![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2013
|
kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Sayın attar öncelikle kolay gelsin. Sebze tohumları ne kadar zamanda ekilecek boyuta ulaşıyor acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
fideleri neye ektiniz nerede duruyor su haricinde birşey verdiniz mi nekadar aralıkla su verdiniz suyu fısfıs ile mi verdiniz güneş ışığı alıyor mu . bu soruların cevabına göre sonuca ulaşılabiliriz, resim varsa görebilirmiyiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın ibrahimcetin;sebzeler cinsine göre değişebilir, ortalama olarak ekildikten sonra ilkbahardaki hava sıcaklıkları göz önüne alınarak,iç mekanda 7-15.günde çimlenir, 30-40.günde ilk şaşırtma yapılır 60.günde torağa kavuşur |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Benimde domatesler filizlendiler ancak biberler biraz nazlı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Ne kadar erkencisiniz. Bizim buralarda mayıs ta diken de haziran da diken hasatı aynı topluyor.O yüzden daha sebze tohumlarını dikmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() bu şekle geldikten sonra daha fazla büyüyemeden kuruyup gidiyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. fideler kalorifer petek önünde mi? aşırı sıcak kurutabilir, kullandığımız toprakta bir madde fideyi yakıyor büyük olasılıkla , onu değiştirelim bir daha deneyelim,saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın Safranlı; domatesler biberlere göre hem daha önce çimleniyor hem de daha çabuk büyüyor, saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2012
|
Baştan sona okuyup hayran kalanlardanım. Öyle güzel aktarmışsınız ki elinizin değdiği yer yeşilleniyor gibi ![]() Acizane bir iki sorum olacak, vaktinizi almazsam eğer.. Domateslerdeki tırtıllar ile nasıl baş ettiniz? Bir yerde otlar ile mücadeleyi sanırım bakım ile hallettiğinizi söylemiştiniz. Başka hastalık ve zararlı oluştu mu, oluştuysa ne tür bir yöntem kullandınız merak içindeyim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın cananbulak;hoşgeldin bahçeme, . geçen sene domateslerde tırtıl yılydı adeta,nereye gittiysem bu olayla karşılaştım, ilaçlama önerildi ama ben taraftar değilim, sitede okuduğum bir yazı hoşuma gitmişti, bir kısmı kuş kurda kalanı bize yeter diye, az olsun ilaçsız olsun diye düşündük ama nerdeyse geçen sene ürünün %70'i tırtıla teslim oldu, sadece toz kükürt atmıştım bir miktar, yine de bu konuda çok başarılı olamadım, kalanlar bize yetti de arttı, saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Sayın attar, Emeğinize sağlık. Bitkileriniz harika görünüyor. Çalıişmalarınız ilham verici, cesaretlendiriyor. Düzenleyen wisdom : 03-04-2013 saat 10:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkürler sayın wisdom; merak var napalım, uğraşıyoruz, eğleniyoruz, öğreniyoruz, ve en önemlisi kendi geleneksel tohumlarımızın neslini devam ettiriyoruz, saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Emeklerinize sağlık, ürünleriniz bol olsun. Kadifeleriniz bodor mu diğeri mi acaba açtıklarını düşünüyorum harika olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler nardane; kadifeler zannedersem bodur değil portakal kadife diye yazıyordu üzerinde, saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sayın attar, Demirci'li domatesler hangileri acaba? Havalar bir türlü ısınmayınca, biz daha tohumlarımızı ekemedik. Maşallah sizin sebze fideleri güzel çimlenmiş ve gelişmiş. Meyvelerini de görebilmeniz, görebilmemiz dileklerimle... Eşinize selâmlar... ''Demirci domatesi'' adını eşim vermiş olabilir. Ben bilmiyorum, fidelerini dünürler vermişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |