![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçenin ıssız, sessiz kış görüntüleri. Cıvıl cıvıl, kuş sesleri bile yok. Bir ses duydum, galiba karga sesiydi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Beğenmene sevindim, sevgili Dudi. Senin kocayemişin kuruması da beni üzdü. Ama bekle, kökü sağlamsa, baharda belki sürgün verir. Binbir hevesle yetiştirdiğimiz bitkilerin bazılarını, maalesef elverişsiz hava şartları yüzünden kaybediyoruz. Arkadaşların pek çoğu biliyordur. Ama yeni başlayıp bilmeyenler için, soğuktan etkilenmeyen ve yaşamaya devam eden bitkilerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Esas adını öğrendim. Ruscus hypoglossum, Yalova mercanı, Büyük yapraklı dikenli mersin. Bitkinin kiraz gibi kırmızı meyvelileri de vardı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Karadeniz'in yerlilerinden. ![]() Tavşan memesi deniyor. Geçi Ruscus aculeatus'a da aynısı deniyor ama yaprak yapıları farklı. Pon pon gülünüz de çok çok güzel. Her bahar çok güzel bir manzara verecek. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın nuribulduk. Tohumlarım içinde en güzel gelişeni sayın tturt'un gönderdiği şebboylar. Geçen sene de tohumdan şebboy yetiştirmiştim. Onlar bu bahar açtılar. Bu yenileri de önümüzdeki yıl açacaklar. Farklı renkte açmalarını umuyorum. ![]() Şebboyla ilgili bu görüntü çok hoşuma ve hayretime gitti. Bir evin bahçe duvarında betonların arasında açan şebboy. ![]() Bunlar da, süs bezelyeleri. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili arkadaşım, bana ulaştırdığın nefis lezzetler için çok teşekkür ederim. Hünnap beni çok şaşırttı. Bahçemdeki daha çiçek halinde . Geçen sene yediğimiz tat senden gelenlerle karşılaştırdığımda çok yavan kaldı. Hepsi çok güzel. Hele o cevizleri benim için teker teker ayıklayıp yollamışsın ya, söyleyecek söz bulamıyorum. Tekrar tekrar yürekten teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnız hünnap bu senenin değil, bizimkiler de çiçekte henüz. Yürekten teşekkür ve sevgiler benden sana arkadaşım... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce denemediyseniz şiddetle öneririm. Hem meyveleri değerlendirmiş olursunuz, hem çok pratik.![]() Handan'cım, teşekkür ederim. Bunlar reçel değil, konserve. Biraz da derin dondurucuya ayırdık. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havuz bahçemizin olmazsa olmazlarından. Sulama amaçlı kullanıyoruz. Yaklaşık 18 ton kadar su alıyor. Bahçede su yokken çektiklerimizi düşünürsek, su çıkarılıp depo ve havuz yapıldıktan sonra bahçedeki ağaçlar adeta şahlandı. Evet damlama sulama da kurulu, hortumla sulama da yapıyoruz. Fırını eşim kendi yaptı. Bu sayfadan başlayan, evimizin terasına yaptığı fırının yapım aşamaları mevcut. İlgilenirseniz bakabilirsiniz. Cam kırığı eskiden kullanılırmış, biz kum ve ateş tuğlası kullandık. Çok da güzel pişiriyor. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() O minik ayaklar var ya, mest etti bizleri. Yolunu beklerken şimdi de büyümesini bekliyoruz. Çok başka bir duygu imiş, torun sahibi olmak, evlat kuzusunu bağrına basmak. Sizlerin de bu güzel duyguyu tatmanızı dilerim. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O kadar çok fotoğraf çekiyorum ki, inanın yüklediklerim onda biri olur, herhalde. Bazen bıktırıcı olduğunu düşünmüyor değilim. Bazen de, bıkan zaten sayfaya gelmez diyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Size ve Eşinize Saygılar... Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Sevgili SDurul, o kazanın ufağı, bakın nasıl güzel görünüyor. Büyük olana birden fazla çeşitle çok güzel bir görsellik elde edebilirsiniz. Yani konserve herşeyle kaynatılır, benden söylemesi. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik iyi gidiyor, biraz büyüsün bahçeye yardıma gelecek inşallah. İyi dilekleriniz, hepimizin evlatları için olsun. Sevgiyle... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Küpelilerde böyle işte, saksıda ölüyorlar, direk toprakta çiçek döküyorlar keyifleri kaçıyor ama birşey olmuyor. |
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Ne güzel dileklerde bulunmuşsunuz sevgili fatma sunay. Aynı dilekler hepimiz için olsun. Elimizdekilerin kıymetini bilemiyoruz, bazen. Menengice fıstık aşılamaktan başka bir şekilde değerlendiremedik. Bahçede o kadar çok yapılacak iş var ki sıra gelmedi belki. Ama önümüzdeki baharda, aşı zamanını tam olarak bilemiyorum, eşim hepsini aşılatacak. Sevgiyle... Alıntı:
Buzdolabından çıkmış meyveleri yiyemiyorum. Domatesin bile tadı dolapta bozuluyor gibi geliyor bana. Söz, bir dahaki gidişimde sizin için fazladan bir tane incir yiyeceğim. Alıntı:
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, bunlar yanlış değil, yöresel adlar. Menengice burada da çitlembik diyorlar. Bir de çetlemik olarak söyleniyor. Kahvesi falan da oluyormuş, biz hiç değerlendirmedk. Sadece 5-6 tanesine Antep fıstığı aşılandı. Bahçenin kıyıları menengiç dolu. Eşim onları da aşılatmayı düşünüyor. Ziyaretiniz için asıl ben teşekkür ederim. Saygıyla... |
||
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın öğretmenim; Ne güzel fotoğraflar yayınladınız yine. Maşallah sizdede ''yok'' yok.. Menengiçleri görünce çocukluğumu hatırladım. Buldan' da biz ona çitlembik derdik. Çitlembiğe de çıtlık. Erguvan'a menengiç. Şimdi yanlışlarımı görüyorum. ![]() Menengiç'in kurusu el değirmeninde çekilir, bir tür sos niyetin yenirdi yufka arasında. Son yıllada onlara Antep fıstığı aşılandığını duydum. Beni alıp 55 -60 yıl öncelere götürdünüz. Teşekkürler SDurul. |
|
|
|
|
|
#20 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Söz fıstıktan açılmışken, fıstıktan geriye kalanlar. ![]() ![]() Antep fıstığı aşı yeri. ![]() Geriye kalanları topladım, bir avuç fıstık oldu. ![]() ![]() |
|||
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şebinden biz de memnunuz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçeyi gezmenizi öneririm, her şey aynı gibi görünse de, değişiklik olarak bir kaç sayfa geride zehirli bir yılan görebilirsiniz. Adı da Osmanlı engereği imiş, forumlarda öğrendim. Ama korkarsanız bakmayın.Bebiş tam onbeş aylık oldu. Gün gün büyüyüp gelişiyor, yeni şeyler öğreniyor. ![]() Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Sizin sayfanız da, bitkileriniz de "Ne yazsam ki?" diye klavyeye baktıran türlerden... Emeğinize sağlık. Bol çiçekli, ürünlü bir yıl dilerim. Bu arada sincaplı, kelebekli fotoğraflarınıza bayıldım. Onlar da sizi çok sevmişler bence. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|