![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olumlu yaklaşımınız için sağolun. Çelikleri almaya gittiğim zaman herkes tutmaz diyordu. Tuttuğu kadarı yeter deseler oda kâfi ![]() Saygılar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Tedarikçi firmayla anlaşma sağlanırsa aşı makası ve malzeme satışlarımız başlayacak. Bazı yerler Çin malı ürünlerde satmamızı istediği için anlaşamadık. Çin malları 10 aşılamadan sonra kullanılmaz hale geliyor. 1. sınıf ürün olsun az para kazandırsın. Herkesin kafası rahat olur ![]() Düzenleyen İsmail Kuzucu : 27-02-2014 saat 16:59 Neden: Eksik kelime eklendi. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Karbon filmler çok kullanışlı bir seçenek oldu. Sera sistemi neredeyse bitti. 25 metrelik serada 1.5 metre ara ile yer alacak. Isıtıcıları parçalara böldüm toplam 10 adet kullanacağım. 1,5 metre fazla almışım bunun 25 cmlik kısmını ayak ısıtıcısı olarak ayarladım Harika oldu diyebilirim..![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sormamın nedeni genelde biz kışı Ayvalık'ta geçiriyoruz, evimiz dubleks olunca alt katta klimayla ısınıyoruz odalarda klima yok, odalar soğuk olunca fidelerimi erken ekemiyorum, geç ektiğimde ise büyütemiyorum, yani demek istediğim bu sistemden ben de yararlanabilirmiyim, fideleri ektikten sonra hep düşünüyorum acaba altlarına ısıtmak için ne koyabilirim diye. Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sayın İsmail Kuzucu bu ne hız ve azim. Tebrik ediyorum. Benim için her zaman zevkle izleyeceğim bir bahçe. Bu bahçede öğrenilecek çok şeyler var. Allah bol bereketli ve kazançlı yapsın. Ben incir meyvesini çok severim. Onun için nerede görsem gözlerimi açar bir bakarım. Yedi veren inciri çok aramıştım. Nihayet sizde rastladım. Ücretini ödemek kaydıyla yedi veren incirden bana postayla gönderebilirmisiniz? Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidan olarak gönderimi şimdilik nasıl yapacağımı bilmiyorum. Fide olsa sorun değil, geniş kutuda muhafazalı şekilde gider. İlerleyen aylarda özel kutu yaptırabilirsem tabi ki gönderebilirim. gelecektarimda.com sitesinde satış yapmayı düşünüyorum, takip edebilirsiniz.. Düzenleyen İsmail Kuzucu : 01-03-2014 saat 18:48 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakır alanın içine konulan izoleli kablo ucu ![]() İzoleli uçlu elektirik kablosu ![]() Karbon filmdeki bakır alan ![]() Zaman ayarı ile çalışan priz ![]() Ürün metre hesabı satılıyor. 1 metre genişliğinde, en olarak boyut size kalmış. Değişik ücretler mevcut fazla araştırma imkanım olmadı hemen sipariş vermem gerekliydi. Ürün elektrik ile çalışıyor. Sanırım 8 saatte 1-1,5 kw elektrik kullanımı oluyor. Ürünün sağ ve sol kısmında bakır alanlar var. Buranın içine kablolar + ve - olacak şekilde ekleniyor. Söküp çıkarması veya daha sonra ısıtıcıları arttırmak için izoleli kablo ucu kullanıldı. 1 metre 4 parça olarak kesilip kullanılabiliyor. Ben 3 parça ayrı ayrı koydum, günde 50-60 kuruşluk bir elektrik masrafı varmış. Birde zaman ayarı var, belirli aralıklarla çalışmaya başlayacak. Termostat ayarıda vardı 10 gün gibi bir süre kalacağı için bu daha uygun geldi. Tam size aradığınız o zaman Birde termostat alırsınız hep istediğiniz ayarda kalır. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlar bu sene fazla geldi. Onları da karık açarak ekim yaptık. Yaklaşık 20 bin kadar biber ve patlıcan tohumu ekildi. Ağırlı olarak salçalık, üç burun ve kıl biber çeşidi var. Yerlerini çapa motoru ile hazırladım. Toprağı 1 ayda 3 defa sürdüm çok güzel havalanmış. ![]() Tahta ile yer açıp tohumları Allah ne verdiyse atıyoruz Bazen çok fazla kaçıyor.![]() Üzerlerini keçi gübresi ile sıra sıra örttüm. Uzun sürdüğü için akşam üstü yağmura tutuldum ![]() ![]() Plastik pprc borular ile minyatür bir tünel sera yaptım. 4 metre olarak satılan bu boruları 2 metre olarak kullanırsanız çok sağlam oluyor. ![]() Yağmur yağarken örtüsünü çektik, bakalım bizim mini sera yağmur suyunu taşıyacak mı yarın göreceğiz.. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah zenginlik buna denir işte, hepsi de çok şirinler hayırlı olsun sayın İsmail Kuzucu, Cemonun da ellerine sağlık bu gidişle sukulent hastalığını bana da bulaştıracaksınız diye korkuyorum, içten içten sevmeye başladım galiba... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok fazla bakım istemeyen bu karşı harika görünen bir bitki. Aslında kaktüsleri çok severim ama tın tın büyüdükleri için bir türlü alışamadım Sayın Cemo sayesinde dünya kadar sukulentlerimiz oldu. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Yaaa Kıskandıııımmmmm. Şaka şaka hepsini firesiz büyütün inşaallah. Saksılarınızdan taşsın hepsi. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Kolay gelsin İsmail bey.Kargom geldi ,gönderi için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazar günü kızartma kabaklarını ekmiştik. Bal kabağı tohum paylaşımından nasıl ekileceğini soranlar olmuştu, ikisini bir arada yazayım ![]() ![]() ![]() Torf ve perlit karışımım zaten sabit önceden yazmıştım. Tohumları direk toprağa değilde viyollere ekerseniz kök gelişimi iyi olacağından verimden kazanırsınız. Tavsiyem 45 lik viyoller olacaktır. Geniş oldukları için kökler hemen aşağıya geçmiyor. Viyolü harcımız ile doldurduktan sonra, teker teker gözlerdeki bu harcı bastırıyoruz. Daha sonra tohumlarımızın uçları orta kısıma gelecek şekilde ekiyoruz. Uç kısımları ortaya gelirse fideler tam ortada çıkar. Ekimi yaptıktan sonra fıs fıs yardımı ile torfun nemlenmesini sağlıyoruz. Viyolü 18-25 derece olan bir yere alın ve torfu daima nemli tutun. Tohum 2 hafta için bayağı gelişmiş olacaktır. Eğer havalar soğuk gider ise poşetlere alıp daha sonra asıl yerlerine ekebilirsiniz. Bereketli hasatlar.. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)Şimdi size bir iş daha çıktı. Topraktan çıkartıp, yatırın toprağa.Tez günde büyüyüp, çiçeklerini açarlar inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah hepsi tutar.Sarı çiçek açmış olanı arılarda çok sevdi, hep onun çiçeklerindeler ![]() Bilgiler için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|