agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2012, 15:33   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Teşekkür ederim Sayın cupressus.

Güler Hanım Aralık ayında İstanbulda olur gibime geliyor...

Galiba Manyasa gidip ağacını söksek daha iyi olacak

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2012, 22:13   #2
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sayın cupressus.

Güler Hanım Aralık ayında İstanbulda olur gibime geliyor...

Galiba Manyasa gidip ağacını söksek daha iyi olacak
Eğer çelik almaya gelecekseniz ben Aralık ayında da gelirim, hiç sorun değil bence.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2012, 22:15   #3
Moderatör

Güler's Avatar

Mısırlar diş tuttmuş, ne kadar çabuk oldu lilium, biz bahçedeyken daha minicikti. Afiyet olsun.

Eski 31-08-2012, 23:05   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Bende bir deneme yapayım dedim, daha tam olarak doldurmamışlar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 17:13   #5
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 13
Sevgili Lilium,

Yanılmıyorsam agaclar.net logolu çantaları siz diktiniz.
Güler Hanımdan yeni çanta aldık ve çok beğendik, ellerinize sağlık.
Tasarımı da oldukça yaratıcı...

Bahçenizi ve keyifli atışmalarınızı katılamasak da sürekli takipteyiz...

Sevgiler, selamlar...

syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 01:47   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Cevizleri toplamaya başladık, Yapmış olduğum ilacın sonuçlarını görmek beni sevindirdi, her yıl cevizlerin yarısını kuşlarla paylaşıyorduk geçen yıl ve bu yıl kendim yapıp denediğim ilaç çok güzel sonuçlar verdi, aynı geçen yılki gibi sadece köşedeki ağaçta ve dışarıya sarkan bir dalda 10 tane kadar delinmiş ceviz buldum diğerleri sapa sağlam.

Tüm zarar bu.

Name:  Resim 128.jpg
Views: 3106
Size:  40.8 KB

Eski 16-09-2012, 01:56   #7
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Ceviz soyma makinası harika işler yapıyor 50 kilogramlık bir çuval cevizi 7-8 dakika gibi kısa bir sürede soyuyor, bir video çekip görsel olarak sunacağım.

Name:  100_6082-tile.jpg
Views: 5404
Size:  63.6 KB

Eski 17-09-2012, 23:25   #8
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Ceviz soyma makinası harika işler yapıyor 50 kilogramlık bir çuval cevizi 7-8 dakika gibi kısa bir sürede soyuyor, bir video çekip görsel olarak sunacağım.
Ceviz soyma makinası (Video)

Eski 17-09-2012, 11:14   #9
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Cevizleri toplamaya başladık, Yapmış olduğum ilacın sonuçlarını görmek beni sevindirdi, her yıl cevizlerin yarısını kuşlarla paylaşıyorduk geçen yıl ve bu yıl kendim yapıp denediğim ilaç çok güzel sonuçlar verdi, aynı geçen yılki gibi sadece köşedeki ağaçta ve dışarıya sarkan bir dalda 10 tane kadar delinmiş ceviz buldum diğerleri sapa sağlam.

Tüm zarar bu.

Eklenti 331727
Sn Lilium

Elinize sağlık. Artık telif hakkı sizde saklı olmak kaydıyla reçeteyi paylaşmanızı bekliyoruz o zaman

Selamlar

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 18:23   #10
Yeni Üye

YILMAZ PAMUKÇU's Avatar

Giriş Tarihi: 12-08-2013
sayın arkadaşım.bende cevizlere dadanan kuşlardan muzdaripim.rica etsem hazırladığınız ilaç formülünü bana e-mail atabilirmisiniz.teşekkür ederim.

YILMAZ PAMUKÇU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 02:27   #11
Moderatör

Güler's Avatar

Ellerine sağlık, zarar olmadığına da sevindim.

Makine siparişi alıyor musun?

Eski 16-09-2012, 02:43   #12
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Güler abla sende gece kuşu olmuşsun

Bir iki tane makina yapmayı düşünüyorum, görenler arıyor soruyorlar piyasada olanları pahalı buluyorlar fiat soruyorlar,

Galiba meslek değiştireceğiz.

Eski 17-09-2012, 11:49   #13
Ağaç Dostu

smnunal's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2011
Galeri: 1
Sayın Lilium,

Emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle hasadınız verimli olsun.

Bizimde bahçedeki cevizleri maalesef çok erken dönemde temmuz ayı içerisinde kuşlara ve sincaplara kaptırdık. Sizin ağaçlarınızda uygulamış ve faydasını görmüş olduğunuz ilacın tarifini öğrenip uygulamak bizlerede nasip olurmu.

Bizim bu siteyi sevmemizin en büyük nedenlerinden birisi insanlara paylaşma zevkini ve bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını öğretmesidir diye düşünüyorum.

Muğladan selamlarımla.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 15:18   #14
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Sayın Lilium ceviz soyma makinasında sert kabuğun birleşim yerinden içersine su girme durumu oluyor mu?Çünkü bu nem iç cevizin kararmasına neden oluyor.Ben kullanmadım hiç ama böyle bir duyum almıştım.

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 18:41   #15
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Evet bu konuyu bende epey zamandır dile getirmeyi istiyordum zaten, adımız çok bilmişe çıktı, çok çok yazıpta çok bilmişlik yapmak istemiyordum.

Duyumlarınız da haklılık payı var, bu daha çok eski içi su dolu beton havuzlarda soyulan cevizlerde görülenler, bu tip makinalar öyle değil.

Sevgili eko, her cevizde dediğiniz birleşim yerinde delik ya da aralık olmuyor bilhassa benim gözlemlediğim yalova 1, chandlerler, pedrolarda bu delik aralık olmuyor ve suyun girmesi de mümkün olmuyor. Dıştan suyla temas ediyor fakat çok kısa bir süre ve hemen kurumaya seriliyor

Şöylede diyebiliriz, bu soyma makinasın da soyulan ceviz direk suyun içinde değil, direk suyun içinde soyan makinalar da bu dediğiniz daha çok görülebilir, üstten makinaya su verilmesi soyulan dış yeşil kabuğunun biraz yumuşamasına ve kabukların akmasına kolaylık sağlamasının yanında cevizlerin sert kabuklarının da yıkanmasına daha güzel olmasını sağlıyor.

Fakat dediğiniz gibi aralık ya da sap kısmında delikler olan cevizlere su içinde soyulmamasına rağmen su girebilir, bozulmalara neden olabilir.

Örneğin: Bir abimize kurduğumuz bilecik cinsi bahçesinde ki cevizlerde dediğinizi gördüğüm için, bunu da dile getirmek istiyordum, bilecik cinsi ceviz çok ince kabuklu bir çeşit ve daha ağaçın üzerindeyken sert kabukta aralanma yapıyor bu türün içine su almaması mümkün değil, artı, bu kadar ince kabuklu cevizin depolamada büyük sorunlar yaşar, üst üste iki çuval koyamazsın, çuvalı ordan oraya kaldırıp koyman bile cevizleri kırıyor.

Bazen ceviz talebi olanlar elle kırılsın diye ince kabuklu ceviz arıyorlar aslında çok ince kabuklu cevizden çok iyi anlamını çıkarmamak gerekir, dezavantajları çoktur.
Diğer yerli çeşitlerimiz ya da yabancı çeşitlerimiz de ince kabuktur fakat bilecikten biraz daha kalın kabuk, onlar da elle rahatlıkla kırılabiliyor ve depolamada nakliyede saklama koşullarında da sorun çıkarmazlar.

Bahsettiğim bilecikleri de soyma makinasında soyduk, makinanın içinde dönmesinden kırılma aralanma yarılma gördük, diğer yalova 1, chandler, pedro da bunu görmedik, çektiğimiz video bilecikler soyulurken çekilen video, 7-8-10 dakikada tam bir soyma gerçekleşirken bilecikleri beş dakikadan fazla tutamadık makinanın içinde bir kaç soyulmamış ceviz görmenizin tek sebebi odur.

Eski 18-09-2012, 19:02   #16
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Makinam beğenilmedi galiba Halil beyden başkası beğenmemiş

http://www.agaclar.net/forum/1019851-post670.htm

Eski 18-09-2012, 20:40   #17
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Alıntı:
Makinam beğenilmedi galiba Halil beyden başkası beğenmemiş

http://www.agaclar.net/forum/1019851-post670.htm
Beğenmemek ne demek? Harika olmuş Nail bey,zaten <insan ürettiği oranda insandır < demiş bir bilenin birisi...

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 00:38   #18
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Dün akşamki yağış biga gönen arasında sel felaketine neden oldu, bigaya bağlı sinekci köyünde selden dolayı iki can aldı. Üzüntülüyüz.

Dün sabah ezanından sonra başlayan yağış gönen bölgesini tutsa da çok şükür bir afet yaşanmadı.

Eski 22-09-2012, 15:55   #19
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Sayın Lilium ceviz soyma makinasında sert kabuğun birleşim yerinden içersine su girme durumu oluyor mu?Çünkü bu nem iç cevizin kararmasına neden oluyor.Ben kullanmadım hiç ama böyle bir duyum almıştım.
sevgili eko, ceviz soyma makinasının soyarken cevizlerin su almasıyla ilgili resimler koyacağımı söylemiştim, resimlerle anlatmaya çalışayım.

Kavlamasını yapmış ceviz yeşil kabuğundan kolayca ayrılıyor, cevizlerde yarılma delik olmadığı sürece suyun girmesi de imkansız, makina suyun içinde soymadığı için dış kabuğun da su emmesi gibi bir durum söz konusu değil, sadece bir duş yapıyorlar.

Name:  Resim 133.jpg
Views: 1881
Size:  28.6 KB

Name:  Resim 137.jpg
Views: 1912
Size:  26.1 KB

Daha az kavlanmış ceviz ise bu şekilde sap kısmı kapalı kalıyor.

Name:  Resim 141.jpg
Views: 1963
Size:  25.9 KB

Olgunlaşmış fakat hiç kavlanmamış cevizin sap kısmını makina zaten alamıyor ve kapalı kalıyor, bu alamadığı kısım cevizler bir gün kurumaya bırakılınca düşüyor.

Name:  Resim 131.jpg
Views: 2073
Size:  28.3 KB

Yani makina süper bir şey, 15-20 ağacı olanlara bile öneririm, cevizin ağaçta yeşil kabuğunun çatlatıp bekletilmesi iç kararmalarına değer kayıplarına neden oluyor, makinası olanın cevizin yeşil kabuğunun çatlayıp yarılmasın beklemesine hiç gerek yok, cevizlerin tümü aynı gün kav çatlaması yapmaz, ceviz iç olgunluğunu kav çatlatmadan tamamlıyor, ama bunu en iyi anlamamızın şekli, yani hasat yapma zamanını belirleme kav çatlamalarının görülmesini beklemek.

Eski 19-09-2012, 09:13   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Geçmiş olsun.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 13:53   #21
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Geçmiş olsun Balıkkesir.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 14:46   #22
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Ben de ilk etepta gübre makinasından yapmayı düşünmüştüm, fakat traktörüm yok hem de yakıtı fazla olur diye düşünerek vaz geçtim.

Önceki yıllar bende de ceviz azdı hala öyle ya, ama bir an önce kullanacağın takımını hazırlarsan rahat edersin, traktörün varsa gübre makinasından yapmanı öneririm daha az maliyetli olur.

Eski 20-09-2012, 14:56   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Ben de ilk etepta gübre makinasından yapmayı düşünmüştüm, fakat traktörüm yok hem de yakıtı fazla olur diye düşünerek vaz geçtim.

Önceki yıllar bende de ceviz azdı hala öyle ya, ama bir an önce kullanacağın takımını hazırlarsan rahat edersin, traktörün varsa gübre makinasından yapmanı öneririm daha az maliyetli olur.
Sayın lilium,bende de ceviz azdı,hala da öyle demişsiniz,,az olmasının en temel sebebi nedir sizce? ağaçlarınızın 6 yıllık chandler çeşidi olduğunu hatırlıyorum eğer yanılmıyorsam..verimden memnun değil misiniz ?

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 22:42   #24
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın lilium,bende de ceviz azdı,hala da öyle demişsiniz,,az olmasının en temel sebebi nedir sizce? ağaçlarınızın 6 yıllık chandler çeşidi olduğunu hatırlıyorum eğer yanılmıyorsam..verimden memnun değil misiniz ?
Sayın formullaone, bu konuyu çok defalar yazmıştım sanırım gözden kaçmış,

Chandlerin verimliliğinden memnunum memnun olmasına da dozlayıcı sorunum var, ben fidanları alırken dozlayıcı yoktu o zaman bana bursa 95 verdiler dozlar mı dedim dozlar abi dediler, üç yıl geçince gördüm ki dozlamayacak çünkü erken uyanıyordu, Sonra bir arkadaştan franguette alıp aşıladım aşılar o yıl tuttu bir sonraki sene arkadaş abi bana franguette diye verdikleri franguette değilmiş demez mi başımdan kaynar sular döküldü.
Bu iş böyle olmayacak deyip muharrem yavaştan geçen yıl tüplü fernette fidanı getirttim ektim (Daha ilk yıl bir tane erkek çiçek yaptı fakat yetersiz) ve bu yılda ağustosta o fidanlardan göz alıp büyümüş olan bursa 95 leri aşıladım hepsi tuttu, dozlayıcı sorunumu çözdüm fakat bu aşıların gelişip çiçek açmaları bir kaç yıl sürebilir, aşıladığım ağaçlar büyük olduğu için aşılarda iyi gelişecektir seneye olmasa bile bir sonraki sene erkek çiçek vermelerini bekliyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki verimliliğinin iyi olduğunu nasıl karar veriyorsun, ağaçlar baharda her dalda her gözde dişi çiçek açıp meyva gösteriyor bahçemde iki tane büyük yalova 1 ağacım var bu yalovaların erkek çiçeklerin son bir iki günü chandlerlerin ilk dişi çiçeklerini dozlayabiliyor daha sonra yandallarda oluşan chandler dişi çiçekleri yalovalarda erkek çiçek kalmadığı için dozlaşamıyorlar dozlaşamadıkları için belli bir süre sonra dökülüyorlar ağaçların altı meyvadan halı gibi oluyor, işte o an en üzüntülü anım oluyor.

Eski 21-09-2012, 00:31   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Sayın formullaone, bu konuyu çok defalar yazmıştım sanırım gözden kaçmış,

Chandlerin verimliliğinden memnunum memnun olmasına da dozlayıcı sorunum var, ben fidanları alırken dozlayıcı yoktu o zaman bana bursa 95 verdiler dozlar mı dedim dozlar abi dediler, üç yıl geçince gördüm ki dozlamayacak çünkü erken uyanıyordu, Sonra bir arkadaştan franguette alıp aşıladım aşılar o yıl tuttu bir sonraki sene arkadaş abi bana franguette diye verdikleri franguette değilmiş demez mi başımdan kaynar sular döküldü.
Bu iş böyle olmayacak deyip muharrem yavaştan geçen yıl tüplü fernette fidanı getirttim ektim (Daha ilk yıl bir tane erkek çiçek yaptı fakat yetersiz) ve bu yılda ağustosta o fidanlardan göz alıp büyümüş olan bursa 95 leri aşıladım hepsi tuttu, dozlayıcı sorunumu çözdüm fakat bu aşıların gelişip çiçek açmaları bir kaç yıl sürebilir, aşıladığım ağaçlar büyük olduğu için aşılarda iyi gelişecektir seneye olmasa bile bir sonraki sene erkek çiçek vermelerini bekliyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki verimliliğinin iyi olduğunu nasıl karar veriyorsun, ağaçlar baharda her dalda her gözde dişi çiçek açıp meyva gösteriyor bahçemde iki tane büyük yalova 1 ağacım var bu yalovaların erkek çiçeklerin son bir iki günü chandlerlerin ilk dişi çiçeklerini dozlayabiliyor daha sonra yandallarda oluşan chandler dişi çiçekleri yalovalarda erkek çiçek kalmadığı için dozlaşamıyorlar dozlaşamadıkları için belli bir süre sonra dökülüyorlar ağaçların altı meyvadan halı gibi oluyor, işte o an en üzüntülü anım oluyor.
şimdi çok daha net olarak anlıyorum,dozlayıcı çok önemli. Bundan sonrası için yoluna giricektir umarım herşey..

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 14:49   #26
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Arkadaşlar bu arada aklıma geldi, cevizlerin süt ceviz dedikleri zaman, süt cevizi talebi olanlar özelden yazabilir. Soyulmuş olarak gönderebilirim.
Başlık açmaya gerek görmedim çünkü az.

Eski 20-09-2012, 15:15   #27
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Lilium,

Türkiye'de ki en eski chandler cevizi 7 yaşında mı?

Geçen köye gittiğimde, bir ara ceviz eken arkadaşlar-akrabalarım ile sohbet ettik ve onlar şöyle konuşuyorlardı.

Türkiye'ye ilk chandler fidanları, 7 yıl önce getirilip, dikildi.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 22:47   #28
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Lilium,

Türkiye'de ki en eski chandler cevizi 7 yaşında mı?

Geçen köye gittiğimde, bir ara ceviz eken arkadaşlar-akrabalarım ile sohbet ettik ve onlar şöyle konuşuyorlardı.

Türkiye'ye ilk chandler fidanları, 7 yıl önce getirilip, dikildi.
İlk gelmesi 12 yıl diye biliyorum, geliştirilip aşıyla çoğaltılmaya bir iki bahçe kurulmaya başlanması 10 yıllık bir mesele.

Eski 02-10-2012, 16:28   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Ceviz konusunda gerçekten de maliyet ve verimlilik hesabının tekrar yapılması gerekir

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2012, 23:52   #30
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Ceviz konusunda gerçekten de maliyet ve verimlilik hesabının tekrar yapılması gerekir
Neye göre bunu yapacağız? hangi bilgiye veriye göre, herhangi bir söyleme göremi yapacağız? bu söylemin doğruluğunu ıspatlayacak veriler elinizde varsa buyrun.

"Maliyet ve verimlilik"

İki farklı konu ayrı ayrı tartışılması gereken konu.

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025