13-07-2016, 13:03
|
#1
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Bu başıboş semizleri ekonomiye kazandırıyor musunuz?
Bir de onların okumuşları oluyor ve bu aylaklar kadar sağlıklı olmadıkları söyleniyor, bir bilginiz var mı bu konuda?
Semizotu; çiğ olarak, salatalara ve hamur işlerine katılarak, pirinçli-pirinçsiz yemeği yapılarak tüketilebilir. Sağlığa da faideli olduğuna göre, iyidir çıksınlar efendim 
|
Serada olanlar ilk çapalamada ölüyorlar. Bırakıldığı zaman suya ve gübreye ortak oluyorlar.
Dışar alandaki semizler ramazan ayında büyümüştü satmaya değilde dağıtmaya yetti.
Hazır paketli olanlar ile arasında lezzet ve görüntü farkı çok var. Diğerleri tohuma geç yattığı için ekim yapılıyor. Bunlar ise kendiliğinden çıkıyor ama hemen tohumu geçiyor. Çabuk hasat edilip toplanması gerekiyor.
Bizde hamur işli olanı hariç diğerleri her zaman yapılır. Özellikle çiğ ve yoğurtlu salatası harika olur. 
|
|
|