![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sakayiklarim
Ikisinin rengini bilmedigim 9 cesit sakayik siparis ettim internetten, bu yil ciceklerini beklemedim tabiiki, bahce tam düzene girmediginden önce saksilara diktim daha sonra ciceklik yapmaya karar verdigim uygun yerlere gecirdim, sakayik her yeri degistirildiginde kendini sifirdan baslatan bir cicek, ilk actigi cicek orjinaline pek benzemez, kis aylarinda üzerine bolca kar yagarsa yazin cok daha coskulu oluyor, cicekleri acana kadar paketteki resimleri yüklüyorum ![]() 1.Buckeye Bellehttp 2.Bouquet Perfeckt 3.Bowl of Beauty 4.Festiva Maxima 5.Inspecteur Lavergne |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Clivia
Clivia, halk arasinda Kafir zambagi denildigini duymustum. Ekstra ilgi alanim diyebilirim. Su an bir tane 11 yasinda bir Clivia miniatam ve 8 yasinda Clivia citrinam var. Bu ikisi defalarca yavru verdiler, sayisini bende unuttum, her birini isteyenlere dagittim, 10 adet 3,5 yasinda miniata x citrina capraz asilama yaptigim tohumlardan ürettigim, 4 adet henüz 5 aylik, tohumlarini USA'dan getirdigim RO Tulip x Compact Red Tulip capraz asilanmis tohumdan cikardigim Clivialarim var. 10 tane de Clivia citrina tohumunu 1 Agustos'ta ektim, 22 gün sonra cimlenmeye basladilar su an ki durumlari iyi görünüyor. Tohumdan cikan bir Clivianin cicegini görebilmek icin 4 ya da 5 yil, tohum kapsüllerinin olgunlasmasi icinde 9 ila 12 ay beklemeniz gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bolusanthus Speciosus
Bu da tohumdan ürettigim exotik bir bitki, tohumun cimlenmesi ve bu boya ulasmasi 15 ay sürdü, umarim önümüzdeki yil cicegini görmek mümkün olur ![]() Afrika kökenli, sarilici cins degil, Bonsai icin uygun nitelikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|