![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni fidan ekimlerinde bazı başlıklarda önerdiğimi resimleyerek anlatmaya çalışayım. Yeni ceviz fidanı ekimde, ilk yıl üç veya dört göz bırakılarak üstünü kestiğim bir fidan, bu fidandan patlayan ve kuvvetli gelişen bir filiz, ve ikinci yılında tepesi vurulmuş bir fidan, bu yılda ana dallarını oluşturacak. ![]() Bu tür ekimlerde tutma oranı çok daha yüksektir, ve ana dal oluşturman daha kolay olacaktır. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Alıntı:
Benim anladığım Ceviz budamasında; İlk yıl,dikimden hemen sonra aşı yerinin tam ters istikametinden 4 göz yukarısından tepe alımı yapılır. İkinci yıl,yaklaşık 80 cm'den tepe alınır yan dallar ise 360 dereceyi düşündüğümüzde 90 derecelik açı ile 4 tane yan dal bırakılmalı.üst katlarla ara 25 cm olmalı. İnşallah doğru öğrenmişimdir saygılar; |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Toprağın tava gelmesini beklerken epeydir yapmayı istediğim bir şeyi de gerçekleştirmek üzereyim, bahçedeki çardağım tadilat istiyordu önünü ve yan tarafını kapatıp yağmur suyunu kullanma suyu olarak biriktirip kullanmak istiyordum, bunun içinde çardağın önünü ve yan tarafını çatı malzemesiyle kapatıp suyu bir depoda biriktirmem için uygun bir şey yapmalıydım, amaç suyu tutmak ama bir şey çok amaçlı olmalı diye düşünüyordum, kafamdaki proje ve yer tamamda, engel bir asma var orada asmayı kesmek istemiyordum ne yapabilirim düşünürken şöyle bir şey yapıp asmayıda kurtardım. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|