![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail Kuzucu kardeşim, Çok zengin ve harika bir sayfan var. Tabii ki Gönen toprağı da bereketlidir. alttan ısıtmalı. Ilıca diyarı. Fotoğraflar çok harika. Bayağı dolaştım sayfanda. Çalışmalarında başarılar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Balkabağı tohumlarında hedef 25 kişiye gönderimdi ama şimdiden 50yi aştı ![]() http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/33648.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evet tohumdan yetişiyorlar. Tohumları ektikten 3 gün sonra hepsi tepeye çıkı veriyor ![]() 200 metrelik eskiden salma su yaptığımız yer var. Bu alanlara 500 adet kadarını ekeceğim. Arılar bu çiçekten güzel polen alıyor ![]() Tekrardan kusura bakmayın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Rica ederim İsmail bey arada olur böyle gözden kaçanlar, inanırmısın ben şimdi çok şaşırdım dahlia tohumu ilk defa duyuyorum hep yumrudan üretildiğini sanıyordum. Maşallah her şeyi gayet güzel yetiştiriyorsunuz, allah size kolaylıklar versin emeklerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 15 tohumdan 150 soğan ve 5 bine yakın tohum çıktı ![]() ![]() Teşekkür ederim, bu arada sizin çiçekleride bulacağız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönen'in her yeri bizim bahçemiz kadar değerli fakat ne yazik ki çeltikçiler toprağımızın verimini alt üst ediyor. Fotoğraf çekme merakı var biraz orta seviyede ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2014
|
hpş buldum sayın ismail kuzucu başarılarınızın devamını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Hasekileriniz hakikaten çok güzeller. Bu yıl onlardan tohum alırsanız talip olabilirim. Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Yine sayfanızdayım. İnanın tam bir görsel şölen. Devam edin fotoğraf çekmeye. Harika. Bir konuda düşüncemi belirtmek isterim. Aslında iyi bir konuya atıfta bulunmuşsunuz. Çeltik Konusu. Getireceği kazanç belli. Gönn çiçekçilikte bir merkez olabilecek kapasiteye sahip. Suyu, havası, toprağı. İnşallah bunu değerlendirme imkanı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Fotoğraf çok ama hepsini ekleyebiliyorum malesef. Bu aralar sabah 8 akşam 8 bahçedeyiz. Çeltik konusu bu sene zora girdi. Kanallara su verilmeyecekmiş. Bana göre yerinde bir karar. Türkiye'nin çeltik yeriyiz ama Çin'den buraya Tırlarla çeltik geliyor, gerisini siz düşünün.. Çiçekçilik konusunda kesinlikle size katılıyorum, düzgün seralar ile yeni bir iş sahası açılabilir. Birde şu gençler piyasada iş yok diyor ama memleketim insanı hep masa başı iş arıyor. Bunu yapacak genç nesil yok malesef. Fidelerini hazır alan yerler var mesela, burada pazarda satıyorlar. Müşteri bunu alıp ekiyor 1 hafta sonra fideler kuruyor ![]() Biraz uzun yazdım sanırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Yeni fideler için silindir ile düzlediğim yer. Seneye kısmetse sağ taraftaki küçük sera sökülüp bu iki alana tamamen tek bir sera yapılacak. Bu alan sadece sabah güneşi görüyor ve ceviz altı olduğu için açık alanda fazla birşey yetişmiyor. Bu yüzden çiçek serası ile bu alanı değerlendireceğiz. Sera üzerinde yer alan eski örtüyü çıkarttım, bunuda fidelerin altına sereceğim. Herşey tedarikli kullanılmış olacak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Komşumuz sağolsun elma bahçesinden 80 adet yarı bodur anaç getirmiş. 72 adetlik bir sıra ekimi yaptım. Kısmetse şeftali anaçlarıyla birlikte yaz sonu durgun göz aşısı yapılacak. Önceden ektiğim tüm şeftali çöğürlerinin hepsi sağlam, hiç biri kuruyayım dememiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
En çok sevdiğim marul çeşidi olan campania'lar. Şubat başında ekim yapılmıştı. Haftaya hasat yapmaya başlayacağız. Açık alanda 2 aylık bir sürede yetişti. Sadece fide aşamasında 1 kere roa plus uygulaması yapıldı, ondan başka hiç bir gübre ve ilaç kullanılmadı.. Marulları ektiğim zaman nisan ortası hasat edeceğim yazmışım. Hasat tamda ayın 15ine denk geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili İsmail ellerine sağlık, maşallah herşey o kadar güzel ki zevkle takip ediyorum sayfanı. Marullara bayıldım. Bereketleri bol olsun, emeklerinin karşılığını alasın inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Süpersin bereketin bol olsun İnşALLAH |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Sera hıyarları %99.9 olarak çimlendi sayılır ![]() ![]() ![]() Çarşamba günü sera otları temizlenip, çapa motoru ile sürülecek. Havalandırma için fileler değiştirilecek. Cuma günü taban gübresi uygulanıp tekrar sürülecek. Bu sene sırt şeklinde yapıp o şekilde ekim yapmayı düşünüyorum. Ekimden 3-4 gün önce damlama çekilip toprak düzenleyici verilecek. İşler çok yoğun çok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
E bize de kolay gelsin o vakit demek düşer... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
gençler piyasada iş yok diyor ama memleketim insanı hep masa başı iş arıyor. Bunu yapacak genç nesil yok malesef. Çoook haklısınız İsmail bey,biz de çiftçilikle uğraşıyoruz.Çocukları okutup -memur- yapmaya çalışıyoruz. Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum.Biz tohumdan 15-20 fide çıkarsa,göbek atıyoruz,siz binlerle uğraşıyorsunuz.Allah sağlık versin,güç kuvvet versin.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Sayın İsmail Kuzucu size işlerinizde kolay gelsin malum baharla birlikte hepimizin işleri çoğalmaya başladı sizin paylaşımlarınızı büyük bir merak içinde bekliyorum, sizin paylaşımlarınızdan çok şeyler öğreniyorum berketli ve bol kazançlı günler diliyorum size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. O sevinç bizdede oluyor biraz ![]() Saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Havalar güneşli gidince neredeyse tüm arılar dışardaydı. Tüm elma ağaçları arılarla doldu. Sadece ses dinlense arı sanki oğul veriyor derler. Arı cinsi uysal olmasa bahçede durmak imkansız olacakmış ![]() Hd izleyince arılar daha net gözüküyor. İyi seyirler.. http://www.youtube.com/watch?v=OPfeLLAM34w |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|