![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak; bulutlu fotoğrafında ilk gördüğüm ve dediğim; 'Al İstanbul'u vur Ankara'ya' taş yığınları... ![]() Yağmur bulutlarını çok sevdim kapkara, maşallah yağmur da yağmış çok şükür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Evet gökyüzü karardı, karardığı kadar yağsaydı hiç değilse ama nerdeee... 10 dakika yağdı, esti bitti, bulutlar sağa sola kaydı hemen arkadan da bir güzel güneş açtı şaka gibi... doğa da şaşırdı artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
lobelya tohumlarını turuncu plastik kaba ektim, hava aldırmayan kapağıda var,
iş yeri sıcak olduğundan henüz eve götürmeyi düşünmüyorum, diğer saksıların içinde bodur dahlia soğanlarım var, yeşil saksı 35cm çapında, 10 tane soğan diktim belki bikaçı çıkmaz diye, toprak olarak internetten çiçekli bitki toprağı aldım, diğer 2 küçük saksının içinde de 3er adet yine dahlia soğanı diktim, çapları 15 cm. merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
iş yerimden bikaç ay önceki görüntü
dahlia soğanını büyük saksıda yaklaşık 10 cm derine gömdüm, yeşil saksının toprağını birazdaha eklesemmi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer kuru soğan ise toprak ilave etmenize gerek yok... zaten baş yapmayacakları için sadece yeşilliklerinden faydalanırsınız. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bodur dahlia soğanı ekdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi ben de tereddütte kaldım, dahlia olunca sanki biraz sıkışacaklar gibi geldi bana 10 adet bir saksıya çok fazla sanki, ama şöyle yapabilirsiniz çimlenmeye başladıktan sonra aralarından bir kaşık yardımıyla kökünü fazla oynatmadan toprağı ile başka bir saksıya aktarabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer yeni ektiyseniz sorun olmaz hemen topraktan çıkarıp yumruları ayrı saksıya ayıra bilirsiniz, gene de siz bilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|