agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2017, 16:16   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2017
Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?

Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde.

Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var.

meminaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2017, 09:26   #2
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin Mesajı Göster
Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?

Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde.

Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var.
Gübre vermek için daha çok erken. Dikim alanına inek gübresi koyabilirsiniz. Tavuk gübresi bildiğim kadarı ile kuvvetli bir gübre, bunun ayrı bir konusu vardı onu takip etmek gerekli.

Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2017, 21:14   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Gübre vermek için daha çok erken. Dikim alanına inek gübresi koyabilirsiniz. Tavuk gübresi bildiğim kadarı ile kuvvetli bir gübre, bunun ayrı bir konusu vardı onu takip etmek gerekli.

Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi.
Sayfanızıda çok mesaj yazdım kusura bakmayın bir iki sorum daha olacak.

Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.

Elimde humik asit için fulvamin diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.

Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.

Eklenen Resimler

Eski 26-04-2017, 19:43   #4
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:

Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.

Elimde humik asit için fulvamin diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.

Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.
Bir sonraki sene tohumları büyük viyole ekip tekrar tekrar iş yapmamış olursunuz. Hem köklerde daha sağlam olur. Susuz büyümesi avantaj olur, böyle sulamanız çok iyi olmuş. Ben fide zamanınde gübrelemeyi organomineral gübre ile yapıyorum.

Her şaşırtma esnasında humik fulvik asit uygulaması yapabilirsiniz. Asıl yerlerine şimdiden gübre yayın ki kökler iyi beslensin.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 17:55   #5
Ağaçsever

Alıntı:

Sorun fideleri şaşırttığım toprağa yağmurda yıkandı karın altında kaldı epey değerini yitirmiştir birşey yapmaz heralde dediğim tavuk gübresindenmiş maalesef. 3/10 gibi bir oranda atmıştım karışıma

Tez zamanda 1/6 inek gübresi (4 birim torf, 1 birim perlit, 1 birim elenmiş inek gübresi) olan karışıma almayı düşünüyorum fideleri bu karışım oranıda tavuk gübresi gibi yakma yapar mı?

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025