agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni5680Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2012, 13:30   #1
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Sevgili Sudenur bahçe sayfan hayırlı olsun Tavsiye verecek kadar bilgim yok ama deneye yanıla bir gün doğrunun bulunacağını düşünüyorum. Bahçenin hayalindeki gibi olması dileğiyle
Sevgiler.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 14:54   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Umarım olur diye umuyorum sevgili gülenmelek, uğradığınız için teşekkür ederim. Her tavsiye makbulümdür, sevgiler..

Fotoğraflamaya devam..

Çim ekimi yapılmadan hemen evvel çam ağaçlarımızı budadım. Budanan yerler fotoğraflarda da belli, bu sayede altından ve yanından daha rahat geçebiliyoruz, iğneler batmıyor. Taşındığımızdan beri var bu ağaçlar, sekiz yaşında olduklarını tahmin ediyoruz. Yıllardır dokunulmayan alt dallar öyle güçlü ve kalındı ki, testereye kuvvet vereceğim diye iki gün kolum ağrıdı ama görüntülerinden memnun kaldım. Mutfak penceremden seyretmesi çok keyifli oluyor. Çimler çıktıktan bir kaç sonra köklerini çapalayıp çember içine almıştım, düzgün olabilmesi için elimden geleni yaptım ama ancak bu kadar oldu. Malçlama malzemesi ile örttüm toprak görüntüsünü sizce olmuş mu? Yabani ot çıkışı en aza indi.
Name:  P7020114.jpg
Views: 5722
Size:  75.3 KB
Name:  P7020086.jpg
Views: 10532
Size:  73.2 KB

Bir sene evvel minicik fideden diktiğimiz bodur elma, gerçekten de bodurmuş büyümedi bir türlü, çiçeklerini dahi görmedik. Çimlerin son bulduğu yerlerin daha belirgin ve nizamlı görünmesini istiyorum ama sınır koymakta güçlük çekiyorum, istediğim gibi olmuyor, boşluklar dolmuyor.
Name:  P7020082.jpg
Views: 7364
Size:  74.7 KB

Cüce nar. Eşim ne zaman ekmiş hiç haberim yok, bu ne ağacı böyle diye sordum, süs narı olduğunu söyledi. Bahçe de yetişir mi bu bitki?
Name:  P7020083.jpg
Views: 7050
Size:  75.1 KB

Malta eriği. Yaklaşık üç yıldır aynı yerde. Ne büyüyor, ne de çiçek veriyor, görüp görebileceğimiz yaprak sayısı en fazla bu. Kışın tüm yapraklarını döküyor ve donuyor sanırım, kendine gelmesi yaz ortasını buluyor. Form sayfamızdan Ankara iklimine uygun olmadığını öğrendiğim gün eşimden çıkarmasını rica ettim ama sonrasında kıyamadım, uyanmıştı bitki. Bu yıl da aynısı olursa kökünden sökülecek boşa yer işgal ediyor. Çok gaddarım biliyorum.
Name:  P7020084.jpg
Views: 5968
Size:  73.8 KB

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 15:38   #3
Ağaç Dostu

Yıllanmış güller ve bahçemin en gölge alanı...

Taşındığımız sene dikmiştik bu gülleri, sağdan soldan verilen çelikler ve kendi çoğalttıklarımız bir çoğu. Mesela bu yılda bir kez açıyor, çiçeklenme dönemini fotoğraflamayı unutmuşum. Yarı gölge bir alan olduğu için mi boyu bu kadar uzadı yoksa cinsinden mi anlayamadım ama yaz sonunda site içinde uygun bir yere aktarıp bodur bir çalı türü ekmeyi düşünüyorum yerine. Sizce olur mu? Çeşitliliği artırırsam güzel olur diye düşündüm araştırma yapıyorum, öneride bulunursanız sevinirim.
Name:  P7020129.jpg
Views: 6354
Size:  75.0 KB

Azıcık ucundan güneş gören ama ışığı bol bir nokta burası. Bunca yıldır ne ektiysek verimli sonuç alamadık, çim ektik olmadı çünkü gölge çimi değildi, osmanlı çimi almasını istedim eşimden ama savsakladığı için taşlarla kapatmaya çalıştım çirkin görüntüyü. Boşluklara çuha çiçeği dikeceğim inşallah bu yaz sonunda. Şimdilik gölge seven bir kaç çiçek saksısı ve yapay çiçeklerle renklendirmeye çalıştım ama durum vasat biliyorum.
Name:  P7020080.jpg
Views: 6687
Size:  71.4 KB

Bu minicik fidecik güzellik çalısı olacak inşallah büyürse.
Name:  P7020081.jpg
Views: 5631
Size:  70.9 KB

Kökü nasıl da kalın değil mi bu gülün? Sağlıklı mı gelişmiş yoksa yanlış budama mı yapmışız bilmiyorum, açık pembe lilaya yakın renkte güller açıyor ama uzun süre çiçekli kalmıyor, takviye yapmaya uğraşıyoruz.
Name:  P7020085.jpg
Views: 6909
Size:  74.1 KB

Küçük çam ağacının arkasıyla mazılar arasına sıkışan bu gül, bahçemin tek kokulu gülü ama yanlış seçmişiz yerini, gelişemediğini düşünüyorum. Çocuklar top oynarken boynunu kırmışlar en sağdakinin baksanıza, çok üzüldüm. Name:  P7020091.jpg
Views: 6068
Size:  75.7 KB

Eski 03-07-2012, 16:00   #4
Ağaç Dostu

Güllere devam..

Malta eriği ve lila gülün ara arkasında kalan bu mazılar bahar ayından beri aynı, ilaçlayıp gübre döktük diplerine ama sarı görüntüsünü gideremedik.
Name:  P7020088.jpg
Views: 5929
Size:  71.3 KB

Hemen yanında kökünden kuruyan bir kaç dalı çıkarıp yenilerini ektim, çocuklar basıp ezmesinler diye de ip bağladım, arasından, üstünden geçmeye çalışıyorlardı yumurcaklar.
Name:  P7020089.jpg
Views: 5350
Size:  70.8 KB

Ters dut ile mazılar arasına sıkışmış bir gül daha. Yanlış budama yaptığımızı düşünüyorum, kökleri çok biçimsiz büyüdü.
Name:  P7020092.jpg
Views: 6749
Size:  74.6 KB

Ters dutumuzun meyvesi pek verimli değil. Komşu bahçedekiler öyle kocaman oldular ve lezzetliler ki bizimki yerini mi sevmediğindendir nedir, genişleyemiyor, meyveleri de küçük ve az. Yaz sonunda gülün yerini değiştirelim diye düşündük eşimle ama eski toprağın üstüne kırk cm kadar toprak ilavesi yapıldığından çıkartamayız diye endişeleniyoruz kökleri. Birinden birini feda etmek gerekecek sanırım. Siz ne önerirsiniz?
Name:  P7020104.jpg
Views: 8546
Size:  75.2 KB

Ters dutun diğer yanına dikilen gül. Mesafe uzak olduğu için sıkıntı yok gibi görünse de derin budandığı için iki dalı sürgün vermemiş. Düzelir mi dersiniz?
Name:  P7020093.jpg
Views: 5216
Size:  75.5 KB

gilan, abk, yeşillim ve 18 kişi beğendi.
Eski 03-07-2012, 16:52   #5
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Ortancalarin sonbaharda dibine dökülen yapraklarini ben bütün kis birakiyorum. Hem koruma oluyor hem yabani ot cok cikmiyor. Ilkbaharda topluyorum.

gilan, Sudenur ve Sevalem beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 18:31   #6
Ağaç Dostu

Sayın çiçeksever, önerinizi mutlaka uygulayacağım, teşekkür ederim, sevgiler...

gilan beğendi.
Eski 24-08-2012, 06:27   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2006
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Malta eriği. Yaklaşık üç yıldır aynı yerde. Ne büyüyor, ne de çiçek veriyor, görüp görebileceğimiz yaprak sayısı en fazla bu. Kışın tüm yapraklarını döküyor ve donuyor sanırım, kendine gelmesi yaz ortasını buluyor. Form sayfamızdan Ankara iklimine uygun olmadığını öğrendiğim gün eşimden çıkarmasını rica ettim ama sonrasında kıyamadım, uyanmıştı bitki. Bu yıl da aynısı olursa kökünden sökülecek boşa yer işgal ediyor. Çok gaddarım biliyorum.
Eklenti 315097
Belki zor olur ama kışın malta eriğini naylonla sıkı olmayacak şekilde sararsanız bitki sonraki yazı yeni sürgünleri kurumadan görebilir.

gilan ve Sudenur beğendi.
meadowsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 01:35   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2012
sus nari bahcede yetisir ama oranın soguklarından ve don olayı oldugundan dolayı pek gelisecegini sanmıyorum .
elleinize saglık gayet iyi ve guzel olmus bahceniz

mmtklc63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 03:15   #9
Yeni Üye

Sevalem's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2013
Maaşallah bahçenize ) Gezmeye doyamadım o güllere bakmaya doyamadım doğrusu Sanki kokusu burnuma geldi ne kadar da güzeller öyle. Sevgiyle yetiştirildikleri besbelli.

Sevalem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 10:30   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Sayın Sudenur

Bahçenize, çok değil 15 gün uğramamışım bu gün bir orta şekerli kahve içeyim ve bahçeyi gezeyim dedim, şakınlıktan az kaldı kahvem dökülecekti ne kadar güzel olmuş ve herzamanki gibi bakımlı ellerine emeklerine sağlık

Saygılar

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 23:05   #11
Ağaç Dostu

Sevgili YeniGine ablacığım, gülleri demire sardırma fikrine eşim hiç sıcak bakmadı.. solmuşları temizleyip, uçlarından budadım ve gübre verdim.. gerisi Allah kerim..

Hoşgeldin Gökçe'cim.. beğenmene çok sevindim.. ne iyi ettin de uğradın, hoşgeldin..

Sayın mmtklc63 süs narı ile cüce nar aynı bitkimi pek bir fikrim yok ama site komşumun cüce narı çiçek te açıyor, meyve de veriyor, Ankara donlarına dayanıklı olduğunu sanıyorum.. Önümüzde ki yıl tam güneşe taşımayı düşünüyorum, uğradığınız için teşekkür ederim.. )

Bahçe sayfama ve ağaçlar.net ailemize hoşgeldiniz sevgili Sevalem. Beğenmenize sevindim, her daim beklerim..

Geniş bir tebessüm oluşturdunuz yüzümde adneser hocam, beğenmenize mutlu oldum, çok teşekkür ederim..

Arka bahçemin bir bölümü..
Name:  arka.jpg
Views: 769
Size:  71.0 KB

Armut dibine serptiğim papatya tohumlarım çiçeklendi..
Name:  armutaltıpapatya.jpg
Views: 792
Size:  70.2 KB

Beyaz minyatür gülüm..
Name:  beyazminyatür.jpg
Views: 810
Size:  48.4 KB

Arka bahçemden hostalar..
Name:  hosta.jpg
Views: 1017
Size:  62.1 KB

Latinlerim keyifsiz..
Name:  latin3.jpg
Views: 1196
Size:  58.3 KB

Eski 26-06-2013, 23:17   #12
Ağaç Dostu

Latin çiçeğime yakın çekim.. )
Name:  latin2.jpg
Views: 825
Size:  68.1 KB

Çelikten çoğalan dolesperma çiçeklenmeye devam ediyor, teşekkür ederim Esin'cim.. )
Name:  delosperma.jpg
Views: 854
Size:  63.0 KB
Name:  dolesperma2.jpg
Views: 836
Size:  68.6 KB

Gitti gidiyor.com'dan aldığım çalı türü mavi yaseminim ilk çiçeğini gösterdi, renk harika!
Name:  maviyasemin.jpg
Views: 816
Size:  61.5 KB

Nedendir bilmem buz çiçeğim de pek az çiçek veriyor..
Name:  buzçiçeği.jpg
Views: 1242
Size:  50.0 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025