![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 35-40 dakikada ceviz tamamen kabuğundan çıkmış oluyor. ![]() Makinadan alt kısımdaki kapağa çuval yanaştırarak boşaltılıyor. ![]() Yorulmadan kabuğundan kısa sürede temizlenen cevizler. ![]() Elde olsa bu kadar ceviz bu sürede soyulmazdı. ![]() Hem kaolin güneş yanığını engelledi, hem de yeşil kabuğun içinde hiç beklemediği için cevizde sonuç yüz güldürücü. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, hasatınız bereketli olsun, resimleri zevkle seyrettim, yüzümdeki tebessümü görmeliydiniz, hasatı ben yapıyormuşçasına heyecanlandım. "Yaklaşık 35-40 dakikada ceviz tamamen kabuğundan çıkmış oluyor." 35-40 dakika çok değilmi? daha kısa bir süre olması gerekir, yanlışınız olmasın, bigada ceviz toplantısın da aynı firmanın olan bu makineyi görmüştüm, beş dakika gibi bir sürede iki cuval cevizi soydu. Ben orada, makine çalışırken cevizleri koydular, siz makineyi çalıştırmadan koymuşsunuz, motoru yakabilirdiniz, her zaman çalışır durumdayken cevizleri haznesine boşaltınız. Güle güle kullanınız, bol hasatlar dilerim, |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu sayfayı her açtığımda ceviz yemek istiyor canım Bir de muzu ince ince yuvarlak doğrayıp üstüne ceviz bir de bal. Oh lezzet fırtınası. Ellerine sağlık canım, afiyetle yemek nasip olur inşallah. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama daha bitmedi, ya bunlara ne dersin? ![]() Antep fıstığı öyle hemen hepsi toplanmıyor. Azar azar, olgunlaştıkça toplanıyor. Aksi halde içi boş oluyor. ![]() ![]() Tabaktaki üzüm tek kök ve bu kadar vermiş. Ama bahçedeki diğer üzümlere benzemiyor. Kütür kütür ve çok lezzetli. Seneye çoğaltılacak. ![]() Hünnaplar olgunlaşıyor. ![]() Teşekkürler sevgili dağ çiği. Yeniden hoş geldin. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında daha kısa zamanda, soyulması gerekiyordu. Sağ olsun eşim çok tez canlı. Cevizler kabuk çatlatmadan toplanınca işlem biraz uzadı. Bu sene yine içi kararacak diye acele ettik biraz da. Çok sağ olun. Ben de size bol hasatlar diliyorum. Sevgili arzuakyürek, teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2010
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|