![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaç Dostu
|
Aşı yaptılar ise o şekilde olabilir, diğer türlü hep aynı cins ürünlerin sürgünü çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
|
Geçen ki rüzgarda örtüsü açılan serayı tekrardan düzelttik. Salıdan sonra fasulye ekimi yapacağız. Yaklaşık 800 kök fide olacak. Sıra arası 50 cm sıra üzeri 20 cm. Sonbaharda 20 el arabası gübre atmıştım, bu gübre fazlasıyla yeterli gelecek. Çiçeklenme döneminde çiçek dökümünü engellemek için sıvı fosfor uygulaması yapacağım. Meyveler oluştuğu zamanda kalsiyum-magnezyum ve potasyum uygulaması yapacağım. Aylık 100 gr bir gübre yeterli olacak. 4 aylık gübre miktarı sadece 5 lira. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Ağaç Dostu
|
Kereviz tohumlarını yağmur yağmadan ektik. Toplam 10 paket ektik, yaklaşık 25000 adet tohum ediyor. Bunların 1 paketini sera içindeki köpüklere ektim. Tavaları 25 cm yüksek yaptıktan sonra üstüne dere kumu attık, daha sonra çimlenen tohumları eşit şekilde yaydırdık. Üstlerini örtmek için keçi gübresi kullandık. Sulama işlemini suya tohum kaplama ürünü ekleyerek yaptım. 100 m2ye 15 gr tohum kaplama ürünü yetiyormuş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Keçi gübresini bir yapı marketten çuvalını 18,50 den aldım .Siz kaç çuval kullandınız merak ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Keçi gübresinde sıkıntımız yok, sonbaharda 5 römork getirtmiştik. Römork başı 175-250 lira arasında değişiyor. Fide poşetlerkende kullandığımız için çok gerekli oluyor. Dere kumunlada karışınca bitki meyve verene kadar hiçbir şeye gerek duymuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu
|
Römork olarak çok iyiymiş . Bizden koyun gübresi için 600_700 lira istemişlerdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaç Dostu
|
Yok artık diyesim geldi. Bu dediğim ücrete sarması, getirmeside dahil. ![]() Şehir dışından damperli kamyonlarla alıyorlar burdan, büyük ihtimal bunları alanlarda çuvallayıp satıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu kısmet olursa yeni çelikler dikeceğim. İlk olarak incir, asma ve gül çelikleri olacak. Daha sonra ortanca çelikleri. Tam zamanında elimizde hiç malzeme kalmadı. Cocopeat, perlit, deniz yosunlu hümik asit ve kare saksı siparişleri verdim. Saksılar biraz pahalı ama en az 5 yıl rahatlıkla gider. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Yukardaki köklendirmeyi sadece saydığınız malzemelerle yaptığınıza emin misiniz ? Köklendirme hormonu vs yokmu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Vallahi helal olsun İsmail ağabeyim, %100 yani ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
|
Suda köklendirme yaptım tabi o oluyor. İş toğrağa girince sıkıntıya düşüyom ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Geçen sene tüm asma ve incirleri evde köklendirmiştim. Isıyı her zaman kontrol edebildiğim için kolay olmuştu, serada olunca gece 2 dereceye kadar sıcaklık düşüyor. Gazoz şişesini yarıdan kesip sera gibi yapsan iyi netice alırsın gibime geliyor. Sabah kabağını açarsın gece kaparsın. Bu şekilde nem kaybıda engellenmiş olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaç Dostu
|
Direk toprağa dikmen yanlış olur zaten, ilk önce ince bir karışım hazırlayıp bu çeliği saksıya veya viyole ekmen gerekli. Kökler bu alanı sardıktan sonra fide kökleri tamamen gelişmiş olur, toprağa ekincede hemen gelişme gösterir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Ağaç Dostu
|
200 adet çeliği öylesine deniyorsunuz ve hepsi tutuyor, vallahi diyecek söz bulamadım, hani yeşil elli diyorlar ya, siz hepten yeşilsiniz sanırım maşallah, ![]() Ayrıca dediğinizi uygulayacağım, bakalım ne olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
|
Güneş artık kendini iyice göstermeye başladı. Özellikle öğlen güneşleri serada çok etkili olmaya başladı. Çelikler bu yüzden nem kaybediyordu. Aklıma geçen sene aldığımız elyaf örtü geldi. Sera içindeki demirlerin üzerine bu örtüyü serdim. Harika bir gölgeleme işlemi yaptı. Fide zamanı tüm seraya bu örtüden çekeceğim. 40*3 metrelik örtü 10-15 lira. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Ağaç Dostu
|
Çarşamba günü kısmet olursa seraya taze fasulye tohumu ekeceğiz. Ben 6 mart gibi düşünmüştüm ama 11-15 martta sıcaklık -2ye kadar düşecekmiş. Fasulyelerde çabuk çimlendiği için biraz daha geç ekilecek. Seranın ön tarafı yüksek olduğu için su dere kısmına gitmiyordu, buradaki toprağı alıp sera içine taşımıştım. Sera içi 20-25 cm daha yükseldi. Alttan su gelse bile hiç etki etmeyecek. Tohum ekimi ile ilgili tam net bilgide yok. Sıra arası ve üzeri 50-20 cm diyen var, 50-10 cm diyen var. 50-10 cm yapıp sık olursa aradakileri çıkaracağım. Sera içine ilk defa fasulye ekeceğiz bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
50-10 hiç yapmasanız daha iyi. Hatta 50 bile araya girebilmenizi zorlaştırabilir. Bitkiler aralardan kol attıklarında çapları bir hayli genişleyecektir. Burada ticari faulye yapanlar genelde 70-30 gibi yapıyorlar ama her çukura 3 fide dikiyorlar. Böylece iplemesi de kolay oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki bu üründe verim azaldıktan sonra tekrar aynı ürün ekilebilir mi yoksa marul, hıyar gibi ürünler mi ekmek gerekli. (Sadece keçi gübresi kullanıyorum.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Fasulye hastalanmadıysa gübre takviyesi ile üst üste ekilebiyor. Aslında ekiyorlar demek daha doğru, esasında mümkünse yer değiştirmek daha isabetli, çünkü hastalık olmasa bile kırmızı örümcek vb. zararlı oraya yerleşebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaç Dostu
|
![]() Fidelere yapraktan uyguladığım ürünler geçte olsa geldi. Soğuklardan önce gelmesi çok iyi oldu. Özellikle deniz yosunu ve ürünlerini mutlaka kullanın. Yeşil aksamda gözle görülür değişimler oluyor. 10 litre suya 50 ml yosun içerikli toprak düzenleyici ve 1 gr tohum kaplama ürünü kullandım. Yapraktan uygulama yapıldığı için bu karışım yaklaşık 400 m2lik bir alana yeterli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Ağaç Dostu
|
Aaa çok sevindim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|