agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni801Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-09-2012, 12:56   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Bu bitki de Eser hanım'ı hatırlatıyor. Ben Mine çiçeği için yapış yapış oluyor deyince bu türün yani "Yayılıcı Mine" nin varlığını hatırlatmıştı bana. Yaz başı bir kasa da mevsimlik fide olarak bundan aldım. Merdiven basamak aralarına diktim. Gerçekten de yaz boyunca çiçekleri eksik olmadı ve çok yayıldılar. Yoğun trafik değil ama gelip geçerken basılmaya da dayanıklılar.
Name:  image.jpg
Views: 2980
Size:  63.1 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2012, 13:03   #2
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Ve bugünkü son mor "calibrochia" Askılı saksılarda bir kaç rengini yine yaz başında almıştım. Alır almaz yerlerine geçirdim. (saksıda bırakmadım) Tam güneşe diktim, yaz başından beri muazzam şekilde çiçek açtılar, çapları neredeyse 1,5 metreye ulaştı. Ağustos sonu gibi Maxin (köpeğimiz) yardımıyla keyifleri kaçınca derince budadım. (minelerle beraber) Taze sürgünleri su sıra ikinci kez çiçeklendiler. Bugün mor rengini çektim ama diğer renkleri de çiçeklendiler. Dediklerine göre çok yıllıkmış ama burada kışa dayanır mı bilemiyorum.
Views: 2197
Size:  48.8 KB

Eski 30-09-2012, 13:13   #3
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Ve bugünün assolisti. Mor değil ama kıymetlim oldu bundan sonra. Bahçeye çok çeşit bitki ve ağaç alırken görünüş olarak pek cazip gelmeyen ama kokusunun methini çok duyduğumdan merak ettiğim "Osmanthus" lara rastlayınca 2 saksı almıştım. Orada baharda çiçek açacak demişlerdi ama internette araştırınca sonbaharda da çiçeklenen çeşitli türleri olduğunu okumuştum. Bu bitki bu fidanlığa yeni geldiğine göre (galiba Temmuz ayıydı) sonbaharda çiçeklenmesi olasılığı daha kuvvetliydi.

Sabah bahçeyi sularken, hani çocukluğumuzda para şeklinde cikletler vardı ya aynı onun kokusunu duydum. Ufak bir dejavu yaşadıktan sonra kokunun kaynağını buldum. Benim Osmanthus bir sürü minicik çiçek açmış ve kokusunu yaymaya başlamış. Yeni nesil için kokuyu şöyle tarif edeyim, karışık meyveli ciklet kokusu gibi... Gündüz Osmanthus gece Melisa kokusu... Daha ne olsun?
Views: 2263
Size:  41.2 KB

Bu da bulanık çıkmış, birazdan yeniden çekip değiştiririm.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025