![]() |
|
![]() |
#273 |
Moderatör
|
Gelişimleri güzel ellerinize sağlık. Dev kabakta şimdiden meyve tutturmayın bence. Biraz daha gelişsin bitki ondan sonra bırakırsınız bitki ne kadar güçlü bitki olursa o kadar iyi besler kabağı. Erken tutarsa koparın derim. Armut içinse mantara benziyor, bordo bulamacı kullanmadınız mı? Şimdi Fosetyl-Al içerikli bir ilacı kullanın acilen. Bir hafta arayla iki kez kullanın. Duruma göre karar veririz sonra kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bordo bulamacı kullanmadım çünkü yeni ilk defa dikiyorum bu sene acemilik var, teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın Attar, bahçenizin bereketi bol olsun. Bir önceki sayfanızda dikkatimi çekti, köstebek dadandı diye, bir ara benim bahçeme de dadanmıştı, ne yaptıysam bir türlü kaçıramadım, bir gün balkonda otururken bahçedeki iki karış boyunda dolmalık biberimin aşağı doğru çekildiğini fark ettim üzerinde de 8-10 adet biberi vardı gövdesi topağa çekildikçe biberler kopmaya başladı, meğer sem köstebek çekiyormuş, sonra birisi bana bir fikir verdi, cam şişenin dibini dikkatlice kırın ve köstebeğin geçtiği yerlere bir kaç tane şişenin ağzı toprak seviyesinden 2 sm. yukarıda olacak şekilde yerleştirin bakalım diye, şişenin ağzından yer altına sesler iletirmiş, yani düdük gibi ötermiş,köstebek huzursuz olup uzaklaşırmış diye söylemilti, bende denemesi bedava deyip 5-6 tane şişenin dibini kırıp yerleştirdim, ve bu şekilde kurtulmuştum, aklınızda bulunsun diye yazdım. Kolay gelsin bol hasatlar. Şişeler mümkün olduğu kadar uzun olursa daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Armut için dediğim ilacı acilen uygulayın derim. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
Bahçeniz harika çok emeğiniz var bence sera ve ev yapın bide mangalık bir yer oh keyfe bak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
inşaallah uygulayacağım, tavsiyeniz için teşekkürler sayın h_dogan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
o hiç aklıma gelmemişti sayın h_dogan, çarşamba günü ancak gidebilirim bahçeye bir kontrolden geçireyim ozaman,malum esnaflık böyle hemen gidemiyoruz, teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
domateslere geçen sene suyu fazla kaçırmışız boylandıkları halde döle yatmamışlardı, bu sene akıllandık suyu kararınca verince hepsinde dometes dökümü gözüküyor ![]() biberlerime bakamadım bu sene bir türlü boylanmadılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
Sayın attar, Biberlerin boylanması için ne yapmak gerekirdi. Benimkiler de henüz çok boylu değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
sayın FKY100;fideleme esnasında hazır fidelerle benim fidelerin gelişimlerinde ciddi fark vadı, benimkiler daha yavaş ve doğal büyüyorlardı fakat hazır olanlar adeta çıldırmış gibi büyümüşlerdi, bu büyüme çok sıhhatli olmasa gerek diye düşünüyorum, biraz geç büyüsün hormonsuz olsun derim, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Moderatör
|
Kabağı bana sorarsanız şimdiden meyveye yatırmayın biraz daha büyüsün. Bir de bana demir eksikliği gibi gelmedi, sanırım ilk yaprakları sararmış bu da doğal yaşlandığı içindir. Daha yakın çekerseniz net cevap veririz. Domatesler meyve tutmaya başladıysa suyu daha fazla verebilirsiniz. Tutmaya başladı mı verir artık merak etmeyin. Geçen yorum yaptığım domatese baktınız mı sorun ne diye? Biberleriniz yavaş gelişiyorsa azot takviyesi yapın bitkiniz gelişsin diye. Köklerini de geliştirmek için hümik asit kullanın damla sulamanız var zaten. Alanınızı bilmiyorum ama dönüme 1 kg kullanılıyor damla sulamada. Sizin fideler aralıklı siz yarım lt kullanın. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilklerini kopardım, çok yakın çekemedim ama bi daha gidişimde yakın çekim yaparım sayın h_dogan, o hasta domatesin dibini açtım bir sorun yok, sinek ilacı attım ama sinek de gözükmüyor kırmızı örümcek de gözükmüyor, şimdilik bir değişiklik olmadı azot sıvı olarak mı oluyor? damla sulama alanım 400 m2 sulamayı artırayım öyleyse artık tavsiyeleriniz için teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Moderatör
|
O zaman domatesteki fizyolojik yaprak kıvrılması da olabilir. Havanın dengesizliğinden kaynaklanıyor. Domatesinizin meyveleri iyi görünüyor. Azotu damla sulama ile verilebilen gübrelerle karşılayabilirsiniz tabi organik düşünüyorsanız ayrı. Eğer damla sulama gübresi alacaksanız 18.18.18+TE olan gübreyi alın derim. NPK+ mikroelementler var içinde. Damla sulama ile verebilirseniz çok iyi sonuç alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Böyle büyük bahçeleri olanlara imreniyorum, ne güzel her istediğini ekebiliyorsunuz. Maşallah, ellerinize sağlık, son fotoğraftaki düzenleme ferah ferah, marullar yem yeşil çok hoşuma gitti, bol hasatlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
büyük bahçenin de işi bitmiyor sayın akçabardak, düzen diye bir şey kalmıyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |