![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim güler abla, ilk yaptığım makinayı satış amaçlı düşünmemiştim dolayısıyla da estetiğine önem vermemiştim sağlam iş yapar olsun bana yeter demiştim. Yapıyormusun satıyormusun gibi telefonlar alınca sağlamlığın yanında estetiğini de düşünmek zorunluluğu doğdu, estetiğini bozacak diye de sağlamlığından taviz vermiyorum en az arıza yapabilecek ve arızaları en basit giderilebilecek şekilde düşünüp yapıyorum, İçindeki döner tablosu piyasada satılan makinalarda ince baskı saçtan yapılırken ben üç milimlik krom saçtan yapıyorum delmeye ne matkap dayanıyor ne de kesmeye kesici. Yaptığımı zevk alarak yapıyorum keyif alıyorum, bazen kafama bir şey takılıyor sabah erkenden kalkıyorum nagihan da şaşırıyor, Sabah bir başlıyorum akşamın nasıl olduğunu anlamıyorum, nagihan bazen uğrar yahu usta sen yemek su bir şey istemezmisin dediğinde bir bakıyorum saat dört olmuş istemiyorum istemiyorum yine akşam olmuş ben bir şey yapamadım diye hayıflanıyorum. Akşam oluyor yine iş bitmiyor ki, bu sefer yarın neleri nasıl yapacağım faslı başlıyor, bunları şikayet babında söylemiyorum çok keyif aldığımı anlatmaya çalışıyorum, bir şeyler yapmasını seviyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Valla seninde elinden bir şey kurtulmuyor, daha bugün görüştük daha kurmadım diyordun ne zaman uzun köprüden gittinde kurdunda telekomdan açtırdın? ne bu hız, sanırım sende bizleri özlemişsin. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Lilium kuş kovucu hakkında açıklamalarınızı dört gözle bekliyoruz.yakınada acıklarsınız galıba.özelede yazsanız olur.soyma makinası estetik ve verimli olacak galiba tebrikler.4 gözle takipteyiz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Onbeş yirmi gündür bahçeye gidemiyordum bugün gidip trabzon hurmalarını ve narları toplayayım dedim, trabzon hurmalarında kayıp yokta çekerdeksiz narlardan beş tanecik tadımlık bırakmışlar bana. ![]() ![]() Bugün çektiğim bir resim. Ağustosta yaptığım göz aşılarının hepsinde ceviz çiçeği yapıp dökmerine rağmen biri nereden dozlandıysa irileşmiş. (bunlar kışındamı meyva yapacaklar nedir, yedi veren mûbarek) ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce aynı mesajı okumama rağmen fark etmemişim.. Çekirdeksiz nar nasıl oluyor? Daha neler duyacağız ![]() İçini açıp fotoğraf çekseydiniz keşke.. Bu arada narların desenleri de çok ilginç.. İnceleseydiniz, üzerinde arapça harflerle yazı falan olmasın Özellikle en soldaki şahane.. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ve şurada bahsetmişiz sevgili selis, Narlar duruyor henüz yemedim fotoğraflamaya çalışırım. Üzerini inceledim arapca harfler de allah yazıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Narı önce tabağa koydum baktım baktım ve üzerindeki yazıları okudum. neredeyse hatim indirecektim. ![]() ![]() Daha sonra içini açtım belki bir şeyler bulurum diye ![]() Bana bir şey denk gelmeyince çaldım kaşığı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2012
|
Sevgili lilium kardesim yazılarını zevkle okuyorum bende sizin gibi ceviz sevdalısıyım. Sizin topragınızı resimlerden gördükten sonra kendimi cok sanssız hissettim.100 donume ceviz ektim fakat topragım oldukca killi 2 senedir toprağımı ıslah etmekle mesgulüm. Her telden bir ses cıkıyor. Kime guveneceğimizi şaşırdık bu arada ) fidanlar oldukça iyi durumda fakat aralara yani yol olan aralara genişlik 8 metre EM le yıkanmış yanmamış hayvan gübresi dökmeyi düsünüyorum (yanmamıs gubre 3-4 aylık) çünkü yanmamıs gübrenin daha faydalı oldugu soylenıyor bu konuda yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkurler . |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
Zaten dediğiniz kadar büyük araziye de gerçek yanmış gübre bulmanız çok zor. Alacağınız gübre kurumuş gübre olacaktır. Hakkınızda hayırlısını dilerim Düzenleyen rise_com : 09-01-2013 saat 15:57 Neden: Hatalı cümle yanmış-yanmamış değişti. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Size gübreden daha çok dana burnu gelip köklere zarar veriyordur diye düşünüyorum. Forumda dana burnu ile mücadele konusunda pratik öneriler var. Ama, evet, yazdığınız doğru, eğer gübre iyi yanmamışsa, ya da açıkta muhafaza edildiyse içinde bu tür kurtların bulunması çok normaldir. Profesyonel yapılacak yatırımlarda fenni koşullarda üretilip paketlenmiş organik gübrelerin kullanılması bu yüzden şarttır. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok be üstadım. Capnodis ile hasım olduk. Artık hangi ağaçta olabileceklerini bile tahmin edebiliyorum. Tahmin ettiğim ağacı bi kenarından eşiyorum ve kök kabuğunu sıyırıyorum, hooopppp hemen bi capnodis. Mayısa kadar ilaçlayamayacakmışım, bekliyorum tedirgin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl bahçemde bir ceviz ağacım sonbahara kadar iyiyken ikbaharda kurumasına bir anlam veremedim, bu bahsettiğiniz Capnodis olabilirmi diye düşünmeye başladım zira bir kaç defa taze hayvan gübresi kullandım. Capnodis ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
agac koklerine 3-4 senelik leonardit takviyeli yanmıs gübre kullanıyorum |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
sevgili rise ben zaten koklere yanmıs gubre zaten kullanıyorum. benim solemek istedigim ceviz aralarına yani 8x4 ektim cevizleri 8 metrelik yola dökmeyi dusunuyorum. 2 senedirde yem bezelyesi ekiyorum oldukca faydasını gordum tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Narları kaşığın içinde görünce ağzım sulandı. Dış görünüşleri de bence hicaz narı denen çeşitten daha alımlı. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
sn. lilium, Son günlerde çalışmalarınızla ilgili yazılarınıza pek rastlamıyorum, soğuklar var diye köşenizemi çekildiniz yoksa yeni ar-ge çalışmalarınızmı var. selamlar, |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Vallah üstadım söyleminizde haklısınız, bir yandan soğukla başım hoş değil bir yandan yapmam gereken işler var hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum en iyisi hiç birini yapma diyor yatıyorum, şu bir iki gün havalar iyi hanımıda kandırdım ceviz fidanlarını tüplemeye yardım ediyor. Arge çalışmalarım olacak fakat bir yandan da bütçe açık veriyor bir türlü olmuyor, büyük millet meclisi bütçeyi denkleştirdi bizimki bir türlü denkleşmiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizde akaryakıta zam yapın **** vergileri yükseltin |
|