![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Emeğiniz çok güzel bizde sizi merakla izliyoruz patentini almayı unutmayın lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bugün şu ana kadar çalışarak saat itibarıyla 02.00 makineyi bitirmeye çalıştık, Montaşını da yaparak makineyi ayağa kaldırdık,ve çalıştırdık, yarın cevizleri koyarak deneyip görmem lazım. Eksikleri daha var, güzelce bir boyamam lazım ama önce yapacağı işi görmem lazım, büyük bir ihtimal motoru zayıf kalacak, bu beklediğim bir şey, daha güçlü bir motor koyarak onuda halledeceğim. Ayaklar kesilip hazırlanıyor ![]() Ayaklar monte edildi ![]() Şanzumanı monte ediyoruz. ![]() İç kısmı görüntüsü ![]() Bilir kişi bu iş yapar raporu veriyor. ![]() Yarın göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Evet sonucu ben sizden daha çok merak ediyordum, nihayet sonucu da gördüm, ![]() Motorun küçük geleceğini söylemiştim, küçük olmasına rağmen gücü yetti fakat devri az geldi, ona rağmen cevizleri çok rahat bir şekilde soydu, devir azlığından dolayı biraz daha uzun sürede soydu, motoru değiştirmem sorunu çözecek kısacası. Cevizleri ilk koyduğum zaman, ve diğer zamanları ![]() ![]() ![]() ![]() İlk on dakikalık zaman diliminde hiç kav çatlaması yapmamış cevizin durumu. Eklenti 250421 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Posanın kabukların akacağı yeri ve cevizleri boşaltacağımız kapıyı daha yapamadık sadece bir delik delip hemen denemek istedik, soyulmuş cevizleri de üstten boşalttık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Maliyeti Şanzumanlı çamaşır makinesi kazanı ve motoru....70 tl Bilyalar ve yatakları tornacı ücreti.....................60 tl Ayaklar ve orta boru......................................20 tl Fırçalar.......................................... ..............12 tl 60x20 galveniz saç..........................................4 tl Beş tane kesici taş.........................................10 tl Su çıkışı için yarım parmak su borusu ve bir te.......5 tl Zımparalar........................................ ............ 20 tl Vida somun ve akıllı vidalar...............................10 tl Arabamla koştururken yaktığım gaz ....................40 tl Kendi emeğimin sitresimin ücretini yazamıyorum.....00 ______________________________________________ + .................................................. ................251 TL Üç milimlik 48 cm çaplı galveniz saça, böyle bir merakım ve hevesime bravo denilerek ücret talep edemeyiz dendi. Ayakları ve motorun montajı için yapılan kaynak işlerini arkadaşımla beraber gecenin ikisine kadar çalışarak yaptık, bazen o usta oldu, bazen ben, ücret talep etmedi. Bir papaz uçurana anlaştık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sevgili Lilium tebrik ederim. Inanilmazsiniz!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
İşte budur; Ne de olsa _ Ubyi_ Uzak Bahçeler, yapar mı yapar... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En çok korktuğum, denemeden burada paylaşmaktı, bir ara ya olmazsa diye düşündüm, fakat yaptığımdan çok emindim, olmaması için en küçük bir kuşkum yoktu. Bir jet kesici ve bir matkapla bu kadar becerebildim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|