![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
meleklerin boruları,sütleğen.
Seremın önündeki meleklerin boruları ve sütleğen yağmurlarla daha canlı ve diri durumda. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
kamkat.
Kamkat bir yıl sonra yerine alıştı ve bu yıl güzel meyveleri verdi.Önümüzdeki şubat ayında allah izin edertse saksıdan toprağa indireceğim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
ceviz hasat zamanı.
Cevizler son yağmurlarla kabuklarından çıkmaya başladılar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
kudret narı.
Kudret narı meyve içi görünümü.Bu kırmızı çekirdek torbaları çekirdeği ayrılarak yenebiliyor .Mide hastalığı ,şeker gibi birçok hastalığa şifa kaynağı.Sarı etli kabuk kısmıda yenebiliyor.Yaprakları kurutulup çayı içilebiliyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
kudret narı
olgun kudret narı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kudret narı
Kudret narı meyvesi,çiçeği,yaprağı ve bedeni bir arada. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya çevresi.
Kamelya çevresi asterlerin kuşatması altında ,ezan çiçeği hala daha akşam ezanıyla açıyor,Dahliyalar,güller onlara eşlik ediyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
kamelya çevresi.
kamelya ve çevresi -2 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2012
|
Adil abi mi desem Trabzon'da altınçilek yetiştiğini bilmiyordum bizim evin yanındaki çeşmenin orda da altın çileğe benzeyen bir bitki var ama altınçilek diye çok zehirlenen olduğunu biliyorum. Ağaçta yetişmiyor değil mi? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Abisi buralarda yabani olanları var .Bizim fındıklıklarda da gördüm.Meyveleri torbaları içinde kızarıyor.Yaprakları biraz daha farklı.Ben cesaret edip yiyemedim. ![]() Araştırmadan yememek lazım. Çalı türüne yakın otsu bir bitki .Domates biber tarzı. Altın çileği Moloz mevkiindeki bir ziraatçiden aldık.Pazarkapı camii nin yanındaki.Bu o türün evinisiymiş..Hanım heves edip almıştı.Tohumlarını artırdık ve devam etmeye çalışıyoruz.Benden çok hanım heveslisi. ![]() Bitki hakkında ağaçlar net te ve internette güzel bilgiler var .Öğrenmek istediğin konuyu yazarak öğrenebilirsin. Saygılar selamlar. Düzenleyen Adil : 04-09-2012 saat 10:25 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Adil bey birşeyler yetiştirip meyvesini toplamak insana mutluluk verici bir olay değilmi allah bumutluluktan eksik etmesin kimseyi bol çiçekli ve meyveli günler diliyorum....... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnsan toprakla, bitkilerle uğraştıkça, yaşadığının farkına ve lezzetine varıyor. Birde yaptığınız işin meyvelerini almaya başlayınca . İnsana değeri biçilemeyen büyük bir ödül gibi geliyor. Saygılar selamlar efendim. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
çiçekler
çiçekler açmaya devam ediyor.üzümler lezzetten yenmiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
bardak menekşe.
Mor katmerli bardak menekşe kardeşimin evine kahve davetine gittiğimizde çektim.Yapraklarından çoğaltmak lazım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
meleklerin boruları.
Sarı renkli meleklerin boruları Kardeşimin bahçesinde kahve öncesi görüntüler. Fotoğraflarını çekerken harika kokularını alıyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster.
Asterler kamelyamın önünde mavi çiçeklerden bir set oluşturmuş.Arı ve kelebek lerle üzeri dolu.Arıların sesi arı kovanını andırıyor.Bu şölen 1 ay sürecek. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster.
aster-2 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster.
aster-3 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster ve guara.
aster-6 Aster ve guara pembe açan.Birbirlerine güzel yakışmışlar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster.
aster çiçekleri çok farklı güzel bir görsellik sunuyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster çiçekleri..
aster deryası. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Aster.
aster çiçekleri mavinin en güzel tonlarını sunuyor.Her yıl kökten çoğalarak devam ediyor.Çok dayanıklı ve yayılgan bir çiçek.Fazla emek istemiyor. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın adil bey, yazın hep telaşlı geçtiğinden bahçenize ziyarete gelmemiştim.Resimleriniz çok güzel. Son resimlerde kafam karıştı,mor aster dediğiniz çiçekten bizim bahçede de var adını bilmiyordum bende merak ediyordum. Yalnız benım bıldıgım aster bu degıl,eğer bu asterse benım bıldıgım nedir ![]() saygılar... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Handan hanım teşekkürler. Benim sayfamdakiler aster.Sizin sayfanızda da aster fotoğrafları yayınlamışsınız. Sayfanızda açıklama yaptım. Bazen bizlerde yoğunluk dolayısıyla sitedeki paylaşımlarımıza ara vermek zorunda kalıyoruz.En çok zamanımız kış aylarında olur sanırım Yüce Allah sağlıktan sıhatten mutluluktan ayırmasın .Paylaşımlar devam eder.![]() Saygılar selamlar efendim.. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Bu kadar da güzel olunur....Sonbaharda eflatun bir cenneti oluşturmuş Asterler....vallahi bayıldım... Melek borularının bu kadar güzel renklisini hiç görmemiştim....Adil kardeşim...Başınıza dert aldınız bu harika resimlerle....Vallahi ben aster ve melek borusunun tohumunu isterim.... ) Kelebekle aster dostluğunu da iyi yakalamışsınız...Ellerinize ve gönlünüze sağlık....Selam ve sevgiler ailenize ve size.... ) |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu söylediğiniz dert her zaman olsun Sizi mutlu olmanız daha önemli.Yeni çeşit hatmi fidelerin şaşırtma poşetlerinde sağlıklı bir şekilde duruyor.Ezan çiçeğinin tohumlarını da aldım.Asterlerin tohumu yok, kök olarak var kök gönderirim.Meleklerin borusu tohumu varmı bilmiyorum.Küçük filiz ayarlamaya çalışırım,zira filizleri çelikleme yapılıyor ve güzel tutuyor..Bu saydıklarımdan bir kargo yapmaya çalışacağım. Tohum kolay da, köklü fide olunca kargoda zarar görebiliyor. Bi şekilde halletmeye çalışacağım. Ailenize ve size saygılar selamlar Ablacığım.. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
Adil bey, bahçeniz çok güzel.Emeklerinize sağlık, fakat özellikle aster ve meleklerin borularına bittim. Bir çiçek bu kadar mı sık ve gür olur. Çok güzeller. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir ay çiçekler üzerinde duruyor.Bu en çok sevdiğim özellikleri.Bundan sonra krizanten ler açmaya başlar artık.Yılın 12 ayı her çiçeğin açma dönemi var.Devamlı bahçem çiçekli kalsın diye buna özen gösteriyorum.Farklı aylara ait çiçekler dikiyorum.Çiçeksiz kalmıyorum. ![]() Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar efendim. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
fırça çalısı.
fırça çalısı yeniden çiçek açtı.Demek sadece baharda deyil diğer aylarda da çiçek açma özelliği var. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sivri yakar biber.
Sivri yakar biberlerin hasat zamanı geldi.Toplayıp robotta çekerek kırmızı pul biber yapmak lazım. |
|
|
|
![]() |
|
|