![]() |
|
![]() |
#1862 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Ağaç Dostu
|
Saksılı fideler için hazırlanan gölgelikli (Gölgeleme tülü %35lik oranda.) tünel sera. Boy 26, en 4.5 metre, kısmetse haftayada üstten sulama malzemelerini takacağım. Şuanlık bu alanda çilek, fesleğen, domates ve yıldız çiçekleri yer alıyor. Sistem ana motordan gelen 40lık borudan 25lik boruya gelip 4,5 metre sulama özelliği olan mini sprinklere gelecek. 1 sulama aparatı saatte 360 litre su dağıtacak. Ürünler geldi ama fotoğraflama zamanım olmadı. ![]() [ATTACH]614848[/ATTACH |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Ağaç Dostu
|
Bu senekı hıyar hasadı bereketlı basladı. Ilk haftada yaklasık 500 kg urun alındı. Verım boyle gıder ıse sezon sonu 4-5 ton urun cıkacak gıbı. Gecen seneye ek olarak bu sene organık sıvı gubre ve solucan gubresını kullanıyorum. Ozellıkle sıvı organık gubre damlamadan verıldıgı ıcın bana daha kolay geldı. 20 kg urun 130 lıra cıvarında satılıyor, kısmetse 4 bıdon daha alacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Ağaç Dostu
|
Bu senekı hıyar hasadı bereketlı basladı. Ilk haftada yaklasık 500 kg urun alındı. Verım boyle gıder ıse sezon sonu 4-5 ton urun cıkacak gıbı. Gecen seneye ek olarak bu sene organık sıvı gubre ve solucan gubresını kullanıyorum. Ozellıkle sıvı organık gubre damlamadan verıldıgı ıcın bana daha kolay geldı. 20 kg urun 130 lıra cıvarında satılıyor, kısmetse 4 bıdon daha alacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2015
|
Alıntı:
İyi Çalışmalar Bereketli ürünler diliyorum sayın Kuzucu gina cinsi fasulye çeşidinden m2 den veya dönümden toplamda kaç kg verim alıyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
250 m2lık alandan tahmını 600 kg kadar urun cıkacak gıbı. Hazıran sonu hıyar ekımı yapacagımız ıcın erken fasulyelerı erken sokecegız. 750 kg urun rahat bır sekılde alınabılır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Tasinabilir kabagi pazarda saksisiyla satmayi denediniz mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Ağaç Dostu
|
Amaç fidesini satmak. Böyle daha çok ilgi çekmek mümkün oluyor. Soran çok, işler yoğun olmazsa 10 saksı ekmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Kabağın ekildiği saksı kaç litrelik, içindeki malzeme nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2015
|
Saksı derinliğiniz nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Uzerinde 2 tane kabak sekillenmeye basladiginda satabilisin, yaninda saksili maydoniz, feslegen falan oldumu tamamdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dere kumu, perlıt, hayvan gubresı ve hındıstan cevızı torfu var. Bu gubreleme potasyum acısından yetersız gelıyor buda ek bılgı olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O cesıtlerı de bulmak kolay olmadı. Bu sene yenı olan cesıde 250 lıra verdım. Benım acımdan sorun yok ama, toptan satanların bırde tohum parasını cıkarması gereklı. Isı severek yapınca boyle oluyor sanırım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Siz buyuracaksınız, verdiğim linke (şöyle yazısının içinde) bir tıklayın bakim ne olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2016
|
kabak çok geniş bitki biraz düşündürücü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Ağaç Dostu
|
Dün lavanta tohumlarını toplamaya başladım. Çoğu tohumlar olgunlaşmaya başlamış. Kısmetse etkinlikte paylaşım yapacağım. Tohumları ayırmak için eve getirmiştim, odanın için tamamen lavanta kokusu ile doldu. ![]() Çiçekleri açtığı zaman rahatça pazarda satılacak gibi. Kurusa bile kokusunu kaybetmedği için tutulacak bir ürün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene ilk defa çiçeklendikleri için topmama sorunu olmadı daha. 2 defa sulama yaptım ve bu sulamalarda 10-52-10 gübresi ile gübreleme yaptım. Ayrıca bahçede yapraktan gübreleme yaptığım zaman geçerken onlarada atıyorum. Normal arılar benimde dikkatimi çekti, neredeyse hiç gelmiyorlar diyebilirim. Tozlama olduğuna göre sorun tohum oluşmasında, belki sulama ve gübreleme gerekli olabilir. Çileklerin için bir kök vardı onun durumuna bakmadım, onlar her zaman su görüyor. Bakında geri dönüş yaparım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Ağaç Dostu
|
Ramazan sonrası ılk ekım-dıkımlere baslıyoruz. Ilk olarak yenı seraya bır tur daha hıyar ekımı yapacagız. Yerlerını hazırladım bugun veya yarın dıkım yapılacak. Seradakıler ısler bıttıkten sonra 2. tur lahana dıkımı yapılacak. Cuma gunu 2. tur fasulye ve barbunya ekımı yapılacak. Haftaya dıger seradakı fasulye yerıne hıyar dıkımı yapılacak, daha sonra dısarıya lahana, brokolı ve karnabahar dıkılecek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Bereketli olsun. Karpuz ekimi için biraz geç değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|