![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Novazet; Bahçe başlığınız hayırlı olsun, hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan bir bahçe meydana getiriyorsunuz. Başlangıç biraz yorucu olsa da, gözlerinizin önünde yavaş yavaş gelişen güzellikleri gördükçe yorgunluğunuzu unutacaksınız. Sıfırdan başlamanız isabet olmuş, burada dikkat etmeniz gereken tek şey, sevgili Güler'in de yazdığı gibi, bitkilerin ve ağaçların yerlerini doğru seçmek. Bizler ilk hevesle bu hataya düştük, bu başlık belki size bir fikir verebilir. Bunun dışında, bitki ve tohum yardımı, yüreklendirme işleri sitemizin müdavimleri tarafından yapılacaktır, hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Sn. Ezgili Dünyam ; Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Ayazkentli ; Hoşbulduk , sağolun. Maalesef haklısınız çok ot oluyor. Özelliklede ektiğim çim alanda gübreyi kapak olarak kullanınca çok miktarda yabancı otta çıktı. Sulandırma yapılan şerbeti bir filtreden geçirmek gerekir mi? Yoksa şerbet içerisinde de ot tohumları taşınmaz mı? Evet evet elde ettiğim şerbeti filtreden geçirip, damlama sulama suyuna dozajlarsam daha sağlıklı bir gübreleme yapmış olurum. İyi fikir. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk fısatta deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Uzaylı ; Hoşbulduk. Ağaçlar.net ailesine bu yıl katılmanıza rağmen maşallahınız var. Mevsime rağmen hem bahçe işlerinde çok aktifsiniz. Hemde sitede paylaşımlarda çok aktifsiniz. Sitenin üstadları bile sol şeridi size bıraktı. Enerjiniz, neşeniz ve heyecanınız hiç bitmesin. Sizi çok iyi anlıyorum. Bu işe bir başlayınca insan aklındaki planları biran önce hayata geçirmek istiyor. Bunun içinde bahçeyle yatıp bahçeyle kalkıyor. Aynı duyguları sitedeki birçok üye gibi bende yaşadım ve yaşıyorum. Size ailenizle mutlu bir hayat süreceğiniz gönlünüze göre bir bahçe oluşturmanız dileğiyle kolay gelsin diyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı ; Teşekkür ederim. Evet başlangıçta epeyce yorulduk. Fakat bunun yorgunluğu da güzel oluyor. Ağaçların yerlerini mümkün olduğunca doğru seçmeye uğraşıyorum. Zaten bu nedenle istediğim birçok ağacı dikemiyorum. Bundan sonrada inşallah sizlerin tecrübelerinden de faydalanarak daha da güzel bir bahçe oluşturmak için çalışacağım. Size de çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
2010 yılı bahçe çalışmalarım ; Herkese günaydın, 2-3 gündür siteye giremiyordum. Üyelerin bahçelerini bulamayınca şaşırdım, meğer yeni bir başlık altına alınmış. Ektiğimiz çimler kısa sürede çıkmasına rağmen büyümesi yavaş oldu. Bu esnada yer yer köklerinde çürümeler olduğunu farkettim. Sulama sistemine zaman saati bağlayarak otomatik sulama yapıyorum. Aşırı su verdiğimi düşünerek ilk başta günda 1 saat yaptığım sulamayı birkaç gün durdurdum. Sonra günde 15 dakikaya düşürünce çimler kendini topladı. Fakat hayvan gübresi kullandığım için çok ot çıktı. Mümkün olduğunca elle temizledik. Çimler şu anda epeyce sıklaştı. Çim biçmeyi benim gibi kızımda çok seviyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
2010 yılı bahçe çalışmalarım ; Daha önce yapmış olduğum oturma yerine eski tuğlaları kullanarak zemin yaptım. |
|
|
|
![]() |
|
|