![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
alcen / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: Kdz Ereğli Bahçenin büyüklüğü : 500 m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Tüm gün güneşli, bol rüzgarlı, yağışlı. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9 Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Hobi evim, hergün gidip ilgileniyorum. Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Bahce ailemden bana kaldı, içinde eski bir ev vardı. Ben tadilat yaptırdım. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 10 yıla yakın zaman oldu. Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır yapmadım. Yardım almadan her karışıyla kendim ilgileniyorum. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kendim ilgileniyorum. Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçede kendi yaptığım süs havuzum, ayrıca küçük bir ev daha yaptırdım içerisine. Kışın çiçeklerimi korumak ve resim çalışmalarımı rahatca yapabilmek için. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Her dem yeşil bir bahce her zamanki idealim. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Mor salkım, akebia qinata, celamatisler, yasemin çeşitleri. Meysimlik çeşitli çiçekler. Ağaçlar ise, kiraz, incir, erik, üzüm, elma, armut. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Benim için hepsi özel, ayırdığım özellikli bir bitki yok. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yok Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet, bitkilerimi üretmeyi seviyorum. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke suyu kullanıyoruz. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Mümkün olduğunca az su kullanmaya çalışıyorum. Sulama sistemi yaptırmak istiyorum. Toprak özellikleri : Özelliklerini bilmiyorum Kompost yapıyor musunuz? Evet Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Evet, sürekli diktiğim yeri beğenmeyip gezdirdim zavallıları. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? İyi ki, babamın evini tadilat yaptırıp bu güne getirdim. Babamın anısını yaşatmaya çalışıyorum. Çünkü babam da bitkilere cok düşkündü. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|