![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Maşallah. Aman nazar değmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Trips için laser adlı ilacı kullanacaktım, firmaya telefon açtığımda yeni ürün olarak spintor adlı ürünü önerdiler. Bu sezon bu ürünü kullandım, bana göre bayağı başarılı. Trips ileri düzeyde ise, koltukları tamamen almak yerine 1-2 yaprak bıraktıktan sonra ucunu kesmek gelişimi yavaşlatmamış oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2015
|
Merhaba Ismail Bey, Bu aralar neredeyse her ay Karacabey uzerinden Manisa Demirci'ye gidiyorum. Musait oldugunuz birgun Gonen'e saparak sizi ziyaret etmek isterim. Sizin icin de uygunsa haftanin hangi gunleri musait oldugunuzu ve cebinizi mesaj olarak yazarbilirseniz gelmeden arayip musaitliginze gore ugrayabilirim . Hayirli ve bereketli isler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, salı günü hariç her zaman bahcedeyız, bazen işler yoğun olduğu için gelenler ile fazla ilgilenemiyorum ne yazık ki. Pazar ve pazartesi günleri salı pazarı için hazırlık yapıyoruz. Yağmurlu havada gelirseniz sıcak içecek çıkar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Her sene aynı dönemde aynı çalışmalar olduğu için konuya yazmıyordum. Yeni içerik olarak 100 m2 alana 300 adet çilek fidesi diktik ve ilk meyvelerini topladık. Ocak ayından beri çilek eksik olmuyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
İsmail bey merhaba☺ Malum ikimizde Gönen civarındayız, o yüzden sayfanızı baştan sona okuyup kendi çapımda sizden eğitim alıyorum. Kayısı ağacınızla ilgili bir sorum olacak. Bende bu sene bahçeye 4-5 yaşında şekerpare fidanı diktim. Ve bu hafta da hasanbey fidanı dikeceğim kısmetse. Ağacınızdan umduğunuz randımanı alamadığınız için merak ettim, bizim oraların toprağı genel olarak kayısıya uygun değil mi? Çünkü bir yakınımın Şarköy’deki bahçesinde (toprağı bildiğimiz kum) kayısıların dalları kırılıyor. İnanılmaz verimli... Bizim topraklar ise daha ağır, tam bahçe toprağı... Ben bilmiyorum henüz o kadar gezmedim ama sizin mutlaka haberiniz vardır, Gönen civarında verimli bir kayısı bahçesi var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, biraz geç oldu gibi. ![]() Sıkıntı toprak yapısında değil çoğu zaman nisan ayında kuvvetli soğuk oluyor ve çiçekler yanıyor. Böyle olunca koca ağaçta 50 meyve bulmak zor oluyor. Bu yüzden geç çiçek açan çeşitleri kullanmak gereklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah sevgili İsmail Kuzucu, emeklerine sağlık; çok güzeller çok... Bereketini gör inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Merhaba İsmail bey.Bende bugün bahçeden biraz bir şeyler topladım. Güzel oluyor emek ve emeğin sonunda afiyetle yemek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerde ilk hasadı yaptık, geçen hafta Akdeniz Üniversitesi Akça Tohumculuktanda ziyarete geldiler. Arısız üretime göre gramaj olarak 300-380 gram geliyorlar ve en az maliyetli üretimimiz oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Maşallah bin bereketli olsun inşallah, emekleriniz zayi olmasın inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın İsmail kuzucu bu ne bereket bu ne güzellik kırk bin kere maşalah allah nazardan saklasın ellerinize emeğinize sağlık inşallah bu kadar emek verdiğiniz emeğinizin karşılığını alırsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Günaydın kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bazı arkadaşların foruma fotoğraf yüklemesi yasaklanmalı. Bu neymiş canım, böyle domates mi yetiştirilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
İsmail bey merhaba. Bu domatesin cinsini, sıra ve domates arası kaç santim olduğunu söylermisiniz. Lezzetli olarak önerebileceğiniz açık tarlada üretimi yapılabilecek meyvesi orta büyüklükte ya da iri f1 çeşitleri varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, çeşit akça beef. Antalya Üniversitesi içindeki alanda üretim yapıyorlar, yani yerli üretim. Sıra arası 80, yürüme yolu 120, sıra üzeri 40 cm. Açık alanda sırık dikimi için uygun. Oturak olarak hiç üretim yapmadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
ismail bey sayfanızı neredeyse tüm gün bu saate kadar soluksuz okudum... Emeğinize sağlık... Bereketli ürünler dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
İsmail bey, merhabalar... Ben Gönen'den komşunuzum, daha doğrusu komşu köydenim (merkeze 9 km). Bahçemdeki irili ufaklı 75 fidan için yanmış ahır gübresine ihtiyacım var. Henüz bu civara çok vakıf olamadığım için nereden alabilirim bilmiyorum... Daha önce kargo bedava çuvallarla getirtip kargo şubesinden köye taşımıştık. Ne yalan söyleyeyim çok da zor olmamıştı ama ihtiyacım kadar traktörle kapıya gelse şahane olur. Nereden veya kimden alabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? Malum kış geliyor, yağmur ve karla gübrenin iyice işlemesi için bu ayın 10'undan sonra atmayı düşünüyorum... Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhabalar, şimdilerde hiç gübre kalmamıştır. Mart ayı gibi obaköy, erikli gibi köylerde oluyor. Çok gübre olanlardan firmalar gelip direk alıyor. Leonardit alabilirsiniz aslında sebepli köyünden tüm ülekeye gidiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidanlar dikilirken bahçeyi leonardite iyice doyurdum, birkaç sene ihtiyaç olmayacaktır. 10 gün sonra çapa üstü gübre serme, baharda ise tekrar çapa ve hümik asit vermeyi düşünüyorum. Bahçe hobi üzerine kurulu olduğu için ihtiyaç halinde de sadece organik destek ürünleriyle yola devam edeceğim. Şimdilik rota bu şekilde, bakalım zaman ne gösterecek... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
1500 adet fide, 2 kg gübre ve 0 ilaçlama ile kalıntısız üretim.. Her sene biraz daha ilerleme gösteriyor gibiyiz. Gübre ve ilaç kullanımında bu senede azalma oldu. Özellikle ema, amino asit ve fulvik asitin çok faydası oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|