agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2015, 10:53   #1
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren Mesajı Göster
İsmail bey, sayfanız hayırlı olsun. uzun zamandır siteye girmemiştim.sayfanızıbeğendim.faydalı bilgiler mevut. şu anda ilk 4 deyim.tohum kaplayıcıyı merak ettim.ilgili siteye girdim ama üye olamk gerekiyor. fiatı nedir bilginiz var mı ? teşekkür ederim
Burada istediğiniz ürün var. Fiyatı 30 tl.
Demnem Candem Gübre - Tohum Kaplama Preparatı | 30,00 TL | Demnem Organik Gübre Candem - Tohum Kaplama Preparatı

Bu ürünü ben de merak ettim. Denemek lazım, sonuçta kaplı tohumların çimlenme kabiliyeti daha yüksek oluyor.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 15:36   #2
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Burada istediğiniz ürün var. Fiyatı 30 tl.
Demnem Candem Gübre - Tohum Kaplama Preparatı | 30,00 TL | Demnem Organik Gübre Candem - Tohum Kaplama Preparatı

Bu ürünü ben de merak ettim. Denemek lazım, sonuçta kaplı tohumların çimlenme kabiliyeti daha yüksek oluyor.
Denemek için örnek yollayabilirim. 1 kutu bile 2-3 sene orta ölçekli bir işletmeye yeter. Ben tohum harici damlama ile verip bir sonraki sene yenisini alıyorum. Aradaki farklar için denemeler yaptım. Fotoğraflarını bugün çektik, yakında eklemesini yapacağım.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 18:43   #3
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Denemek için örnek yollayabilirim. 1 kutu bile 2-3 sene orta ölçekli bir işletmeye yeter. Ben tohum harici damlama ile verip bir sonraki sene yenisini alıyorum. Aradaki farklar için denemeler yaptım. Fotoğraflarını bugün çektik, yakında eklemesini yapacağım.
Bizlerin işletmesi olmadığı için sıkıntı hiçbirimizin ekeceği tohum miktarı yeterli gelmez. Denemek isterim gene de. Tohum paylaşım etkinliğinde bu gibi ürünlerden de isteyenlere paylaştırmak en güzeli.

Toz köklendirme hormonu almıştım. Gül ve asma çelikleri için. Gül çelikleyemedim ancak arkadaşım ile birlikte oldukça fazla asma diktik. Normal durumda toza batırdığımız yerde köklenme olması gerekirken bizim asmalarda gözün hemen altında köklenme dışında çeliğin farklı yerlerinde de kökler çıkmıştı. Bu işle profesyonel olarak uğraşan kişi şimdiye kadar bu şekilde asmada köklenme olduğunu hiç görmediğini söylemişti. Arkadaşın yerinin toprağı biraz farklı bir şekilde çok güzel köklenmesini sağlamış. Ancak köklendirme hormonunun herhangibir etkisini hiç görmedik. Yeniden köklendirme hormonu almak istiyorum. Bazı zor köklenen cinsler için. Asmada işe yaramayan o çeşitllerde hiç faydalı olmayacağını düşünerek almayı düşünmüyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 19:23   #4
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bizlerin işletmesi olmadığı için sıkıntı hiçbirimizin ekeceği tohum miktarı yeterli gelmez. Denemek isterim gene de. Tohum paylaşım etkinliğinde bu gibi ürünlerden de isteyenlere paylaştırmak en güzeli.

Toz köklendirme hormonu almıştım. Gül ve asma çelikleri için. Gül çelikleyemedim ancak arkadaşım ile birlikte oldukça fazla asma diktik. Normal durumda toza batırdığımız yerde köklenme olması gerekirken bizim asmalarda gözün hemen altında köklenme dışında çeliğin farklı yerlerinde de kökler çıkmıştı. Bu işle profesyonel olarak uğraşan kişi şimdiye kadar bu şekilde asmada köklenme olduğunu hiç görmediğini söylemişti. Arkadaşın yerinin toprağı biraz farklı bir şekilde çok güzel köklenmesini sağlamış. Ancak köklendirme hormonunun herhangibir etkisini hiç görmedik. Yeniden köklendirme hormonu almak istiyorum. Bazı zor köklenen cinsler için. Asmada işe yaramayan o çeşitllerde hiç faydalı olmayacağını düşünerek almayı düşünmüyorum.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/36376.htm buradaki konuya ve bu gibi ürünlere destek gelirse ilerleyen etkinliklerde paylaşım yapılabilir. İsteyenlere değilde tüm üyelere gönderim yapılabilir.

Asma için köklendirme hormonuna ihtiyacınız yok. Mart ayında 15-20 cmlik çelikler alıp gevşek yapılı toprağa ekmeniz yeterli. Sayfamda bunun için bir anlatım olacaktı sanırım. Yoksa bile mart ayında eklemesini yaparım.

Hormon konusunda hiç bilgim olmadığı için ne desem yalan olacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025