![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Çook yoruldum ama değdi. Şimdi bir katı daha çim yapma planım var, ama acelesi yok. Şimdi sebze bahçesi için çalışıyorum. Ne kadar çok taş varmış meğer bahçemizde, ayıkla ayıkla bitmiyor. Galiba biberlerim ondan az veriyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın, Tokat'a geldiğimden beri 7'de gözlerimi açıyorum. Halbuki uykuyu çok severim. Bu sabahtan fotoğraflar; Aslanağzını çok seviyorum. Çocukluğumun çiçeği, bana anneannemi hatırlatıyor. Küçükken bu bahçeye anneannemi ve dedemi ziyarete gelirdik, o zaman da vardı aslanağızları, hala da var. Ama sanki o zamanlar kokuları çok yoğundu, şimdi o kadar hissedilmiyor. Bir de sarılarından çıksa da açsa bir yerlerde. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Sarı sarmaşık gül aldık geçenlerde. Tonu çok açık çıktı. Evimizin biraz ilerisinde harika bir sarı gül var. Bugün fotoğrafını çekeceğim. Üzeri tamamen çiçek dolu ve koyu bir sarı. O da eskilerden kalma. Hatta gözümü karartıp bahçenin sahibi olan bayandan isteyeceğim, yanında yöresinde çıkan bir dalı varsa. Geçen sene Trabzon'dan gelen halam görünce dayanamayıp istemişti, bu zamanlardı yine, ve tutmuş, yeni sürgünler vermiş bu sene. ![]() Bunu da yeni diktim, kokusu istediğime yakın, rengi de. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiye bazı yerlerde sarı yasemin denildiğini gördüm. Annem bunu evimizin üst tarafındaki dağdan söküp getirmişti, oralar bundan dolu, sonra da siyah meyveleri oluyor. Bence sarı yasemin bu değil, bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Çiçekleri çok şirin, çıtı pıtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Yabani galyöllerim. Sanırım ismi Anadolu Glayölü. Geçen sene Almus'a giderken yol kenarında görüp getirmiştim bahçeye. 2-3 tane bir şeydi, çoğalmışlar. Tomurcuklarını çıkardılar. ![]() Buradakileri de bu sene yeni diktim. Rengarenk olacak burası açtıklarında. Ön tarafta da yine yeni diktiğim liliumlardan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Bu katı hala düzenleme aşamasındayım. dün gece 11'e kadar çalıştım burda. Taşlarını ayıklıyorum. Dedem "kızım buralar eskiden hep horosanlıktı" derdi. Horosan, taşlardan örülmüş duvar gibi bişey. O kadar taş varki o yüzden. Burası sebze kısmım. Bir alt kat daha var. Oranın da bir kısmı sebzeler için, kalanı çiçeklere. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Yağmurlar bir bitse güllerimi ilaçlayacağım, kiminde külleme kiminde de bit var. Budamalarını da çok geç yapabildiğimden daha hala tomurcuktalar. ![]() Bu gülde ilginç bir şey oldu. Tomurcuğun hemen altından 2 yana yeni sürgünler uzadı. Tomurcuk ikisinin arasında kaldı. İlk kez gördüm böyle bir şey. Tomurcukta anormal büyüktü, bir türlü de tam açamadı. Nedendir anlamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Minik menekşeleri kocaman olanlara kıyasla çok daha fazla seviyorum. Büyüklerin çiçek olduğu belli değil sanki. Belki sarkarlar dedim ama boyuna gidiyorlar. Her gün bize yemeğe gelen hamile bir kediş var, ipek tüylü, geçenlerde çatıdan inerken kırdı menekşenin bir tarafını ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Cizre'den getirdiğim kumkuat çok iyi paketlememe rağmen biraz yol yorgunuydu. Yeni sürgün verdiğini gördüm dün, çok sevindim. Saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Acaba şimdi mi geçireyim yoksa sürgünler biraz büyüsün ondan sonra mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |