![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Çekirdekten yetişenlerin neden meyvesi olmasın ki? Bütün bitkiler gibi asma da çekirdekten üretilebilir ama ismine doğru çeşit çıkmaz o ayrı konu. Çekirdekten üretim daha çok ıslah çalışmalarında kullanılıyor. Çelikten ya da aşı ile yetiştirilenden geç meyve verir ve nasıl bir çeşit çıkacağı şansınıza artık. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
|
Dedemin bahçesinin kenarlarında çekirdekten büyüyen asmalar vardı, üzümlerin rengi tam simsiyah olmadı ama gayet lezzetliydiler. Baya da üzüm oluyordu, kuşlardan ne kalırsa biz de yiyorduk tabi. Nerde o eski günler dermişim. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda ekşi dut çekirdeğinden. Kuruyemişçiden aldığım kurumuş dut meyvesini ılık suda bir müddet beklekditen sonra ovaladığımda çekirdekleri çıktı.Sağlam olan çekirdekler suyun tabanında kaldı.onları alıp ektim.Üç yaşında.Önümüzdeki bahar bahçenini münasip yerine dikeceğim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çilekde çekirdekten .Manavda görüpde aldığım çileklerden bir kaç tanesini ılık suda bekletip ovalıyarak çıkan çekirdekleri ektim.Torf içinde çıkıp küçük saksılara aldım.Bir yıl sonrada maşalaya taşıdım.Üçünçü yılda meyve verdi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu üzüm çekirdeğinden çıkan asmaların meyve verip vermiyeçeğini ve tadının ne olacağını bu işin uzmanı değilde tecrübelisi olan 80 yaşındaki hacı emmiye sorduğumda Üzümün kendi orijinal ise aynı lezette üzüm alabilirsiniz dedi. Bunuda sizlere duyurmuş oluyum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tüm bu duyduklarımla ne kadar mutlu oldum söyliyemem.... Bahçemin kenarında 2 adet asma var bu şekilde.... Onları bahçe çitine sarıp büyüteceğim, 2 adette konteynerin kenarında çıkmış onlar henüz 2-3 yaprak... Onlara da gözüm gibi bakayım .... İnşallah üzümü olunca sizlerle paylaşacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çekirdekten çıkan asmarı kışın sogukdan koruyabilmek.Sizin bölge soğuk olmaz ama yinede önlem almakda fayda var.Bir kış mevsimini atlattımı yetişiyor. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın onları korumak için almam gereken önlemler neler olabilir. Bizim buralarda kış çok sert geçmez ama yine de don olan günler olabiliyor. Hatta bahçe yukarıda ve bir cephesi de kuzey olunca almam gereken önlemleri öğreneyim istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn FKY 100, Yanmış küçükbaş hayvan güpresi,kavak ağaçı talaşı karıştırılarak diplerine 20-30 cm genişliğinde dökebilirsiniz.At güpresini tek başına koyabilirsiniz.5 litrelik plastik su kablarının ağız kısmından keserek üzerine kapatıp etrafını toprakla örtebilir soğuk hava girişini önlemiş olursunuz.Küçük boru İzocamları ile sarabilirsiniz. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderatör
|
Ben sadece nasıl çıkacağını tahmin edemem demiştim sonuçta etrafta başka çeşit asma varsa mutlaka arılar onlardan polen getirmiştir. Yani çekirdekten yetiştireceğiniz yeni çeşidiniz kimsede olmayan çok güzel bir çeşit de çıkabilir. Sonuçta meyve alacağınız kesin. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği sayfasında kendi sayfam var oraya ekleyeceğim resimleri.. Hafta sonu çekersem ilave ederim haftaya...Bu arada bu sayfada kendime yeni bir yer açsam daha iyi olacak sanırım... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde biliyorsunuzki bahçenin içindeki aynı cins aynı yaşda ve aynı sırada olan meyve ağaçlarındaki meyvelerin lezzeti farklı oluyor.Tozlaşma olaylarında hat safhada melezleşme oluyor. Bence öyle veya böyle mühim ola faydalı bitki yetişdirmekdir. Tabii ki sizler iklim bakımından bizlerden şanzlısınız. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir meyve nesli daha yok olmuya başladı denebilir.Zira orijinal Amasya elması Kendi çekirdeğinden çıkan çöğür üzerine yapılan aşı ile meydana getirilirdi.Şimdi ise M9 veya diğer anaçlar üzerine yapılan aşılarla elde ediliyor.Buda bildiğimiz orijinal Amasya elmasınını tadını değiştiriyor.İşte bu nedenle orijinal Amasya elmasıda yokolmuya başladı |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Değerli büyüğüm hk50, bu yaz da bahçenizin maaşallahı var, uzun zamandır girmemiştim, tüm sayfalarınıza bakamadım ama baktıklarım bile bambaşka duygulara kapılmama yetti. Hepsine maaşallah diyorum, bahçenizin bazı resimleri var ki birkaç saniyeliğine de olsa çocukluğuma gidiyor gibi oluyorum, hayal meyal. Bahçenizin daha önce de dediğim gibi ayrı bir yeri var gözümde, çiçeklerinizin, ürünleriniz, ağaçlarınız, o güzel yeşillikler ve elbette şeker torunlarınız, Allah hep ağız tadı ve sağlık versin, dilerim. Sumak ağacını da ilk kez görmüş oldum sayenizde. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilmiyorum iltifatlarınıza layık bir paylaşım yapabiliyorum.Eğer sizlerin beğenisine mazhar olabiliyorsak kendimizi mutlu hissederiz.Bu hislede bahçe sayfamızı ziyaret eden Değerli Ağaçlar net okuyucularına Hiti 19 oyla birinci sıraya yükselten değerli üyelerine çok çok teşekkür eder, Zatihalinize geçmişi hatırlatabildiysem son derece mutlu olduğumu belirttir saygı ve hürmetlerimi sunarım. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
yufkalar bana kendi memleketimi hatırlattı ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn helin-123, Teşekkür ederim.hk50 bahçenin hedef ve gayelerinden birini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.Eksik olmayın.Yine bekleriz. |
|
|
|
|
![]() |
|
|