![]() |
|
![]() |
#211 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2008
|
Sn Resimsel, Ankara'nın sıcağında Allah yardımcınız olsun ![]() Cevabınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim.. Panel ahşabı araştıracağım. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Yaz ayları ile birlikte,mutluluk,mutsuzluk ve hayal kırıklıkları birlikte geldiler. Kızaran tüm meyve ve sebzeleri, kargaların elinden alamadık resmen talan ettiler. Bazı tohumları tüm dikkatime ramen karıştırmış olmalıyım ki, pembe domates diye diktiklerim sarı, ampul domates, diye diktiklerim cherry çıktılar,tamamen benim hatam olsa gerek. Bazı sebzeler dal budak sarmasına ramen ürün vermemekte direndiler ve hala çiçeklenme aşamasına dahi gelemediler. Sırık diye diktiğim salatalık turşuluk çıktı. Metrelik kabak diye diktiğim kabak,acur çıktı üstelik sebzeleri dalında kurudu döküldü. Siyah domatesler çoook güzel oldular, kargaların elinden aldıklarımızın tadına bakma fırsatımız oldu.Yeni yılda bunlardan tekrar dikeceğim. En keyiflisi, Şenberber fasülyeleri hem çok verimli hem çok lezzetli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
sayın resimsel bizde de aynı sorunlar var. tüm kızaran domatesleri kargalar yiyor. geçen sene komşudan görüp domateslerin üstünü file ile kapatmıştık. çadır kurar gibi. o zaman hiç birşey yapamamışlardı. bu sene o fileden bulamadık. yeşil balıkçı ağı gibi birşeydi. eğer bulursanız öyle yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bizde geçen sene karga sorunu yaşayıp bu sene file kapattık. Bu sene de karga yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Kargalar için ağ kullanabileceğiniz gibi ses çıkaran kovucular ya da geleneksel yöntem olan korkuluk da kullanabilirsiniz ama domatesleri bitirmişler artık, geçmiş olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın. Sevgili NOMAD öncelikle hoş geldiniz,umarım tatiliniz güzel geçmiş sizi yenilemiştir. Bahçeme ektiğim tohumların nasıl karıştığını gerçekten bilmiyorum ama olan oldu yapacak bir şey yok. Kargalardan asla korunamadık buna ramen tatil dönüşü oldukca dikkatli davranıp bekçilik yapıyoruz az da olsa sebzeler çıkmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bizimkiler yemiyordu da delip delip atıyorlardı. Çok sinir oluyordum. Az miktarda(2 kilo ancak olmuştur) domatesimiz olmuştu onunda yarısını kargalar ziyan etmişti. Hani şöyle bir dönüm eksek kurda,kuşa,aşa diyeceğim ama 30 m2 bişey. CD asıncada gelmiyorlar bilginize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
.
Bin bir emekle hazırladığım, yükseltilmiş sebze adalarından az da olsa sebze alıyoruz,tadı ve en önemlisi o anı yaşamak çok güzel bir duygu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Çok keyifliyim çünki gojiberrim bolca çiçek açtı bakalım kış gelmeden meyve görebilecekmiyim. böğörtlenler ve ahududular çoktan olmuştu zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Alıntı:
Gojiberry ağacınız bahçede mi? ekili, Ankara'nın soğuğunda yetiştirilebiliyor mu? Özel bir bakım uyguluyor musunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Yağmurcan evet bahçede, geçen sonbaharda dikmiştim tarım fuarından aldım,bir kış geçti zarar görmedi bakalım meyvesi nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz çok sağlıklı geçmemesine ramen yinede bazı sebzelerden güzel ürünler almayı başardık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
sebze adasındaki patatesler söküldü, ama verim oldukça düşük. Sonbahar,hazan,hüzün ve görsel güzellik hepsi bir arada. Kasımpatının kokusu hepsini bastırıyor. Tavuklar kendilerine karıştıracak birşeyler bulmakta hiç zorlanmıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Oh nihayet bahçedeki kümesi yeniledim, tavuklarda ben de rahatladık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Kümesiniz pek güzel olmuş. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavuklarınızın konaklama yerleri büyümüş saray gibi olmuş maaşallah.Kümesinize bayıldım, rica etsem tam cephe görüntü alıp yayınlarsanız kopya çekmek istiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın resimsel, 'Bahçedeki kümesi yeniledim' deyince profilinize baktım, çok özür ben hep yanılmışım. ![]() Ellerinize sağlık, kümesiniz çok güzel olmuş. Sanki dubleks villa gibi olmuş. Şöyle içeriden de bir fotoğraflarsanız daha iyi anlayabileceğiz sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Evet, kümesin yapımını aşama aşama resimlemiştim,lütfen hataları görmezden gelin çünki oldukça amatör bir çalışma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2014
|
Sn. resimsel bahçenizi hayranlıkla izledim. Tebrik ediyorum. Ayrıca tavuklar çimlere zarar veriyor mu? Bizim bahçede de kümes var ama tavukların çimlere zarar verebileceğini düşündüğümden şimdilik tavuk koymadık. kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Sn. OKTAY, beğenileriniz için teşekkür ederim. Tavuklar sürekli çimlerde kalmıyorlar, arka tarafta toprak alan var daha çok oradalar ama yine de sürekli değil, kümeslerinde vakit geçiriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu eve geldiğimde, bahçe, tavuklar ve raxle özlem giderdim,kış öncesi son durumları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
sayın resimsel sürekli kalmıyormusunuz ?.hayvanlar yalnız kalabiliyorlar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sayın resimsel; tavuklarınızın cinsi yanılmıyorsam Atak s. Benimkiler de 27 haftalık oldular ama henüz daha yumurta yapmaya başlamadılar. Tecrübe ve bilgilerinize göre acaba sizinkiler kaç aylık veya haftalıkken yumurtlamaya başlamışlardı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sevoş,sürekli kalıyoruz evde birileri var elbette sadece ben yoktum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Yağmurcan,evet doğru bildiniz bunlar Atak-s ve sanırım sizin tavuklar önümüzdeki günler yumurtlamaya başlarlar,, bizimkiler tam 4 aylıkken yavaş yavaş başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah dört gözle bekliyorum, sizinkiler çok erken başlamışlar maaşallah, bereketi bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
|
Keyifle, bir çırpıda bahçenizi gezdim dolaştım. Çiçekleri koklayıp, patatesleri elimle söktüm, reçellik böğürtlen topladım, sahanda tereyağlı yumurta için kümese uğradım... Bu bereketi ve güzelliği ömür boyu sevdiklerinizle beraber yaşamanız dileğimle. Darısı biz apartman sakinlerine. ![]() Düzenleyen Karena : 16-12-2014 saat 20:22 Neden: hatalı yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sn resimsel çok güzel ve düzenli bir bahçeniz var ,sanatla uğraşmanın inceciliği bahçenizede yansımış .Benim oğlumun adı da Last daha 6 aylık .Oğlum rottweiller istediğinde görüntüsü beni endişelendirmişti .Ne kadar yanıldığımı şimdi anlıyorum .O kadar sevgi dolu ve uysallar ki .Herkesin böyle bir dostu olmasını diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|