![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili hüzünlimanı, hoşgeldiniz sayfama. Öncelikle kızınıza Allah'tan rahmet eylesin çok zor iyi biliyorum. Bizim yaşadığımız bölgede( Ege bölgesinde) genellikle kullanılan yerel adı çelebi, bu yüzden google'dan pek çıkmaz normal ismi tagetes. kadife çiçeği de diyorlar. Benim gördüğüm kadarı ile benim bahçemdeki salyangozlar bir tek bu bitkinin yakınına sokulmuyor hatta ona yakın olan sebzeleri bile yemiyor. Bu yüzden bu yıl birkaç çeşit ekmek niyetindeyim, bütün sebzelerin etrafına dikeceğim. Kızınızın mezarına bahçe karanfili ya da gazanya dikebilirsiniz, karanfile de salyangoz gelmiyor. gazanya ben hiç dikmedim, fakat tohum paketini gördüm üstünde salyangoz ve karınca bu bitkiyi sevmez yazıyor. sevgilerimle |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2012
|
merhaba hoşbulduk çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatmışsınız,geçen yaz kadife çiçeğinide denedim mezarlıkta hepsini yediler sanırım bizim salyangozlar avrupadakilere göre daha arsız ama dediğininiz gibi gazanya ve karanfile gelmiyorlar,bu arada fidecikleriz çok güzel görünüyolar inşallah açmış hallerinide burdan görürüz.saygılar |
|
|
|
![]() |
|
|