![]() |
|
![]() |
#2101 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene kar yağışı bayağı etkili oldu ve çoğu yerde 1 metre kadar kar birikti. Yeni fidanlar tamamen kar altında kaldı. Önceki senelerde çöken sera ile büyük tecrübe edinmiş olmuşuz. Çok şükür seralarda hasar yok. Seraların kenarlarında 2 metre kar birikti eğer önceden tecrübe olmasaydı hepsi şuan yıkılmış olacaktı. Sera yapacaklar kar etkisini mutlaka hesaplamalı özellikle eğim ve destek konulması şart, kaldı ki kar yağmur gibi kayıp gitmiyor birikme yapıyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Ağaç Dostu
|
Ve 2017 yılının ilk tohum ekimi için hazırlıklar başladı. İlk olarak 10 blog cocopeat hazırlandı. Cocopetler için sıvı deniz yosunu yerine İrfan Çayı kullandım. Perlit ise hafta içi gelecek. 2 m3 (10x200 lt) nakliye dahil 260 liraya gelecek. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2016
|
ismail bey sizin gibi profosyenel birisiyle aynı sitede olmak çok güzel sizi izlemeye devam edicem umarım topraksız tarıma başlarsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sayın kuzucu, marulları içtimaya dizmişsin gene. Ellerine sağlık. Benim marullar dışarıda, ama büyümüyorlar. Neredyse iki ay oldu. Üçü ancak bir marul yapar. Devamlı yağmur yağdığı için sulama da yapmıyorum. Soğuklardan dolayı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Ağaç Dostu
|
Tohum ekimi için hazırlaklara devam. Bu sene soğuk havalarıda hesap edip daha iyi bir ısıtma yapmak gerekli olacak. Bunun için alt kısma taban örtüsü çektikten sonra geçen seneye göre daha çok ısıtıcı koyacağım. Birde elyaf örtü ile destekleme yapacağım. Depoda kalın bir örtü varmış, çok işe yarayacak. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Ağaç Dostu
|
Şuan seradaki olanlarda da büyüme yavaşladı. Aşırı soğuklar olmadıkça sıkıntı yok, güneşler çıktığı zaman büyüme olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili İsmail Kuzucu, emeklerin boşa gitmesin, rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın İsmail Kuzucu; hayırlı olsun işleri büyütüyorsunuz çok sevindim su varsa gerisi gelir... Sizleri gördükçe içim gidiyor keşke benimde yerim olsa diye... Dönüşümlü olarak kısa sürelide olsa lahanadan önce patates maydanoz semiz otu ekebilirsiniz... Çok çeşitli ürünlerin yetişmesi zarar oranını azaltır.. Allah yolunuzu açık etsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, su konusunda çok şükür sıkıntımız yok. Size zaten geniş bir alan lazım, yeşil alan gibisi yok. Lahana ve kerevizi nisan, mayıs aylarında dikeceğim. Bu zamana kadar yetişmesi çok olur. Kerevizde hiç ilaçlama olmuyor zaten, skıntı lahanada. Onda da en büyük zararlı tırtıl, onun için önceden kekik kullanmıştım. Sorunu böyle çözeriz sanırım. Patatesi önceden burda çok ekerlermiş, bunu denemek lazım aslında. Yumru kökler bu alanda çok güzel gelişme gösteriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Ağaç Dostu
|
Bugünlerde bir şey farkettim de biz bahçede her zaman yanlış yapıyormuşuz. ![]() Neyse bunu söyleyende ziraat mühendisleri zaten sıkıntı yok. Devlet kendi mühendislerini seçerken puana göre alım yapacağına tecrübeye göre alım yapsa daha iyi olacak. Onun oğlu bunun akrabası derken ortalık masabaşı maaş alanlarla doldu taştı. Buda burda kalsın anımız olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Ağaç Dostu
|
Kereviz fidesi için hazırlıklar başladı. Tohum yatağı için 100 m2 alanı bellemek zor olsada 30 cm ile toprak tamamen havalanacak. Toprak bayağıdan beri ekilmiyordu, yağışlardan sonrada toprak un gibi olmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcan, biber, reyhan tohumları ekildi, toplamda 60 köpük kadar ediyor. Domates ve diğer bitkiler ile 72 köpük olacak. Şuan ekilen tohumlar şişmiş, geç ekime göre bayağı erken çimlenme olacak. Elyaf ısı konusunda çok etkili olacak, ayrıca nemden oluşan su damlalarınıda emiyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Epeydir takip edemedim, sizin sayfanız okul gibi. Hep yeni ve güzel bilgiler sunuyorsunz bize. İrfan çayı nedir merak ettim. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Ağaç Dostu
|
Denemelere devam. Soldaki 3 saksıda sadece kuyu sulu kullanıldı. Sağdaki 2 saksıda ise organomineral gübresi su kullanıldı. En şaşırtıcı nokta geçen seneki torf-perlit ile karışımda marulun besin eksikliği göstermemesi oldu. Büyüme yavaş olsada devam ediyor. ![]() Bu fotoğraflar ise İrfan Çayı ile sulananlar.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2016
|
İrfan Çayı ile sulananlar aynı zamanda dikildiyse gelişim açısından epeyce geride gibi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sayın ismail bey orta kısma uzun hat şeklinde yağmurlama üsten fıskiye sulama uğraşınızı enaza indiridi http://http://www.e-tartes.com/yagmu...cm-SARKIT.html http://www.e-tartes.com/yagmurlama-S...cm-SARKIT.html birde konumuz dışısoru istiridye mantar çalışma denedinizmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seradaki 27 ocak son durumu aşağıdaki gibiydi. Sol taraf İrfan Çayı ile beslendi. Yarın güncel fotoğrafını eklerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Haftaya bunun kurulumunu yapacağım.) ![]() Mantar işi şuanlık kalsın, çünkü bahçenin her yerine koşturmak çok zor oluyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında aşırı yoğun oluyoruz. Pazartesi mal hazırlığı, salı günüde pazar olunca geriye 5 gün kalıyor. Düzenleyen İsmail Kuzucu : 08-02-2017 saat 21:19 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Ağaç Dostu
|
![]() Geçen sene ektiğimiz kabak çeşidi biraz koyu renkli olunca pazarda tutuldu. Bu sene 2 paket ile ekim yapacağız. Toplamda 2000 adet tohum ediyor. Tohumlar 2 hafta ara verilerek ekilecek. Böylece hasat her zaman devam etmiş olacak. Bu 2 paket için 600 lira ödedim. ![]() Sera için bu sene fide yerine tohum aldım ve zamana göre kendim çimlendireceğim. Şuan seralardaki marulları sıra ile diktiğimiz için hıyarlarda bu şekilde sıralı olmuş olacak. 4 pakette toplamda 2000 adet tohum var fiyat olarak 1400 lira ediyor. Bu seneki tohumlarımız hazır ve fide olarak sadece erken dikimde lahana, brokoli ve karnabahar alacağım. Kısaca bizim topraksız tarım seramız biraz bekleyecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene bahçeye bayağı bir hayvan gübresi taşınacak. Yan tarafta 200 baş hayvanlık yer olması çok büyük fayda sağlıyor. ![]() Bu sene bahçede yeşil otlar çok güzel şekilde çıktı. Yan bahçe ile aramızdaki fark net şekilde belli oluyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene üretim alanı genişleyince daha çok çeşit ekmek mümkün olacak. Özellikle kudret narını pazarda çok sordular. Borulardan duvar kenarına yer yapıp tel ile yer hazırlayacağım. Çinden değişik çeşitler söyledim, kargo gelirse bu çeşitleride deneyeceğim. Tohumlar ücretsiz olduğu için gümrüğe takılsa bile vergisini verip alırız. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-10-2016
|
Bu Çin'den tohum getirme işleri nedir? Malum şu siteden mi alıyorsunuz? Eğer sitede tecrübe ettiğiniz tohumlar varsa buraya iliştirebilir misiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|