agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2015, 12:26   #1
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Gübreleme yöntemi ve cinsler hakkında açıklama yapılacak mı?
Sogukları sorunsuz gecerlerse ayrıntılarını yazacagım. -8 ve -12 arası derecelere ne kadar dayanırlar bılemıyorum. Bugun potasyum ve sıvı denız yosunu uygulaması yaptım.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2015, 15:57   #2
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sogukları sorunsuz gecerlerse ayrıntılarını yazacagım. -8 ve -12 arası derecelere ne kadar dayanırlar bılemıyorum. Bugun potasyum ve sıvı denız yosunu uygulaması yaptım.
Bizim bu bölgede (Antalya ve civarı) daha hassas bitkiler için; bilhassa kesme çiçekçiler melasın soğuklardan koruyucu olduğunu söylüyorlar ve bu mevsimde (sulama esnasında bir dolu bir boş) melas verdiklerini, melas verdikleri yerin soğuktan etkilenmediği bilakis daha iyi gelişme gösterdiğini vermedikleri tarafın soğuktan sarsıldığını söylüyorlardı.

İşin garibi besiciler de hayvanları için (Büyük başlarda kaba yeme %15 Küçük başlara % 7,5 oranında veriyorlarmış) aynı şeyi söylüyorlar ve kış gelince melas satışlarında olağan üstü bir satış gözlemliyoruz.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2015, 19:51   #3
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Bizim bu bölgede (Antalya ve civarı) daha hassas bitkiler için; bilhassa kesme çiçekçiler melasın soğuklardan koruyucu olduğunu söylüyorlar ve bu mevsimde (sulama esnasında bir dolu bir boş) melas verdiklerini, melas verdikleri yerin soğuktan etkilenmediği bilakis daha iyi gelişme gösterdiğini vermedikleri tarafın soğuktan sarsıldığını söylüyorlardı.

İşin garibi besiciler de hayvanları için (Büyük başlarda kaba yeme %15 Küçük başlara % 7,5 oranında veriyorlarmış) aynı şeyi söylüyorlar ve kış gelince melas satışlarında olağan üstü bir satış gözlemliyoruz.
Melasın içeriğindeki potasyum bunun nedeni olabilir. Oranları hammaddeler sitesinden aldım.

Protein % 4,0 Kuru madde miktarı % 72,0 Kalsiyum % 0,9 Fosfor % 0,1 Potasyum % 2,5

Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği için onu sonraki sezon mutlaka deneceğim. Yapraktan uygulama yapanlar var mı acaba? Su-melas oranı ne şekilde olması gereklidir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2015, 20:31   #4
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Melasın içeriğindeki potasyum bunun nedeni olabilir. Oranları hammaddeler sitesinden aldım.

Protein % 4,0 Kuru madde miktarı % 72,0 Kalsiyum % 0,9 Fosfor % 0,1 Potasyum % 2,5

Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği için onu sonraki sezon mutlaka deneceğim. Yapraktan uygulama yapanlar var mı acaba? Su-melas oranı ne şekilde olması gereklidir.
"Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği" diye bir şey yok verebilirsiniz, dekara 1 veya 2 litre ile başlayabilirsiniz, elbette bunu pulvarizatörle verecek olursanız oranı dekara 250 grama kadar düşürebilirsiniz, ayrıca içerisine bir miktar deniz yosunu ilave ederek yapraktan uygulayabilirsiniz.

Bitkilerin soğuğa karşı direncini artırdığı için Çiçek ve sebze seralarında özellikle bu dönemde damlamadan veriyorlar . Antalya yöresinde tanıdığınız seracı var ise bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Melasın bünyesinde % 46-50 şeker mevcut ve ısının kaynağı da bu olsa gerek, içindeki şekeri parçalaması yani bitkilerin alabileceği forma sokabilmesi için bir miktar sitrik asit vb. katabilirsiniz.

Daha önce melas hakkında bir metin derlemiştim iş yerinde bilgisayarımda bulursam onu eklerim içinde ki makro ve mikro elementlerden söz ediyordu ve bazılarının (bir kısmı bizim laboratuvar sonuçları) oranlarından.


Düzenleyen sinbas : 29-12-2015 saat 23:29
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2015, 10:01   #5
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Melasın içeriğindeki potasyum bunun nedeni olabilir. Oranları hammaddeler sitesinden aldım.

Protein % 4,0 Kuru madde miktarı % 72,0 Kalsiyum % 0,9 Fosfor % 0,1 Potasyum % 2,5

Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği için onu sonraki sezon mutlaka deneceğim. Yapraktan uygulama yapanlar var mı acaba? Su-melas oranı ne şekilde olması gereklidir.
Laboratuvarlarımız da yapılan analiz neticesinde pancar melasında;

Bileşiminde Hidrojen İyonu konsantrasyonu, Azot, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Mangan, Çinko ve % 43 ila 52,73 oranında şeker bulunduğu ve bünyesinde %80-83 oranında kuru madde olduğu tespit edilmiştir.

İçindeki elementler yıllara ve o günkü üretime göre (+) (-) değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurarak, almış olduğunuz melasın aşağıda yazılı elementler ve daha fazlasının oranlarını tespit için daha ayrıntılı analiz yaptırmanızda fayda vardır.

Belli bir fikir verebilmesi açısından elimde ki değerleri vereyim.
2011-2012 sezonu değerleri

Toplam Azot % : 2,05
Na sodyum mg/kg : 6.823
K (Potasyum) mg/kg : 43.230
Ca kalsiyum mg/kg : 7.392
Mg magnezyum mg/kg : 96
Fe demir mg/kg : 106
Mn mangan mg/kg : 19
Zn çinko mg/kg : 38

Inductively Coupled Plasma-Optical Emission Spectrometry (ICP-OES) Metodu ile çalışılmıştır.

2014-2015 sezonu değerleri
Name:  melas analiz 2014-2015 yılı değerleri.jpg
Views: 617
Size:  29.9 KB


Düzenleyen sinbas : 30-12-2015 saat 10:42
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025