![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Komşumun biber ve domateslerinin halleri. Sirkeli su yaptık olmadı, arap sabunlu su yaptık olmadı. Başka yapılabilecek ne vardır arkadaşlar?.. Yardımcı olur iseniz seviniriz...![]() ![]() ![]() Bir de domateslerin toprak üstü dalları çok cılız cılız Yardımcı olur iseniz seviniriz...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili YeniGine çiçekleriniz muhteşem,ellerinize sağlık. Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun. Keşke yakınlarımda olsaydınız benim çiçeklerime de bi el atsaydınız.. Az biraz da İstanbul havası (nem) alıp gelseydiniz ne iyi olurdu. Bunu şunun için söylüyorum; Dün çiçeklerime gittim. Kupkuru olmuşlar bir gün arayla.. Anlıyorum ki bizim buralarda artık gün aşırı su bile yetmiyor havanın kuruluğuna ve rüzgara. Siz sormuştunuz ya Akçaağaçları yerine dikmeyecekmisiniz diye, hala onlara korunaklı bir yer veye çözüm bulamadım doludan sonra da keyifleri iyice kaçtı götürüp aldığım yere bırakmayı bile düşünüyorum çünki ölürlerse kıyamam vebali ağır olacak. İklimi hesaba katmadan heyecanla yapılan bir edinim oldu. Bir seçenek te balkon altı. Ama onları kısıtlamak ta işime gelmiyor. Neyse sayfanızı meşgul ettim kusura bakma. Senin yermineleri çok güzeller, onu da saksıda bile geliştiremedim. hoşcakalın sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mine Hanım'ın tariflerinden şunu bir denemenizi öneririm. 2.5 lt suya 1 kg tespih ağacı (melia azedarach) tohumu koyun, tohumları önceden bir güzelce parçalayın, yalnız çekirdekleri serttir, tespih yapımında da kullanılır. 48 saat suda bekletin süzün ve kullanın. Bir hafta on gün içerisinde tüketin, bu sürede ışıksız bir yerde ve serinde saklayın. Tavsiyem verilen ölçüye ve saklama önerilerine harfi harfine uymanız ve ince püskürten bir şişe kullanmanız. Yaprakların altlarını ve üstlerini üşenmeden iyice ilaçlayın. Domatesleri de bir şey yiyor sanırım yapraklar delik delik olmuş. Daha genel bir fotoğraf, yeri ve toprağı konusunda detay olursa belki yardımcı olabiliriz. Yapraklar cılızsa yeterli güneş almıyordur muhtemelen, bir de toprağını çapalayıp havalandırın, hayvan gübresi takviyesi (mümkünse) yaparsanız toprağın azot oranını artırmış olursunuz. Bu da bitkinin yeşil aksamına çok iyi gelecektir. Kendi biberlerimde o yenmiş,büzülmüş yaprakları temizledim, bitki boşuna güç harcamasın diye. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Biberdeki sarı çay akarına benziyor. Biraz da havalar dengesiz olduğundan bitkiler de şaşkın durumda. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Bakalım kısmetse, bina görevlisi yarın Eminönü'ne gidecek neemazal ve captan dedim inşallah alır ise bir işe yarar. Düzenleyen YeniGine : 27-05-2015 saat 23:16 Neden: Kelime hatası |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|