![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
uskudarim / Bahçe
Herkese Merhaba, Evime yakın olması nedeniyle uzun zamandır Şile'de bir bahçe arayışım vardı. 5-6 yıl fırsat bulduğum her haftasonu kendimi şile'de buluyor, yer arıyordum. Haziran'15 tarihinde internette denk geldiğim bir bahçeyi görmeye gittiğimde yol üzerinde bulunan bir köyden geçerken kahvehaneye sorduğumda bana uygun fiyatlı burayı gösterdiler ve satın aldım. Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul / Şile / Karabeyli Köyü Bahçenin büyüklüğü : 1.000 m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Henüz bir bilgim bulunmuyor Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Henüz bilgim bulunmuyor. Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Haftasonu kalabileceğim hobi bahçesi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Bir köylüden satın aldım üzerinde tarım yapılıyormuş. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Haziran 2015'den bugüne... Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Kağıt üstünde bir tasarımım oldu. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Var. Ekleyeceğim. Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel bakım yapmayı bu yönde yetkinliğimi geliştirmeyi istiyorum. Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Henüz bir yapı yok ancak ahşap işleri ile uğraşmayı çok seviyorum. Etrafını çevirdikten sonra ilk işim bir çardak yapmak Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bahçeme koyacağım her objenin eski ve ahşap olmasını istiyorum. Ahşap bank'lar eski tip lambalar, eski tırpanlar, kağnılar, at arabaları, köylerde eskiden yakılan şişeli lambalar, eski anahtarlarla dekorasyon yapmak istiyorum. Mümkün olduğu kadar bütün dekorasyonu kendim yapmayı hedefliyorum. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Şu anda hiçbir bitki bulunmuyor. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Şu anda yok ancak meyve bahçesi yapmak istiyorum. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Bahçemde Can eriği ve kiraz olsun onları toplamayı çok istiyorum. Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Hayır Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Bahçemin 15-20 metre kadar uzağında hayvanların su içmesi için bir yer yapılmış. Burada bir su kaynağı var ancak su çok az. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Yağmur suyu biriktirmek istiyorum. Toprak özellikleri : Henüz bir tahlilim yok Kompost yapıyor musunuz? : Hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Henüz yapmadım. Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Henüz ilaç kullanmadım. Bahçeniz organik mi? : Şu anda herhangi bir tarım faaliyeti bulunmuyor. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Henüz kullanmadım. Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Henüz böyle bir canlıya rastlamadım. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : damla sulama sistemi kullanmayı düşünüyorum. Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dağ yok orman İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : iyki burayı almışım. Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır olmadım. Düzenleyen uskudarim : 07-08-2015 saat 21:50 |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
bauhaus, karabeyli, şile, toprak burgusu, üsküdar |
|
|