![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zafer İnandıklı, bahçenize bakmaya doyamadım, maşallah bu sene daha bir neşeliler. Seramik saksılara çiçekler nasıl da güzel yakışmış. Pasiflora molissimalar ne güzel çimlenmişler. Bendeki tohumların tarifiniz üzere çimlendirmeye almıştım, biraz güneş alsın diye dışarıya koydum. Sanırım araba veya motosiklet' in çarpmış olduğu yavru köpek sürünerek bizim bahçeye sığınmıştı. Çaresiz, yürüyemeyen bu yavruyu, barınak kabul etmedi, sahiplenen olmayınca da bizde bakımını üstlendik. İyileşmeye başlayıp, azıcık ayaklanınca ilk işi çimlendirme petlerini oyun diye parçalamış, hepsi dağılmıştı, manzara karşısında beynimden vurulmuşa döndüm. Kendi köpeğimiz de böyle şeyler görmeyince, bu yavrunun da oyun diye yaklaşacağını tahmin bile etmedim. Eşime: bahçede yabancı bir bitki çıktığını görürsen sakın çekme, dedim, benim ki boş bir beklenti belki ama umut dünyası... Kalan ikişer tohumları çimlenmeye aldım, bugün P. molisima' nın bir tanesi ucunu gösterdi , P.moliformis' te daha kıpıdanma yok. Sizin karınca misali çalışkanlığınıza hayranım, ellerinize sağlık. Düzenleyen ozbey : 21-05-2010 saat 12:01 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|