![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Cahilliğimi mazur görün, resimle bir gösterseniz o mavi oku ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
: teşekkür ederim sayın Tcm. Artık buna dikkat ederim. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Ne kadar güzeller değil mi? Fotoğrafı yakınlaştırıp bakın bir de. Son 2 yıldır bayağı yaygınlaşan trips her bitkiye saldırıyor, ilk başta sorun gözükmese de çiçeklerde dökülmeye, meyvelerde ben eklenme ve dökülmeye neden oluyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Marul tohumlarından sizden gelenleri ekmedim kışa doğru ekeceğim sıcaklarda kötü olurlar diye bekleyeceğim kışa |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderatör
|
Rezenede tohumlar kendini göstermeye başladı. En sondaki fotoğrafta baya bir yaprak biti var. Neredeyse hiç bakım istemeyen bir bitki. Bir kere ektiniz mi bahçenizden kurtaramıyorsunuz, her sene çıkıyor. ![]() Biz çocuklara kaynatıp gaz giderici olarak çok kullandık. Şikayetçi değiliz. Her sene 8-10 kök bırakıp bir sonraki sene için işimizi garantiye alıyoruz aynı zamanda rezene çayı için yeterince tohumunun oluyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
|
Meksika petunyası
Bu bitkide çok arsız. Bol çiçek açmasını istiyorsanız bol güneşli bir yere dikmeniz gerekiyor. Gölge yerde fazla boylanıyor ama az çiçekleniyor. Yer altı sürgünleri ile ve dal parçasıyla da çoğalıyor. Bizim koşullarda tohum oluşturmadı bana da çelik olarak gelmişti. Sınırlandırılabilir ise çit bitkisi gibi kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderatör
|
Mirabilis jalapa - akşam sefası
Bakım gerekmeyen bir bitki daha. Çok rahatı sevmeyen bir bitki daha. Aslında tüm bitkiler hatta tüm canlılar rahat olmayı ister. ![]() Çok gölge ve çok su olduğunda bitki iyi gelişir ama az çiçek açar. Suyunu fazla vermeyin ve bol güneş ışığı alan bir yere ekin. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Maşallah emeğinize sağlık akşam sefalarını görünce sayenizde çocukluğumun geçtiği evi hatırladım. Her birinin farklı renklerde olması o zamanlar bize ne kadar ilginç gelirdi. Bol çiçekli ve verimli günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
Sn. esemeral güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim . Biz bitki yetiştirmekten keyif aldığımız için açtıklarını görünce çocuk gibi seviniyoruz. İnşallah çocukluğunuzdaki gibi yine bol akşam sefalı bir eviniz olur. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
ben teşekkür ederim aramızda kalsın yeni taşındığım sitenin çim kısımların kenarlarına bir köy ziyaretinde edindiğim akşam sefalarından ektim gizlice (çim harici bitki olmazmış da mış mış) bizim bloğun önüne. Kısmet bakalım. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
Akşam sefası yeter ki ufak bir yer bulsun iki taşın arasından bile çıkar. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah afiyetler olsun. Bereketli günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah.. Yalnız fasulyelere bittim, bol bereketli olsun. Ağız tadıyla yiyin inşallah.Bahçenizdeki her şey çok güzel, ellerinize, emeklerinize sağlık sayın h_doğan |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim Selma Hanım. Daha iyileri sizin olur inşallah. Allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Ben de akşam sefalarına bittim,maşallah.Renkleri harika omuş.Elinize sağlık. |
|