![]() |
|
![]() |
#1562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Reyhanlara üzüldüm,hepsi çok güzeldi.Ama lahanalar çok daha güzel.Evet yarın pazardan lahana alıp sarılacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sera iskeleti için ek galvaniz borular geldi. Sera ayakları 11/4lük olan borulardan, toprağa çakılan kısımlar ise 1lik borulardan. Yanlara destekler 2 sıra olacak ilk sıra 3/4 lük borulardan ikinci sıra ise 1/2 borularda. En üstteki destek boruları ise 1lik olacak. Bu borular 750 lira tuttu. Ek olarak çember için 24 boy boru daha alıcak. 30*8,5 metrelik sera tahmini 3-3,5 bin liraya gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Ağaç Dostu
|
Toprak altına çakılan ve seranın ayaklarından oluşan borular. ![]() Toprak altına çakılan borular toplam 1,5 metre uzunluğunda, toprağa giren kısım ise 1 metre. ![]() Seranın ayakları ise 2 metre uzunluğunda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2015
|
sayın kuzucu sera yapımından ayrıntılı resımler bekliyoruz.Hayırlı olsun yeni seranız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Ağaç Dostu
|
Şuan toprak altına ayaklar çakıldı. Destek ayaklarının bazıları eksikti onları kestim. Yarın civatalı olarak kaynakları yapılacak. Denemek için rastgele bir çemberi koyduk, bu şekilde yükseklik 4 metre oldu. Toplam ölçü ise 14 metre olacak, bu yüzden örtü yetersiz gelecek. Durum böyle olunca örtüyü tek parça yapamayacağız. Sol tarafa baştan başa pencere yapıp bu dengeli sağlayacağız. Çember altlarından 5 boy boru ile destek sağlanacak, bunlar için çembere parça kestim. Bunlarda civatalı ve somunlu olacak. İstenildiği zaman çıkarılabilecek. İskeleti kurduktan sonra gerisi daha kolay olacak gibi. (Solucan gübresi, marul ekimi, kazımı derken işler yavaş ilerliyor.) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın İsmail Kuzucu; işinize bende karışmak istemem ama eğer serayı kullanışlı ve uzun sürelik yapmak istiyorsanız şöyle yapabilirsiniz; seranın iki tarafını da aşağıya yukarıya doğru açılıp kapanan pencere kısımları koyabilirsiniz.. seranın sadece üst kısmına kaliteli sera naylonu alın ve onu özel malzemeler var sera naylonunu sera demirine tutturmak için dişi erkek kilitler var onlardan kullanarak seranın üst kısmını sera naylonu ile kapatabilirsiniz bu sayede maliyetinizi düşürürsünüz. Seranın pencere kısımlarını da normal naylonlardan alıp kapatabilir çünkü seranın yan pencere kısımları nasılsa yazları acık kalacak ve güneşten etkilenme olanağı olamayacak normal naylonda sera naylonu gibi sizi uzun süre idare edecektir. Ayrıca pencere kısımlarını yazın zararlı (Meyve sinekleri, Akdeniz beyaz kelebekleri gibi ) giremeyecek şekilde tüller var onunla da kapattınız mı organik tarımınızı konuşturursunuz. En önemli husus seranın üst kısmını örteceğiniz sera naylonunu kaliteli seçmeniz ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Ağaç Dostu
|
Mümkünse karışın, farklı fikirler ile doğruyu bulmak gerekli. Pencere olmadan olmayacak çünkü bu bölge aşırı rüzgar alıyor. Geçen sene çoğu seralar hasar görmüştü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Pencere için açık alanlara sinek tülü ekleyebilirsem on numara olacak. İlaçlama masrafı iyice düşücek, böylece organik ilaçlama daha mantıklı olacak. Fotoğraf iyi oldu, ön tarafı böyle yapmak gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Ağaç Dostu
|
Ön taraf girişi çift kapılı (ilk kapı dıştan yaklaşık 1,5-2 metre) olursa daha iyi olur diye düşünüyorum, birinci kapıdan giriş sonra ikinci kapıdan giriş şeklinde yani giriş önüne küçük bir sahanlık oluşturmak (buraya mavi ışık konulabilir.) dışarıdan gelecek zararlıları aza indirmek ve kışın giriş çıkış esnasında ısı kaybını önlemek açısından önemli.. Biraz maliyeti artıracak ama getiri daha fazla olur sanırım. Belki sizde aynısı düşünmüş veya yapmış olabilirsiniz ama ben yinede yazayım dedim. ![]() Nette bulduğum sera modelinin, girişine bahsettiğim şeyi çizmeye çalıştım. Dış kapı iç kapıdan 1 metre daha geniş ve yüksek olabilir. Aşağıdaki resimde personel giriş kapısını ayrıca yapmışlar o zaman ön tarafı komple genişletmek daha mantıklı olabilir. ![]() Ayrıca sera içine girmeden gezmeden ilaçlama, nemlendirme hortumu veya boruları nasıl olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Ağaç Dostu
|
2 kapı güzel düşünce, elimizde zaten fazlasıyla boru olacak. Bu alanıda örtü ile kaplarsak maliyet çok fazla olmaz. Küçük bir özellik gibi görünsede hasat zamanı içeri gir-çık bayağı oluyor. Üstten sisleme sistemi düşünmüştüm 500 lira civarı tutuyordu. Ama bazı ilaçlar dönüm bazında değilde su miktarı bazında atıldığı için ekonomik gelmemişti. Bu sera yüksek olduğu için aşağıdaki ürünü kullanabilirim belki. Bu ürünün aynısı var. Araştırırken hortumunun çıktığını gördüm, öyleyse tüm seralarda kullanılabilir olacak. Sadece sera ortasına koyup bir tur değiştirmem gerekecek. 7,5 litrelik bir deposu var ve yaklaşık olarak 1 saatten fazla çalışma ile depo bitiyor. Çok ince atım yaptığı için çok ekonomik bir yöntem. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ilaçlama makinesini arayıp buldum. İyi bir yere saklamışım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Ağaç Dostu
|
Seranın ayakları geldi ve yerlerine konuldu. Ana direklerin arası 5 metre idi, bunların arasına 2 tane daha ayak eklenecek ve ara mesafeler 1,70 civarında olacak. Böylece hiç destek teli ve ipi çekmemize gerek kalmayacak. Ek ayaklar yapıldıktan sonra bunların çemberleri yapılacak. Bu çemberler yapıldıktan sonra seranın iskeleti bitmiş olacak. Pencere sistemi için profil, klips ve sinek tülü fiyatı 1600 liraya geliyor. Ek masraf olsada sağlam bir sistem olacak. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ben gözümde bir türlü canlandıramıyorum, şu iskelet bir oluşsaydı en azından... ![]() ''Nesini beğenip duruyorsun öyleyse'' derseniz, belli ki iyi bir şey çıkacak, ne zamandır uğraşıp duruyorsunuz diye ben de beğeniyorum işte ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Ağaç Dostu
|
Sizin durumunuz yine iyi, ben canlandırmama rağmen bir türlü olmuyor. ![]() Tek sera ile uğraşılsa 1 haftada bitecek. Hıyar ekimine kadar bayağı zaman var ortamı sıkıştırmaya gerek yok. ![]() Aşağıdaki fotoğrafta yer alan soldaki borular seranın sol ayakları, sağdakiler ise diğer ayakları. Bu ayakların üzerine yerde duran çemberler eklenecek. Umarım anlatabilmişimdir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafta solda kısmen görünen sera gibi mi olacak kabaca? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Ağaç Dostu
|
Oyy kocaman olacak! Şimdi anladım neden hemencecik kurulamadığını... Önüne bir de havuz ayarlarsanız ev (pardon, malikane diyecektim ![]() ![]() Bitki olarak çalışabilirim ben orada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Ağaç Dostu
|
Bugün çalışırken bu konuyu konuştuk, bizim evin 3 katı olacak diye. ![]() Pencere fiyatı seranın fiyatından pahalı olacak. Böcek belki hiç olmayacak, organik ilaç kullanmak çok kârlı olacak. Ben böcek olmaya bile razı olurum hani. :P |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu kadar emek vermişken birkaç bombus arısı alın içeriye, çok pahalıya gelmeyecekse elbette... (Pahalıysa da hepimiz birkaç tane yakalayıp size göndersek bombus kolonisini kurabiliriz ![]() Gerçi pencerelerin masrafının yanında bombuslar sönük kalır eminim ![]() Neyse çok işgal ettim burayı ama elimde olmadan bu serayı merak ettiğimden, teşekkür ederim vakit ayırıp aydınlattığınız için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Ağaç Dostu
|
Bombus kovanı desteklemesiz olarak 170 liraydı. 1 kutu ile size geliyor ve siz sadece kutuyu yerleştirip açıyorsunuz. Bu kutudaki arılar ise 1 dönümlük alandaki bitkileri tozlamaya yetiyormuş. Sera düzgün olduğu zaman bu arıları almayanların aklına şaşarım zaten. ![]() Rica ederim, akıllarda soru işaretleri kalmadığı sürece sorun yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|