Allahım'a binlerce şükrediyorum.Olmayanlara da tattırsın bu mutluluğu sizlere de... |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Alıntı:
Sonunda sorunun ne olduğunu bulabildim. Bu sayfaya yazmışsınız sorunun ne olduğunu. Sorun acı benek ve dip çürüklüğü. Yani kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan bir sorun. Acilen tarım kireci kullanın, daha sonra da 20-20-0 gübresi ile çapa yapın. Yeni çiçeklerde bu sorun daha oluşmayacaktır. Kalsiyum ve Magnezyumlu Gübre - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 171964747 Buradan az önce söyleğim ilanıma bakabilirsiniz. Diğer ilanlarım bölümünden diğer ilanlarıma da bakabilirsiniz. Ayrıca belirtiyim. Tarım kireci organik bir üründür. Kolaylıklar diliyorum, bereketli günler. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Toprağın bakım vakti. Sonbahar sürümü karasabanla yapıldı. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yaz; Asmalıtepe' den bir ay ayrı kalmama rağmen, herşey yolundaydı diyebilirim. Domates biberler az hasarla, ihtiyaçları karşılayacak kadar iyiydiler. Üzümler pekmeze dönüştü. Mahrabaşı denen cinsler ta ki kasım ayı sonuna dek asmalardaydı. Ağaçlarda bir tane ceviz, kayısı, badem v.b olmadı. Çiçekler iyi geliştiler. Umudu kestiğim Gül ağacı birden serpilip dallandı. Hanımeli, Ful Yasemin, Cezayir menekşesi güzel geliştiler. Onlar ve bazıları sabit çiçeklikte kaldı diğerlerini de yine kışlık evin kapalı balkonuna taşıdık donmasınlar diye. |
|
|
|
![]() |
|
|