agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni923Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2011, 07:12   #1
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sn. Osman45, bunca zaman bahçenize haksızlık etmişsiniz, ilk fotoğraflar da bunu söylüyor. Giriş kapınızın olduğu yeri çok beğendim, zaten o kibar, utangaçca açılan kapı, ardında güzel şeyler sakladığını, içerinin samimi olduğunu belli ediyor. Takipçiniz olacağım, eşiniz, çocuklarınız ve torunlarınızla 20-40 yıl sonranın çiçeklerini de görün.

gilan ve OSMAN45 beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2011, 08:01   #2
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Sevgili OSMAN45, bu sabah siteye girip de bahçe başlığınızla karşılaşınca çok sevindim. Necdet'le birlikte bahçede gezindik. Devamını bekliyoruz, sevgiler

12. mesajdaki gri büyük kutu kompost kabı mı?

OSMAN45 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2011, 07:52   #3
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Evet o yapı marketden 7 yıl önce aldığım kompost kabı. O renk yeşil değil mi? Herşey gönlünce olsun.
Şİmdi yeniden baktim da filizi yeşil gibi duruyor gerçekten de hadi gelin gri yeşilde anlaşalım Sevgiler..

OSMAN45 beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2011, 06:47   #4
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Bahce sayfaniz hayirli olsun cok güzel, yemyesil bir bahce. Giristeki hanimeline hayran kaldim. Biz yagmur suyunu yagmur oluklarinin altina koydugumuz büyük su tanklariyla topluyoruz. Su anda yagmurdan cikamiyorum firtinayla karisik yagmur var ancak ilk firsatta resimlerim. Size de fikir verir belki.

OSMAN45 beğendi.
ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2011, 07:31   #5
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Yagmurun biraz mola vermesiyle bahceye inip yagmur depolarimizi resimledim. Oluklara takilan yagmur biriktirmeye yarayan parcalar bilmiyorum Türkiye`de de satiliyor mu ama cok pratik oluyor.

Eklenen Resimler

Eski 28-07-2011, 11:05   #6
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın ciceksever70,

Bahçemi ziyaretinizden mutlu oldum. Kapımızın 4 tarafına ektiğimiz hanımellerini biz de çok severiz.

Yeşil konusunda biz başka düşünüyoruz. Çim bakımı çok zor. Bakan var ama kaliteli tutabilmekte çok zorlanıyoruz. Sanırım yenileme zamanı geldi çünkü 7 senelik.

Yağmur suyu toplama konusuna ben çok önem veriyorum. Bazı örnekler verdiğiniz için teşekkür ederim. Elimden geldiği için bazı düzenlemeler ile sanırım daha uygun sistem kurdum. Şöyle ki, 4 tonluk ana depodan önce 500 litrelik yağmur suyu giriş ağzı geniş, çöken pislikleri temizlemeye yarayan dip vanası, orta serviyesinden ana depoya aktarma çıkış borusu olan bir ön tank yerleştirdim. Böylece çatıdan gelebilecek kirlilikleri ana depoya göndermiyor. Yaz nedeniyle bu sistemi söktüm. O nedenle fotoğraflayamıyorum.

Siz orada yaşadığınız için bu tip sistemlerin nerede bulunduğunu biliyorsunuzdur şüphesiz. İki yıl önce Viyana ya gittiğimizde Bauhaus un yerini zorlukla bulup burada bulunmayan malzemeler olup olmadığına baktiğimda, İstanbul dakilerden daha küçük ve yetersiz olduğunu görmüştüm. Araya bu hatıramı da yazayım dedim.

Herşey gönlünüzce olsun.
Yapi marketler konusunda haklisiniz, Istanbul`da bulunan cesitlilik ne yazik ki bizde yok. Aradigim bircok tohum cesidini bile bulamayip Istanbul`dan siparis ettigim oluyor. Ailelerimiz bizi ziyarete geldiklerinde inanin cikolata disinda hediye götürecek birseyler bulmakta zorlaniyorlar. Almanya belki daha farklidir ancak Avusturya ne yazik ki bu konuda cok geride.
Su konusuna gelince... Bizde o kadar cok yagmur yagiyor ki inanin cogu zaman biriktirdigimiz su yeni yagan yagmurla bosa akiyor. Pek ihtiyacimiz olmuyor. Ancak balkon saksilari icin ve Temmuz`da cok sicak gecen birkac gün icin kullaniyoruz ancak yine de bir kösede bulunsun diye o düzenegi kurduk.
Size kolayliklar dilerim...

OSMAN45 beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025