![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Umarım olur diye umuyorum sevgili gülenmelek, uğradığınız için teşekkür ederim. ![]() ![]() Fotoğraflamaya devam.. Çim ekimi yapılmadan hemen evvel çam ağaçlarımızı budadım. Budanan yerler fotoğraflarda da belli, bu sayede altından ve yanından daha rahat geçebiliyoruz, iğneler batmıyor. Taşındığımızdan beri var bu ağaçlar, sekiz yaşında olduklarını tahmin ediyoruz. Yıllardır dokunulmayan alt dallar öyle güçlü ve kalındı ki, testereye kuvvet vereceğim diye iki gün kolum ağrıdı ama görüntülerinden memnun kaldım. Mutfak penceremden seyretmesi çok keyifli oluyor. Çimler çıktıktan bir kaç sonra köklerini çapalayıp çember içine almıştım, düzgün olabilmesi için elimden geleni yaptım ama ancak bu kadar oldu. Malçlama malzemesi ile örttüm toprak görüntüsünü sizce olmuş mu? Yabani ot çıkışı en aza indi. ![]() ![]() Bir sene evvel minicik fideden diktiğimiz bodur elma, gerçekten de bodurmuş büyümedi bir türlü, çiçeklerini dahi görmedik. Çimlerin son bulduğu yerlerin daha belirgin ve nizamlı görünmesini istiyorum ama sınır koymakta güçlük çekiyorum, istediğim gibi olmuyor, boşluklar dolmuyor. ![]() ![]() Cüce nar. Eşim ne zaman ekmiş hiç haberim yok, bu ne ağacı böyle diye sordum, süs narı olduğunu söyledi. Bahçe de yetişir mi bu bitki? ![]() Malta eriği. Yaklaşık üç yıldır aynı yerde. Ne büyüyor, ne de çiçek veriyor, görüp görebileceğimiz yaprak sayısı en fazla bu. Kışın tüm yapraklarını döküyor ve donuyor sanırım, kendine gelmesi yaz ortasını buluyor. Form sayfamızdan Ankara iklimine uygun olmadığını öğrendiğim gün eşimden çıkarmasını rica ettim ama sonrasında kıyamadım, uyanmıştı bitki. Bu yıl da aynısı olursa kökünden sökülecek boşa yer işgal ediyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yıllanmış güller ve bahçemin en gölge alanı...
Taşındığımız sene dikmiştik bu gülleri, sağdan soldan verilen çelikler ve kendi çoğalttıklarımız bir çoğu. Mesela bu yılda bir kez açıyor, çiçeklenme dönemini fotoğraflamayı unutmuşum. ![]() ![]() ![]() Azıcık ucundan güneş gören ama ışığı bol bir nokta burası. Bunca yıldır ne ektiysek verimli sonuç alamadık, çim ektik olmadı çünkü gölge çimi değildi, osmanlı çimi almasını istedim eşimden ama savsakladığı için taşlarla kapatmaya çalıştım çirkin görüntüyü. Boşluklara çuha çiçeği dikeceğim inşallah bu yaz sonunda. Şimdilik gölge seven bir kaç çiçek saksısı ve yapay çiçeklerle renklendirmeye çalıştım ama durum vasat biliyorum. ![]() ![]() Bu minicik fidecik güzellik çalısı olacak inşallah büyürse. ![]() Kökü nasıl da kalın değil mi bu gülün? Sağlıklı mı gelişmiş yoksa yanlış budama mı yapmışız bilmiyorum, açık pembe lilaya yakın renkte güller açıyor ama uzun süre çiçekli kalmıyor, takviye yapmaya uğraşıyoruz. ![]() ![]() Küçük çam ağacının arkasıyla mazılar arasına sıkışan bu gül, bahçemin tek kokulu gülü ama yanlış seçmişiz yerini, gelişemediğini düşünüyorum. Çocuklar top oynarken boynunu kırmışlar en sağdakinin baksanıza, çok üzüldüm. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Güllere devam..
Malta eriği ve lila gülün ara arkasında kalan bu mazılar bahar ayından beri aynı, ilaçlayıp gübre döktük diplerine ama sarı görüntüsünü gideremedik. ![]() ![]() Hemen yanında kökünden kuruyan bir kaç dalı çıkarıp yenilerini ektim, çocuklar basıp ezmesinler diye de ip bağladım, arasından, üstünden geçmeye çalışıyorlardı yumurcaklar. ![]() ![]() Ters dut ile mazılar arasına sıkışmış bir gül daha. Yanlış budama yaptığımızı düşünüyorum, kökleri çok biçimsiz büyüdü. ![]() Ters dutumuzun meyvesi pek verimli değil. ![]() ![]() ![]() Ters dutun diğer yanına dikilen gül. Mesafe uzak olduğu için sıkıntı yok gibi görünse de derin budandığı için iki dalı sürgün vermemiş. Düzelir mi dersiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ortancalarin sonbaharda dibine dökülen yapraklarini ben bütün kis birakiyorum. Hem koruma oluyor hem yabani ot cok cikmiyor. Ilkbaharda topluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çiçeksever, önerinizi mutlaka uygulayacağım, teşekkür ederim, sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
sus nari bahcede yetisir ama oranın soguklarından ve don olayı oldugundan dolayı pek gelisecegini sanmıyorum . elleinize saglık gayet iyi ve guzel olmus bahceniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2013
|
Maaşallah bahçenize ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sudenur Bahçenize, çok değil 15 gün uğramamışım bu gün bir orta şekerli kahve içeyim ve bahçeyi gezeyim dedim, şakınlıktan az kaldı kahvem dökülecekti ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine ablacığım, gülleri demire sardırma fikrine eşim hiç sıcak bakmadı.. solmuşları temizleyip, uçlarından budadım ve gübre verdim.. gerisi Allah kerim.. ![]() Hoşgeldin Gökçe'cim.. beğenmene çok sevindim.. ne iyi ettin de uğradın, hoşgeldin.. ![]() Sayın mmtklc63 süs narı ile cüce nar aynı bitkimi pek bir fikrim yok ama site komşumun cüce narı çiçek te açıyor, meyve de veriyor, Ankara donlarına dayanıklı olduğunu sanıyorum.. Önümüzde ki yıl tam güneşe taşımayı düşünüyorum, uğradığınız için teşekkür ederim.. ![]() Bahçe sayfama ve ağaçlar.net ailemize hoşgeldiniz sevgili Sevalem. ![]() ![]() Geniş bir tebessüm oluşturdunuz yüzümde adneser hocam, beğenmenize mutlu oldum, çok teşekkür ederim.. ![]() Arka bahçemin bir bölümü.. ![]() Armut dibine serptiğim papatya tohumlarım çiçeklendi.. ![]() Beyaz minyatür gülüm.. ![]() Arka bahçemden hostalar.. ![]() Latinlerim keyifsiz.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Latin çiçeğime yakın çekim.. ![]() ![]() Çelikten çoğalan dolesperma çiçeklenmeye devam ediyor, teşekkür ederim Esin'cim.. ![]() ![]() ![]() Gitti gidiyor.com'dan aldığım çalı türü mavi yaseminim ilk çiçeğini gösterdi, renk harika! ![]() Nedendir bilmem buz çiçeğim de pek az çiçek veriyor.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|