![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sogukları sorunsuz gecerlerse ayrıntılarını yazacagım. -8 ve -12 arası derecelere ne kadar dayanırlar bılemıyorum. Bugun potasyum ve sıvı denız yosunu uygulaması yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
İşin garibi besiciler de hayvanları için (Büyük başlarda kaba yeme %15 Küçük başlara % 7,5 oranında veriyorlarmış) aynı şeyi söylüyorlar ve kış gelince melas satışlarında olağan üstü bir satış gözlemliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Protein % 4,0 Kuru madde miktarı % 72,0 Kalsiyum % 0,9 Fosfor % 0,1 Potasyum % 2,5 Bu dönemde damlama ile verilmeyeceği için onu sonraki sezon mutlaka deneceğim. Yapraktan uygulama yapanlar var mı acaba? Su-melas oranı ne şekilde olması gereklidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin soğuğa karşı direncini artırdığı için Çiçek ve sebze seralarında özellikle bu dönemde damlamadan veriyorlar . Antalya yöresinde tanıdığınız seracı var ise bu konuda bilgi alabilirsiniz. Melasın bünyesinde % 46-50 şeker mevcut ve ısının kaynağı da bu olsa gerek, içindeki şekeri parçalaması yani bitkilerin alabileceği forma sokabilmesi için bir miktar sitrik asit vb. katabilirsiniz. Daha önce melas hakkında bir metin derlemiştim iş yerinde bilgisayarımda bulursam onu eklerim içinde ki makro ve mikro elementlerden söz ediyordu ve bazılarının (bir kısmı bizim laboratuvar sonuçları) oranlarından. Düzenleyen sinbas : 29-12-2015 saat 23:29 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bileşiminde Hidrojen İyonu konsantrasyonu, Azot, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Mangan, Çinko ve % 43 ila 52,73 oranında şeker bulunduğu ve bünyesinde %80-83 oranında kuru madde olduğu tespit edilmiştir. İçindeki elementler yıllara ve o günkü üretime göre (+) (-) değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurarak, almış olduğunuz melasın aşağıda yazılı elementler ve daha fazlasının oranlarını tespit için daha ayrıntılı analiz yaptırmanızda fayda vardır. Belli bir fikir verebilmesi açısından elimde ki değerleri vereyim. 2011-2012 sezonu değerleri Toplam Azot % : 2,05 Na sodyum mg/kg : 6.823 K (Potasyum) mg/kg : 43.230 Ca kalsiyum mg/kg : 7.392 Mg magnezyum mg/kg : 96 Fe demir mg/kg : 106 Mn mangan mg/kg : 19 Zn çinko mg/kg : 38 Inductively Coupled Plasma-Optical Emission Spectrometry (ICP-OES) Metodu ile çalışılmıştır. 2014-2015 sezonu değerleri ![]() Düzenleyen sinbas : 30-12-2015 saat 10:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|