![]() |
|
![]() |
#181 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Malzeme ve iş gücü olunca gerisi gelecektir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Dahlia fidelerini nasıl elde ettiniz, sanki tohumdan ekilmiş gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili İsmail Kuzucu tohumdan karanfillerin kaç günde çimlendi gerçekten merak ediyorum zira nerede ise benim tohumlar 1 ay oldu hâlâ bir görüntü yok. ![]() Armut ağacın gelin olmuş maşallah... Meyvesi de bol olsun inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İnşallah hepimizin ürünleri bereketli olur. Bugün 10 dakika kadar dolu yağdı, biraz dökülme olmuştur.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Önceki haftalarda eklemiş olduğum bir mesajda otları bir alana topladım solucanlar gelecek demiştim ![]() Gün bugündür ![]() Otları serdikten sonra çabuk çürümeleri için kuyu suyu ile iyice suladım. Bu şekilde geçen sene harika bir verim almıştım. Eğer işlerim fazla olmazsa sera içinde kendi solucan gübremi kendim üretmeyi düşünüyorum. Bahçede aşırı derece solucanımız var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Moderatör
|
Ben de bitki artıklarını bahçenin bir köşesinde biriktiriyorum. Yeni artıkları da üzerine atıyorum. Tek fark ben sulamıyorum. Solucan sorunu bende de yok hayvan gübresini evin bahçesinde bolca kullandığım için solucanımız baya fazla. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Keçi gübresi haysalsal gübrelerde ilk ve tek tercihimdir. Bahçede direk kullanmasakta fide poşetlerken dere kumu ile güzel bir harç elde ediliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Fideler poşetlenmeye başlandı. Şimdilik 3 bin poşetler. 3 tur ekim yapılacak, yaklaşık 16-20 bin arası poşet, fide hedefliyoruz ![]() Nisan ayının 2. haftasından sonra hem satışa başlayacağız hemde kendimiz ekeceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Dalyaları yerinden çıkartıp yumrularını ayırdım. 15-20 arası arası kökten 150yi geçik yumru çıktı. Temizleyip yerlerini sürdüm, tekrar yumruları toprağa ektim. 20 tohumla başladığım dalyalar, 200 yumru ve 2 bin tohumdan fide olarak çoğaldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayından sonra kısmetse toplamayı düşünüyoruz. Arılar daha 3-4 aylık kendisini beslesin sonrası bize ![]() Çoğu arı polen getiriyor desem yeridir. Erik, armut çiçekleri geçti şuan elmalara başladılar. Elmalar bitince kanola başlayacak, bereketli yuva buldular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
![]() Geçen yaz bizim sitenin bahçesine bir oğul geldi ve benim kumrular üresin diye astığım kuş kafesini mesken tuttular. Tabi ben ne mutlu. Elimden geldiğince çaba sarfettim. Aman bunlar kışın donarlar ölürler birşeyler yapalım diye. Meğerse bir komşum da anlarmış arıcılıktan aman bir sevindim ricalar, lütfenler, ne olurlar sonucunda 'Tamam hallederiz, yaparız, hiç dert etmeyin' sevindim tabi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Sayın YeniGine şans mı desem şanssızlık mı desem bilemedim ![]() ![]() Eğer çevrenizde arıcı varsa kraliçeyi bulup arıları ordan alabilir. İnsanların olduğu ortamda iseler çok tehlikeliler. Ana arıyı korumak için yapmayacakları şey yoktur. Allah korusun bir alerjisi olan varsa ölüme bile neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail Kuzucu merhaba, sizden bir bitki hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorum. Bitkinin adı Kanayan Kalpler, Sizin oralarda hatta semt pazarlarında bile bulunduğunu öğrendim bu bitkinin 4 ayrı rengi var hiç gözünüze çarptımı acaba ya da bir bilginiz var mı bu hakkında. Rica etsem eğer ki bulursanız bana bir iki kök ücreti her ne ise gönderebilir misiniz Bitkinin fotoğrafı: ![]() İlgilenebilirseniz çok sevinirim Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Sayın akçabardak, Bu aralar elimdeki mallardan çiçekçiler bölümüne pek gidemiyorum. Haftaya fideler başlayacak, o zaman bolca zamanım oluyor. Geçen sene vardı bu senede getirmişlerdir büyük ihtimal. Yoksa bile çiçekçiye getirtirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İsmail, valla ben arıları görünce süper demiş idim. Fakat baktım kış geliyor, 2-3 komşumdan, bina yöneticimizden rica ettim, birkaç yeri aradım TEMA'da dahil hiç kimse ilgilenmedi. E benden de günah gitti. Şimdi ben inşallah arılara birşey olmaz derdindeyim ve bahçede kendilerini görmeye başladım, onları gördükçe de mutlu oluyorum. Çok güzeller tam zamanı çiçeklerimin üzerinde onları gördükçe bir mutluluk, bir sevinç. Sayfamda aradım fakat bulamadım sana yuvalarını göstermek istedim. Kışa girerken yuvanın ağzını tamamen kapatmışlardı, 3-4 gün önce baktım bir delik açmışlar yine maşallah giriyorlar, çıkıyorlar... Bana göre harika!.. İnşallah onlara birşey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Ben buldum ben ![]() http://www.agaclar.net/forum/1180568-post1176.htm Oğul bundan daha iyi yer bulamazmış zaten ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kötü tarafı bir gün tüm arılar uçup gidebilir. Güzel tarafı buraya tekrar yeni oğul gelebilir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İsmail, inşallah gönlün gibi, gayretin-çaban gibi, hevesin-heyecanın gibi bol bol verimin, ürünün, bereketin olsun... Gönlüne, emeklerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene tüm bitkiler ilk önce köke çalıştı ve nerdeyse bodur olarak yetişecekler. Eğer böyle giderlerse erken verim ve son donlara kadar hasat imkanı olacak gibi. İnşallah bu durum sera hıyarında da bu şekilde olur. Fesleğen: minik yapraklı saksılık, harika kokulu.. ![]() Ceneviz fesleğeni: yemeklerin vazgeçilmezi. ![]() Saksılık çeri, adı saksılık ama verim sera domatesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2014
|
vay be maşallah nasıl güzel sayın ismail kuzucu. Burada adam en az 100 sene yaşar her şey doğal. Çok beğendim maşallah ne kadar verimli. Bizim elimizden mi neyse her sene tohum alırım ekerim ya çıkmaz ya çıkar verimsiz olur biz bilmiyoruz işi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|